Οι απολαβές των νέων αποκτημάτων του ΑΠΟΕΛ

Μεταγραφικά ψώνια από το πάνω ράφι έκανε στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ο ΑΠΟΕΛ.
 
Οι «γαλαζοκίτρινοι» δήλωσαν εξ αρχής ότι δεν θα γίνουν κινήσεις που απλά θα μεγάλωναν αριθμητικά το ρόστερ, αλλά στόχος ήταν η ποιοτική ενίσχυση που θα ανεβάσει ακόμη περισσότερο το επίπεδο της ομάδας.
 
 

Η πετυχημένη ευρωπαϊκή πορεία του ΑΠΟΕΛ στο  Γιουρόπα Λιγκ και η πρόκριση στους 32 της διοργάνωσης έφερε ζεστό χρήμα στο ταμείο των «γαλαζοκιτρίνων» που είχαν τη δυνατότητα να κινηθούν με άνεση στο παζάρι ενισχύοντας σημαντικά το «οπλοστάσιο» του Τόμας Κρίστιανσεν.
 

Νταβίντ Μπαράλ, Σεντρίκ Γιαμπερέ και Λορέντσο Εμπεσίλιο αποτελούν επιλογές που πρότεινε το αρχισκάουτερ των πρωταθλητών, Χουάνχο Λορένθο και αξιολογήθηκαν θετικά από τον Τόμας Κρίστιανσεν.

Οι απολαβές
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΡΕΠΟΡΤΕΡ Sports οι Νταβίντ Μπαράλ και Λορέντσο Εμπεσίλιο θα βάζουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό 25 χιλιάδες το μήνα που θα τους αποφέρει 300 χιλιάδες τον χρόνο καθώς τα συμβόλαια που υπογράφηκαν είναι 12μηνα.
 
Ο Ισπανός φορ υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας ενάμιση χρόνου με τον ΑΠΟΕΛ. Μέχρι το τέλος της σεζόν θα λάβει 120 χιλιάδες ευρώ, ενώ του χρόνου οι απολαβές του φτάσουν τις 300 χιλιάδες.
Συμβόλαιο 2,5 χρόνων υπέγραψε ο Εμπεσίλιο στο πρόσωπο του οποίου οι «γαλαζοκίτρινοι» βλέπουν ένα ποδοσφαιριστή με μεταπωλητική αξία, καθώς έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες του Άγιαξ και είναι σε νεαρή ηλικία (25 ετών).
 
 
 
«Τσουχτερός» για τα κυπριακά είναι δεδομένα είναι ο Σεντρίκ Γιαμπερέ. Ο αμυντικός από την Κεντρική Αφρική (έχει γαλλικό διαβατήριο) θα κοστίσει στον ΑΠΟΕΛ 160 χιλιάδες ευρώ μέχρι το τέλος της σεζόν!
 
Χωρίς ρήτρα αγοράς
Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ αποκαλύπτει ότι στις επαφές μεταξύ ΑΠΟΕΛ-Μπορντό και Γιαμπερέ για το δανεισμό του 26χρονου στόπερ δεν μπήκε καμία ρήτρα που να δίνει το δικαίωμα στον ΑΠΟΕΛ είτε για αγορά των δικαιωμάτων του είτε για ανανέωση του δανεισμού.
 
Κάτι τέτοιο ήταν και επιθυμία του ποδοσφαιριστή να γίνει και μάλιστα όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αυτός ήταν και ο λόγος που χάλασε η μεταγραφή του στη Φούλαμ καθώς η αγγλική ομάδα ζήτησε να έχει δικαίωμα αγοράς του το καλοκαίρι κάτι που δεν αποδέχθηκαν Μπορντό και Γιαμπερέ.
Οι ετήσιες απολαβές του 26χρονου κεντρικού αμυντικού στην Μπορντό και την Ανζί ήταν στις 400-450 χιλιάδες ευρώ, επομένως αντιλαμβάνεται κανείς πόσο δύσκολο, έως απίθανο, είναι για τον ΑΠΟΕΛ να κρατήσει τον ποδοσφαιριστή και μετά το τέλος της τρέχουσας περιόδου.
 
Πάντως, για τους «γαλαζοκίτρινους» είναι επιτυχία να έχουν στο ρόστερ ένα ποδοσφαιριστή, έστω για έξι μήνες, πληρώνοντας αρκετά πιο λίγα από την αξία που κοστολογείται στο παζάρι.