Σχεδόν κλειστά τα ψηφοδέλτια του ΔΗΣΥ-Ποιοι μπαίνουν σε θέση μάχης για τη Βουλή

Πανέτοιμοι για τις βουλευτικές εκλογές δηλώνουν στην Πινδάρου, αφού οι διεργασίες ενόψει της αναμέτρησης του Μαΐου βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, καλύπτοντας όλο το εύρος του κομματικού μηχανισμού.
 
Όπως αναφέρουν πηγές από το κυβερνών κόμμα, παρόλο που ακόμη είναι νωρίς, ουσιαστικά η παράταξη είναι έτοιμη να τρέξει προεκλογικό. Ο εσωκομματικός μηχανισμός, η επικοινωνιακή ομάδα, η οργανωτική ομάδα και οι εξωτερικοί σύμβουλοι βρίσκονται στη θέση τους και ετοιμοπόλεμοι, έχοντας ήδη καλύψει αρκετή απόσταση σε ό,τι αφορά τις εκλογές. Ως εκ τούτου, σε επίπεδο πολιτικής υποδομής, όλα θεωρούνται έτοιμα για την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, ο ΔΗΣΥ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων τους τελευταίους μήνες, καθώς η ηγεσία δεν ήθελε να επαναληφθεί η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε την προηγούμενη φορά. Γι’ αυτό και υπήρξαν δεκάδες επαφές με άτομα από όλες τις επαρχίες, τα οποία εκδήλωσαν ενδιαφέρον, και κατά τη διάρκεια του Ιουνίου και του Ιουλίου καταγράφηκε μεγάλη πρόοδος, αφού έχουν σχεδόν μορφοποιηθεί τα ψηφοδέλτια.
 
Αν και εκκρεμούν οι εσωκομματικές διαδικασίες, που θα γίνουν τον χειμώνα σε επαρχιακό και κεντρικό επίπεδο για επικύρωση των υποψηφιοτήτων και για λήψη τελικών αποφάσεων σε περίπτωση που τελικά είναι περισσότεροι από τις διαθέσιμες θέσεις, όπως και η επιλογή των αριστίνδην υποψηφίων, ένα μεγάλο μέρος τους φαίνεται να έχει ήδη κλειδώσει. Αυτό, όπως επισημαίνουν πηγές από το κόμμα, προσφέρει στον ΔΗΣΥ συγκριτικό πλεονέκτημα, καθώς τα άτομα αυτά οργανώνονται από πολύ νωρίς για να ριχθούν στην μάχη των βουλευτικών εκλογών.
 
Τα πρόσωπα που φαίνεται να κλειδώνουν δεν είναι όλα κομματικά στελέχη αλλά στην πλειοψηφία τους προέρχονται από τον ευρύτερο χώρο του ΔΗΣΥ. Πέραν των περισσότερων υφιστάμενων βουλευτών, έδρα στη Βουλή θα διεκδικήσουν πρόσωπα από την ηγεσία, τις κομματικές οργανώσεις, καθώς και άτομα εγνωσμένου κύρους στον επαγγελματικό τους χώρο.
 
Σε ό,τι αφορά τους υφιστάμενους βουλευτές, υπάρχουν τρεις που δεν θα επανεδιεκδικήσουν. Πρόκειται για τον Γιώργο Γεωργίου στην Αμμόχωστο, ο οποίος «παραχωρεί» τη θέση του στο ψηφοδέλτιο στον γιο του, τον Κώστα Κωνσταντίνου στην Πάφο, που φημολογείται πως βάζει πλώρη για τη δημαρχία της πόλης και τον Ζαχαρία Ζαχαρία στη Λάρνακα, που δεν ενδιαφέρεται για άλλη μία θητεία στη Βουλή. Οι υπόλοιποι 15 βουλευτές του κόμματος, αναμένεται ότι θα βρίσκονται στα ψηφοδέλτια.
 
Στους υποψήφιους του ΔΗΣΥ αναμένεται να συμπεριλαμβάνονται τα ακόλουθα πρόσωπα:
 
Επαρχία Λευκωσίας: Αβέρωφ Νεοφύτου (Πρόεδρος), Χάρης Γεωργιάδης (Αναπληρωτής Πρόεδρος) Νίκος Τορναρίτης (Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος), Δημήτρης Δημητρίου (Εκπρόσωπος Τύπου), Σάβια Ορφανίδου (βουλευτής), Ξένια Κωνσταντίνου (βουλευτής), Μιχάλης Σοφοκλέους (βουλευτής), Μάριος Πελεκάνος (Πρόεδρος ΟΝΕ), Χρύσανθος Φάκας (δημοτικός σύμβουλος), Χρίστος Πάλλης (μέλος Πολιτικού Γραφείου), ο 28χρονος Δήμος Γεωργιάδης (γιος του Κλεάνθη Γεωργιάδη και εγγονός του Δήμου Γεωργιάδη). Πολύ κοντά βρίσκονται, επίσης, οι Φίλιος Φυλακτού (εκπαιδευτικός), Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης (ποδοσφαιριστής), Ανδρέας Ιωσήφ (δημοσιογράφος), Ανδρέας Πενταράς (αντιστράτηγος εν αποστρατεία) κάποιοι εκ των οποίων μπορεί να είναι και κατ’ επιλογήν υποψήφιοι.  
 
