«Θα κοστίσει μόνο μερικά εκατομμύρια στην Έβερτον ο Πιέρος»

Το πιο «καυτό» όνομα του κυπριακού ποδοσφαίρου είναι ο Πιέρος Σωτηρίου και τα δημοσιεύματα που αφορούν ενδιαφέρον ξένων ομάδων για τον επιθετικό του ΑΠΟΕΛ είναι, πλέον, καθημερινά.
 
 
Στο Λίβερπουλ, πόλη που εδρεύει η Έβερτον, ο Πιέρος Σωτηρίου παρελαύνει για δεύτερη μέρα στα ρεπορτάζ της ομάδα. Γίνεται αναφορά στην καριέρα του ποδοσφαιριστή και στο κόστος που θα έχει ενδεχόμενη μεταγραφή του.
 
 
 

Αναλυτικά το δημοσίευμα
 
Οι διαδικασίες για τον Ishak Belfodil έμειναν στάσιμες την περασμένη βδομάδα, οπότε μπορεί να προχωρήσει στον επόμενο υποψήφιο ο Ronald Koeman. Αλλά ο στράικερ του ΑΠΟΕΛ Πιέρος Σωτηρίου ταιριάζει;
Ποιός είναι ο Πιέρος Σωτηρίου;
Κανείς δεν μπορεί να παρεξηγηθεί για το ότι δεν γνωρίζει ποιος είναι ο Πιέρος Σωτηρίου. Ένας παίκτης που πολύ λίγοι οπαδοί της Έβερτον άκουσαν γι’ αυτόν, ο Σωτηρίου αυξάνει τη μετοχή του στην Κύπρο, με το ΑΠΟΕΛ. Ο 24χρονος είναι ένας Κύπριος του οποίου ολόκληρη η επαγγελματική του καριέρα παίκτηκε στην Κύπρο.
Είναι ένας παραγωγικός σκόρερ στην Κύπρο και πέτυχε 14 γκολ σε 19 παιχνίδια μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν. Αλλά αυτό το ρεκόρ σκοραρίσματος αξίζει επαίνους; Προσφέρει διορατικότητα στο πόσο καλός είναι πραγματικά ο ποδοσφαιριστής;
Όχι ιδιαίτερα.
Είναι ένα κατά πολύ κατώτερο πρωτάθλημα, οπότε το να πετυχαίνει γκολ συνεχώς δεν έχει το ίδιο αντίκτυπο όσο θα είχε για άλλα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
Υπάρχουν κάποια καλά νέα όμως.
Θα κοστίσει στην Έβερτον μόνο μερικά εκατομμύρια να τον φέρει στο Μέρσεισάιντ. Αξίζει μια άγνωστη οντότητα που παίζει σε ένα από τα λιγότερο σεβαστά πρωταθλήματα στην Ήπειρο μερικά εκατομμύρια λίρες;
Αυτό είναι μια απόφαση που η Έβερτον είναι σε καλύτερη θέση να πάρει, αλλά η ιδέα δεν μοιάζει τόσο παρατραβηγμένη αν σκεφτεί κανείς ότι η Τότεναμ σπατάλησε 30 εκατομμύρια λίρες στον Μούσα Σισοκό και η Λίβερπουλ περίπου τα ίδια στον Άντι Κάρολ πριν μερικά χρόνια.
Ίσως 2 ή 3 εκατομμύρια λίρες για ένα σβέλτον ενεργητικό Κύπριο να αξίζουν. Θα αφήσω την απόφαση στον Κόεμαν και στους υπόλοιπους όμως. Είναι λίγο πάνω από το μισθό μου.
Όμως δεν προβλέπω αυτή η συμφωνία να καρποφωρεί, κυρίως λόγω του ότι ο Κόεμαν πάντα μιλά για το πώς ενδιαφέρεται αποκλειστικά στο να υπογράφει ποιοτικούς παίκτες.
Δυστυχώς, δεν νομίζω ότι ο Σωτηρίου ταιριάζει σε αυτό, όμως είχα κάνει ξανά λάθος.