Θα σέβεστε!

Έξι παιχνίδια απομένουν για το κλείσιμο της αυλαίας της ποδοσφαιρικής περιόδου 2016-17. Έξι τελικοί με φόντο δύο τίτλους, το πρωτάθλημα και το κύπελλο.
 
Ο Απόλλωνας διεκδικεί με αξιώσεις και τους δύο και έχει τα φόντα να κερδίσει αυτό που του αξίζει τη φετινή σεζόν. Η εξάρα επί της Ανόρθωσης δεν επιβεβαίωσε ότι οι «γαλάζιοι» είναι καλύτεροι της «Κυρίας». Η εξάρα ενίσχυσε την άποψη πως η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή είναι η καλύτερη στον
αγωνιστικό χώρο από τα μέσα Δεκεμβρίου και έπειτα.
 
Ο Απόλλωνας είναι η μοναδική ομάδα που κέρδισε και τους 13 αντιπάλους του τη φετινή σεζόν. Πολλοί από το βράδυ της Τετάρτης (26/4) λένε ότι θα είναι άδικο γι’ αυτή την ομάδα να μην πανηγυρίσει έναν τίτλο στο τέλος της τρέχουσας περιόδου. Ενδεχομένως και να είναι. Στο χέρι του ή μάλλον στα πόδια των παικτών του Σωφρόνη Αυγουστή εναπόκειται.
 
Το μόνο βέβαιο είναι πως αυτή την ομάδα όταν πατήσει το πόδι στο γκάζι χαίρεσαι να τη βλέπεις. Συνδυάζει θέαμα με τακτική προσήλωση και πάθος. Κόντρα στην Ανόρθωση έπαιξε με πολύ λιγότερο άγχος απ’ ότι στο ντέρμπι πρωταθλήματος με την ΑΕΛ και αυτό ήταν ένας από τους κύριους λόγους που οι «γαλάζιοι» έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο.
 
Στα ντέρμπι πρωταθλήματος που ακολουθούν και στον τελικό κυπέλλου της 24ης Μαΐου με τον ΑΠΟΕΛ η μπάλα θα «καίει». Αν ο Απόλλωνας μπορέσει να διαχειριστεί την πίεση και ν’ αγωνιστεί με βάση τις πραγματικές του δυνατότητες τότε οι στόχοι του δύσκολα δεν μπορούν να υλοποιηθούν.
 
Αυτή η ομάδα κέρδισε τον σεβασμό και έκανε τους οπαδούς της στη Δυτική να καμαρώνουν και να περηφανεύονται ότι μπορούν να κερδίσουν τον οποιοδήποτε σε οποιοδήποτε γήπεδο της Κύπρου.