Επαρχία Λεμεσού: Ευθύμιος Δίπλαρος (Αντιπρόεδρος), Ελένη Σταύρου (βουλευτής), Ανδρέας Κυπριανού (βουλευτής), Ανδρέας Μιχαηλίδης (πρώην βουλευτής, Πρόεδρος ΚΟΑ), Φωτεινή Τσιρίδου (δικηγόρος), Νίκος Σπύρου (κοινοτάρχης Λόφου), Νίκος Σύκας (αντιδήμαρχος Λεμεσού), Κλεάνθης Καραμανίδης (αντιδήμαρχος Ύψωνα), Γιώργος Διογένους (δικηγόρος), Ονησίφορος Ιορδάνου (πανεπιστημιακός), Ηρακλής Αγαθοκλέους (δικηγόρος).
 
Επαρχία Αμμοχώστου: Γιώργος Κάρουλλας (βουλευτής), Ονούφριος Κουλλά (βουλευτής), Κυριάκος Χατζηγιάννης (βουλευτής), Νίκος Γεωργίου (δικηγόρος, γιος Γιώργου Γεωργίου), Γιώργος Λυσανδρίδης (διευθυντής Διοίκησης και Οργανωτικού ΔΗΣΥ), Κλεάνθης Κουτσόφτας (δικηγόρος, στέλεχος νεολαίας), Νίκος Συμεού (δημοσιογράφος), Παναγιώτης Τρισόκκας (μέλος του Δ.Σ. ΚΟΑ).
 
Επαρχία Λάρνακας: Αννίτα Δημητρίου (Αντιπρόεδρος), Πρόδρομος Αλαμπρίτης (εκπαιδευτικός, μέλος Πολιτικού Γραφείου), Μάκης Γεωργίου (οικονομολόγος), Άννα Κοσμά (στέλεχος Αναπτυξιακής Εταιρείας Επαρχιών Λάρνακας Αμμοχωστου, μέλος Πολιτικού Γραφείου), Ανδρέας Ταουξής (δημοτικός σύμβουλος, μέλος Πολιτικού Γραφείου, επιχειρηματίας), Παντελής Ποιητής (δικηγόρος). 
 
Επαρχία Πάφου: Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης (αρχιτέκτονας), Γιώργος Δημητριάδης (δικηγόρος), Λίνος Σιοκκάς (επαρχιακός γραμματέας), Χαράλαμπος Πάζαρος (δημοτικός σύμβουλος).
 
Επαρχία Κερύνειας: Μάριος Μαυρίδης (βουλευτής), Μαριέλλα Αριστείδου (βουλευτής).
 
Ομάδες Παραγωγής Πολιτικής
Παράλληλα με τις διεργασίες για τις βουλευτικές εκλογές, στον ΔΗΣΥ τρέχει και το project των Ομάδων Παραγωγής Πολιτικής. Όπως, μάλιστα, ενημερώνεται ο REPORTER, οι πρώτες ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες, ενώ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί περί τα τέλη Οκτωβρίου.
 
Η ανταπόκριση στο κάλεσμα των πολιτών για συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη, με αποτέλεσμα στην Πινδάρου να φθάσουν 200-300 βιογραφικά, αρκετά από τα οποία από άτομα που δεν είναι στελέχη του κόμματος. Ήδη έχει προχωρήσει η μελέτη των βιογραφικών, κάποια εκ των οποίων κρίνονται εξαιρετικά, και γίνεται κατανομή των ατόμων που επιλέγηκαν στις Ομάδες αναλόγως της θεματολογίας τους.
 
Αυτό για το οποίο δεν υπήρξε η αναμενόμενη πρόοδος είναι το πολιτικό συνέδριο που είχε προαναγγελθεί, λόγω των προσκομμάτων που έθεσε ο κορωνοϊός. Τα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται δεν επιτρέπουν, προς το παρόν, στο κόμμα να κάνει το συνέδριο με την μορφή που το σχεδίασε, ούτε καν τον προσυνεδριακό διάλογο, γι’ αυτό και εκκρεμούν ακόμη οι τελικές αποφάσεις ως προς τον χρόνο πραγματοποίησής του.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 

Δειτε Επισης

Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