Στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» με τα πόδια αντί λεωφορείο

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ακύρωσε την πτήση επιστροφής του μπασκετικού Παναθηναϊκού από την Τουρκία στην Ελλάδα δίνοντας εντολή να επιστρέψει η αποστολή οδικώς σε ένα ταξίδι 11 ωρών για τιμωρία μετά την ήττα αποκλεισμό από την Φενέρμπαχτσε.
 
Είδηση που έκανε το γύρο του κόσμου με επικριτικά σχόλια για το «αφεντικό» των «πρασίνων». Όχι; Πάντως, αν γινόταν γκάλοπ μεταξύ των οπαδών της Ανόρθωσης μετά την ντροπιαστική εξάρα από τον Απόλλωνα για τα ημιτελικά του κυπέλλου η ιδέα να επιστρέψουν οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής της «Κυρίας» με τα πόδια από τη Λεμεσό στη Λάρνακα η απάντηση ενδεχομένως να ήταν συντριπτική υπέρ του «ναι».
 
Το να χάσεις από μια καλύτερη ομάδα από σένα δεν είναι ντροπή. Όποιος δεν μπορεί να παραδεχθεί ότι ο φετινός Απόλλωνας υπερισχύει κατά πολύ της Ανόρθωσης εθελοτυφλεί. Η Ανόρθωση έφαγε μια σφαλιάρα στον πιο κρίσιμο φετινό της αγώνα που απλά επιβεβαίωσε πως χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά και μεγάλη προσπάθεια για να πρωταγωνιστήσει.
 
Γιατί είναι άλλο πράγμα να παίζεις αγώνες πρωταθλήματος χωρίς άγχος, πίεση και στόχους και άλλο να «καίει» η μπάλα. Εκεί είναι που φανερώνονται οι αδυναμίες και εκεί είναι που κρίνονται προπονητής και ποδοσφαιριστές.
 
 
 

«Σφάλματα» Λέβι
Ο Ρόνι Λέβι επέλεξε να βάλει τρεις ανασταλτικούς μέσους (Βίκτορ, Σιβού, Μίτροβιτς) για ν’ αναχαιτίσει τα μετόπισθεν του, όμως άφησε γυμνή την ομάδα στα άκρα τοποθετώντας τους αμυντικά κάκιστους Ράγιος και Ολιβέιρα στα φτερά της επίθεσης.
 
Ο Σωφρόνης Αυγουστή το «μυρίστηκε» έδωσε εντολή να πάει η μπάλα στα άκρα και ο Απόλλωνας έκανε πάρτι και από τις δύο πλευρές.
 
Σ’ ένα παιχνίδι που η Ανόρθωση εξ αρχής ήθελε να παίξει στην κόντρα έμεινε στον πάγκο ο ποδοσφαιριστής (Καλό) που μπορεί να παίξει καλύτερα το ρόλο αυτό, ενώ η εμμονή με τον Ράγιος στα φτερά της επίθεσης είναι πλέον ανούσια σχολιασμού. Ο Ισπανός παρά να παίζει στα άκρα, καλύτερα να μένει στον πάγκο.
 
Ο Λέβι κτυπιόταν στον πάγκο και όχι άδικα αφού η Ανόρθωση δέχθηκε τα δύο από τα τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο από στημένη μπάλα με τους ποδοσφαιριστές της να μαρκάρουν με τα μάτια.
 
Ο λόγος στον Παντελή
Η Ανόρθωση δέχθηκε την ντροπιαστική ήττα γιατί: α) είναι πολύ χειρότερη από τον Απόλλωνα β) πίστεψε ότι έχει ομάδα στα επίπεδα με τον αντίπαλο της και γ) γιατί ο προπονητής της ήταν αδιάβαστος.
 
Η βαριά ήττα και ο αποκλεισμός από το κύπελλο πιθανόν να φέρει αλλαγή πλεύσης στην Ανόρθωση της νέας χρονιάς. Τα πάντα εξαρτώνται από τον Ανδρέα Παντελή, ο οποίος είτε θα στηρίξει τον Ρόνι Λέβι και μαζί θα προχωρήσουν στην αναδιοργάνωση του ρόστερ, είτε θ’ αλλάξει στάση και θα στραφεί προς τον Τιμούρ Κετσπάγια. 
 
O πρόεδρος της Ανόρθωσης ήταν έξαλλος και αποχώρησε αμέσως μετά το τελικό σφύριγμα. Είναι δεδομένο πως θα πάρει "σκούπα" και αρκετοί ποδοσφαιριστές θα πληρώσουν το τίμημα, ενώ "τρίζει" για τα καλά η καρέκλα του Λέβι.