Ο Λαβόρδε που έγινε Αΐλτον και ο Απόλλωνας

Από το καλοκαίρι του 2012 που αποχώρησε από την Κύπρο ο Αΐλτον Αλμέιδα μέχρι και φέτος δεν πέρασε μεταγραφική περίοδος κατά την οποία να μην γραφτεί στο Τύπο τ’ όνομα του ως υποψήφιο για επιστροφή στην Κύπρο.
 
Ο Βραζιλιάνος όλο έρχεται στο νησί αλλά ποτέ δεν ήρθε. Για να είμαστε σωστοί, έρχεται αλλά για βουτιές στις θάλασσες του Πρωταρά και καφεδάκι στη Λευκωσία, όπου έχει αρκετούς γνωστούς και φίλους.
 
Παρόμοια εξελίσσεται η ιστορία και με τον Ρικάρντο Λαβόρδε την τελευταία διετία. Τα πρώτα χρόνια του Κολομβιανού στη Ρωσία δεν είχε θέσει κανείς θέμα επιστροφής του, όμως την τελευταία διετία δεν περνά μεταγραφική περίοδος που να μην «πέσει» τ’ όνομά του.
 
 

Μεταγραφικά «παραμύθια» δημοσιογράφων; Ίσως. Επιθυμία οπαδών και διοικήσεων, η οποία δεν μπορεί να εκπληρωθεί; Μάλλον ναι.
 
Ότι και να ισχύει, αυτή τη φορά η ποδοσφαιρική πιάτσα βούιξε στη φημολογία ότι ο Απόλλωνας παρακολουθεί την περίπτωση του Ρικάρντο Λαβόρδε. Ο Κολομβιανός έχει συμβόλαιο με την Κρασνοντάρ μέχρι το καλοκαίρι του 2018.
 
Στα τέσσερα χρόνια παρουσίας του στο ρωσικό πρωτάθλημα ο Κολομβιανός ακραίος επιθετικός μέτρησε 66 συμμετοχές και 8 γκολ. Δεν κατάφερε ποτέ να κερδίσει φανέλα βασικού (είχε δύο τη σεζόν 2013-14, πέντε τις περιόδους 2014-15, 2015-16 και τρεις την χρονιά 2016-17), όμως αποτελεί τον… 12ο παίκτη της Κρασνοντάρ, αφού συνήθως μπαίνει ως αλλαγή.
 

Δεν είναι βασικός, όμως δεν είναι και αχρείαστος για τη ρωσική ομάδα, η οποία πλήρωσε το 2013 1,6 εκατ. ευρώ στην Ανόρθωση για να τον αποκτήσει.
 
Ο Λαβόρδε, όπως ο Αΐλτον και οι πλείστοι ξένοι που έπαιξαν μπάλα στην Κύπρο, αγαπά το νησί, όμως το σενάριο επιστροφής του αυτό το καλοκαίρι συγκεντρώνει ελάχιστες έως μηδαμινές πιθανότητες.
 
Αφενός γιατί η Κρασνοντάρ τον υπολογίζει και αφετέρου γιατί καμία κυπριακή ομάδα, ούτε η Ανόρθωση, ούτε ο Απόλλωνας, ούτε καν ο ΑΠΟΕΛ που έχει τον ψηλότερο προϋπολογισμό δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του.
 
Επειδή η φημολογία για φλερτ Απόλλωνα-Λαβόρδε έχει μετατραπεί σε δημοσιεύματα, στον Απόλλωνα τονίζουν ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής δεν ενδιαφέρει την ομάδα. Η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος είναι μακρά και συγκεντρώνει ενδιαφέρον. Δεν είναι τυχαίο που αποτελεί την αγαπημένη των οπαδών.