Η πιο ταπεινωτική ήττα σε ημιτελικά κυπέλλου

Το 6-0 του Απόλλωνα σε βάρος της Ανόρθωσης στο πρώτο σκέλος των αναμετρήσεων των ημιτελικών του κυπέλλου Κύπρου αποτελεί τεράστιο κατόρθωμα για την ομάδα της Λεμεσού και παράλληλα μία ντροπιαστική στιγμή στην ιστορία της Ανόρθωσης.
 
Είναι το πιο ταπεινωτικό αποτέλεσμα για μία ομάδα σε ημιτελικά του κυπέλλου. Ένα αποτέλεσμα εντελώς ξεκάθαρο για την ομάδα που θα πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.
 
Γυρίζοντας το χρόνο πίσω επιβεβαιώνουμε ότι ποτέ άλλοτε δεν έχουν επιτευχθεί περισσότερα από πέντε τέρματα σε πρώτο αγώνα στη φάση των ημιτελικών του κυπέλλου Κύπρου. Ο Απόλλωνας το πέτυχε πρώτη φορά σε βάρος της Ανόρθωσης εν έτη 2017.
 
Ο Απόλλωνας με τα έξι τέρματα που πέτυχε πλησίασε τις μεγαλύτερες σε έκταση νίκη στη φάση των ημιτελικών.
 
 
Τη σεζόν 1940-41 η ΑΕΛ είχε επικρατήσει της ΕΠΑ με 9-0, ενώ το 1947-48 ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε την Τουρκική Λέσχη με 8-1. Και στις δύο περιπτώσεις, όμως οι αγώνες αυτοί ήταν νοκ άουτ. Δεν υπήρχαν, δηλαδή, παιχνίδια ρεβάνς.
 
Έτσι, λοιπόν, ό,τι και να γίνει στο δεύτερο παιχνίδι στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», η Ανόρθωση δέχθηκε μία ταπεινωτική ήττα για την ιστορία της, που πέρασε στα κιτάπια του κυπέλλου ως το χειρότερο αποτέλεσμα σε ημιτελική φάση του κυπέλλου Κύπρου.