Ο Ντάρμπισαϊρ στα Κούκλια και όλοι στα πόδια του

Προτού οι φήμες γίνουν επίσημες προτάσεις η Ομόνοια πρέπει να πάρει στον Άγγλο επιθετικό νέο συμβόλαιο στην πισίνα, όπου παραθερίζει
 
Ενώ ο Ματ Ντάρμπισαϊρ προτίμησε την Κύπρο ακόμα και για τις διακοπές του, καθώς παραθερίζει σε βίλα στα Κούκλια, οι φήμες και τα σενάρια τον θέλουν στο «στόχαστρο» ουκ ολίγων ομάδων. 
 
Η Λιντς του Κρίστιανσεν, ο οικονομικά ισχυρός Απόλλων Σμύρνης, μέχρι και ο Παναθηναϊκός γι’ αντικατάσταση του Μάρκους Μπεργκ που αποχωρεί, φέρονται να βλέπουν «ζεστά» τον Άγγλο επιθετικό της Ομόνοιας. 
 
Τα 24 γκολ σε 33 εμφανίσεις που πέτυχε την περασμένη σεζόν ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος του χάρισαν τον «τίτλο» του κορυφαίου Άγγλου σκόρερ της περιόδου. Στα 31 του χρόνια ο Ντάρμπισαϊρ είναι αξιόπιστη επιθετική λύση και δίχως αμφιβολία αποτελεί μια από τις καλύτερες μεταγραφές της Ομόνοιας τα τελευταία χρόνια. 
 
Οι «πράσινοι» μπορούν να νιώθουν ασφαλείς πως έχουν συμβόλαιο με τον ποδοσφαιριστή γι’ άλλο ένα χρόνο και μόνο εάν ικανοποιηθούν οικονομικά από οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να αποχωρήσει ο ποδοσφαιριστής. 
 
Η αλήθεια είναι πως στο «τριφύλλι» ούτε καν θέλουν να σκεφτούν το ενδεχόμενο αυτό και έχουν σύμμαχο τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος όσες φορές κλήθηκε να μιλήσει για την παρουσία του στην Ομόνοια αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια τόσο για τους «πράσινους», όσο και για τη ζωή στην Κύπρο. 
 
Η Ομόνοια πρέπει να… τρέξει και να δείξει στον Άγγλο από νωρίς πόσο πολύ πιστεύει σε αυτόν προσφέροντας του πρόωρη επέκταση συμβολαίου, προτού το φημολογούμενο ενδιαφέρον ξένων ομάδων μετουσιωθεί σε επίσημες προτάσεις που ενδεχομένως να περιπλέξουν την κατάσταση, καθώς πιθανόν οι ενδιαφερόμενοι να είναι σε θέση να προσφέρουν στον Ντάρμπισαϊρ καλύτερους οικονομικούς όρους. 
 
Αν το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Ντάρμπισαϊρ παραμείνει ανοικτό, ακόμα και στο ενδεχόμενο που ο ποδοσφαιριστής συνεχίσει στο «Ηλίας Πούλλος», θυμίζουμε πως τον ερχόμενο Ιανουάριο θα έχει το δικαίωμα να υπογράψει σε ομάδα της αρεσκείας του για την σεζόν 2018-19, χωρίς η Ομόνοια να πάρει ούτε σεντ.