Ήταν ένας ταξιτζής, ένας αστυνομικός, ένας τελωνειακός…

Πριν από περίπου ένα χρόνο η εντός έδρας νίκη της Λίνκολν επί της Σέλτικ στο β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ είχε κάνει την Ευρώπη να… παραμιλά και την αφορμή στα Μ.Μ.Ε. να ρίξουν μια πιο ενδελεχή ματιά στην ταπεινή πρωταθλήτρια του Γιβραλτάρ που απειλούσε με πρόωρο και ντροπιαστικό αποκλεισμό τους Κέλτες.

Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας αποδείχθηκε ότι τα «κόκκινα διαβολάκια» (σ.σ. αυτό σημαίνει το Red Imps) είναι ουσιαστικά μια ημιεπαγγελματική ομάδα με τη ζυγαριά να ρέπει περισσότερο προς το ερασιτεχνικό παρά προς το επαγγελματικό.


Η ισπανική As μάλιστα δημοσίευσε ένα γραφικό με την ενδεκάδα της Λίνκολν στο ιστορικό παιχνίδι με τη Σέλτικ παραθέτοντας τα επαγγέλματα των θριαμβευτών. Όπως μάλιστα αποκαλύφθηκε εκ των υστέρων -πλην των αστυνομικών Ράιαν και Λι Κασκιάρο, του τελωνειακού Ρόι Τσιπολίνα, του εργάτη Γκαρσία, του δημοσίου υπαλλήλου Γιόζεπ Τσιπολίνα και του ναυτιλιακού πράκτορα Κάιλ Κασκιάρο- στην αρχική ενδεκάδα αγωνιζόταν και ένας οδηγός ταξί, ο οποίος είχε μεταμεσονύκτια βάρδια την προηγούμενη νύχτα, ενώ στην αποστολή περιλαμβάνονταν και παίκτες που εργάζονται ως πυροσβέστες.