«Πήγα κόντρα στο ρεύμα του ΑΠΟΕΛ!»

Μολονότι στη χθεσινή επίσημη παρουσίασή του ο Τόμας Κρίστιανσεν αναφέρθηκε κυρίως στην καινούργια εργοδότριά του (Λιντς), ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι των δηλώσεών του αφορούσε τη θητεία του στην Κύπρο και δη στον ΑΠΟΕΛ.

«Πάντα πρέπει να κουβαλάς τις δικές σου ιδέες. Αν είναι αναπόφευκτο να φύγεις (σ.σ. από ένα σύλλογο), τουλάχιστον κάνε το με τις δικές σου αρχές και τον δικό σου τρόπο. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό στον ΑΠΟΕΛ. Όλοι, όταν πηγαίνουν εκεί, επηρεάζονται από τα Μ.Μ.Ε. ή το διοικητικό συμβούλιο στη λήψη αποφάσεων, αλλά εγώ ήμουν ευθύς. Γι’ αυτό και στο τέλος είχα το σεβασμό όλων -των οπαδών, των παικτών μου», ανέφερε σ’ ένα σημείο των τοποθετήσεών του ο Δανός προπονητής.
 
«Σε λάθος χρόνο η πώληση ντε Βινσέντι»
«Πρέπει να είσαι συνεπής. Το ποδόσφαιρο στην Κύπρο είναι διαφορετικό απ’ ό,τι στην Αγγλία. Είναι πιο χαμηλού επιπέδου, αλλά υπάρχουν καλές ομάδες. Ο ΑΠΟΕΛ το έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια, παίζοντας συνεχώς στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Αυτό που πετύχαμε την περασμένη περίοδο ήταν ιστορικό. Υπήρξαν περιπτώσεις που πωλήσαμε τους καλύτερούς μας παίκτες σε κρίσιμες στιγμές, όπως τον ντε Βινσέντι πριν τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Τον πωλήσαμε στη λάθος στιγμή και μετά τον Καρλάο τον χειμώνα. Ήταν πάρα πολύ δύσκολα, αλλά καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα και να έχουμε στην Ευρώπη τις εμφανίσεις που κάναμε», σχολίασε ακολούθως  ο 44χρονος.
 
«Έμαθα στον ΑΠΟΕΛ»
Ο Κρίστιανσεν παραδέχτηκε μεν ότι έμαθε από τον Γιόχαν Κρόιφ στην Μπαρσελόνα, συμπλήρωσε ωστόσο: «Τότε ήμουν μόλις 18 ετών και δεν είχα την ίδια πίεση. Σίγουρα αυτό που θα με βοηθήσει είναι ό,τι έμαθα στον ΑΠΟΕΛ. Είναι ένας πολύ δύσκολος σύλλογος. Αν δείτε την κατάσταση τα τελευταία 4-5 χρόνια, απολύουν 2-3 προπονητές κάθε σεζόν. Μπορείτε να αντιληφθείτε την πίεση, αν χάσεις δύο παιχνίδια στη σειρά, είσαι πιο κοντά στην έξοδο παρά στην παραμονή».
 
«Ο τελευταίος λόγος στον προπονητή»
Εκ δεξιών του Κρίστιανσεν στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου καθόταν και ο Βίκτορ Όρτα, ο νέος διευθυντής ποδοσφαίρου στη Λιντς, ο οποίος υποσχέθηκε στον Δανό την τελευταία κουβέντα στις μεταγραφές: «Είναι ανόητο για έναν προπονητή να του φέρνεις έναν ποδοσφαιριστή, τον οποίο δεν θέλει…»