«Μιλά» ξανά ελληνικά ο Έλιο Πίντο - Συμφώνησε και ανακοινώνεται

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Έλιο Πίντο βρίσκονται τα Τρίκαλα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ελλαδικής ιστοσελίδας intasport.gr η ομάδα της Θεσσαλίας συμφώνησε με τον Πορτογάλο μέσο, γνωστό από τη θητεία του στην Κύπρο σε Απόλλωνα και ΑΠΟΕΛ.
 
 
 
 
Αναλυτικά το δημοσίευμα
 
Με το πόδι κολλημένο στο μεταγραφικό…γκάζι πηγαίνουν τα Τρίκαλα.
 
Μετά την αποκάλυψη του «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ» σχετικά με την άφιξη του Χαβιέρ Μπαλμπόα στην θεσσαλική πόλη τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει – σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της στήλης – και ο Πορτογάλος αμυντικός μέσος Έλιο Πίντο (δεξιά στη φωτ.).
 
Γεννημένος στις 29 Φεβρουαρίου 1984 προέρχεται απ΄την νορβηγική Κονγκσβίνγκερ, με τη φανέλα της οποίας είχε 29 συμμετοχές την περασμένη σεζόν μένοντας ελεύθερος το καλοκαίρι.
 
Ο Πίντο υπήρξε μέλος της μεγάλης ομάδας του ΑΠΟΕΛ επί των ημερών του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο της κυπριακής ομάδας, έχοντας συνολικά 190 συμμετοχές και 16 γκολ τα επτά χρόνια (2006-13) της θητείας του στο νησί της Αφροδίτης.
«Μπουσούλησε» στις ακαδημίες της Μπενφίκα και έφτασε την περίοδο 2003-04 να΄χει δύο συμμετοχές με την πρώτη ομάδα των «Αετών». Εν συνεχεία έπαιξε στη Σεβίλλη Β΄ τον Απόλλων Λεμεσού, τον ΑΠΟΕΛ, την Λέγκια Βαρσοβίας την διετία 2013-15 (43 συμμετοχές – 7 γκολ) την Al Mesaimeer, την Ανόρθωση και την Κονγκσβίνγκερ.
 
Παρεμπιπτόντως, στο βιογραφικό του υπάρχουν συμμετοχές με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας.
Να θυμίσουμε πως ο Πίντο το καλοκαίρι του ΄15 έφτασε στην Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Ηρακλή, φωτογραφήθηκε με τον μεγαλομέτοχο του «Γηραιού» Σπύρο Παπαθανασάκη και λίγο πριν υπογράψει συμβόλαιο την έκανε για τα πετροδόλαρα του Κατάρ και την Al Mesaimeer!
 
O Πίντο αναμένεται την Παρασκευή (27/1) στα Τρίκαλα προκειμένου να περάσει από τις απαραίτητες εξετάσεις και εν συνεχεία να υπογράψει συμβόλαιο.
 
Το…κανάλι με τον Νταμαχού
Την ελευθέρας του απ΄την Αλ Αραμπί περιμένει να εξασφαλίσει ο Τζόελ Νταμαχού (αριστερά στη φωτ.), προκειμένου να έρθει κι αυτός για μόνιμη εγκατάσταση στα Τρίκαλα.
 
Γεννημένος στις 28 Ιανουαρίου του 1987 ο Ιβοριανός μεσοαμυντικός έχει περάσει στο παρελθόν απ΄το κυπριακό πρωτάθλημα και συγκεκριμένα την σεζόν 2015-16 αγωνιζόμενος με την Πάφο ( 9 συμμετοχές – 2 γκολ).
 
Στο παρελθόν έχει περάσει από πολλές ομάδες (Κίκερς Όφενμπαχ, Μπνέι Σακχίν, Μακάμπι Χάιφα, Χάποελ Ρανανά, Ντέμπρετσεν, Τουρ) και διαθέτει πλούσιες παραστάσεις.
 
Ο Νταμαχού έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με τα Τρίκαλα και όπως προαναφέραμε αναμένει την ελευθέρας του απ΄την Αλ Αραμπί ώστε να υπογράψει στην θεσσαλική ομάδα.