Εξαγγέλλουν τις γραμματείες πολιτικής και μοιράζουν ρόλους στον ΔΗΣΥ

Έμφαση στην συνέχιση της διαδικασίας αλλαγών δίνεται στον ΔΗΣΥ το τελευταίο διάστημα, αφού προχωρούν διεργασίες που σχετίζονταν με το πλαίσιο ανανέωσης που αποφασίστηκε πέρσι και που αναμένεται να ενδυναμώσουν την παράταξη ενόψει της προεκλογικής μάχης.  

Στο πλαίσιο του restart του κόμματος, με την ανανέωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της ανώτατης ηγεσίας, η στελέχωση, η ανακατανομή ευθυνών και διάφορα άλλα πρότζεκτς, ήταν μέρος της εξίσωσης για τον ΔΗΣΥ του αύριο. Αποτελούσε, δηλαδή, ανέκαθεν κομμάτι του σχεδιασμού η ανανέωση να αφορά βαθύτερα το κόμμα και τον τρόπο λειτουργίας του και όχι να περιορίζεται στην αλλαγή προσώπων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σκέψεις για μετακίνηση του ιδεολογικοπολιτικού Συνεδρίου του ΔΗΣΥ λόγω κορωνοϊού
 
Ο στόχος ήταν να τρέξουν αυτές οι διαδικασίες εγκαίρως, ώστε να αποτελέσουν και μέρος και της προεκλογικής προσπάθειας της παράταξης, κάτι που αναπόφευκτα δεν έγινε στην ολότητά του, λόγω της πανδημίας και των περιορισμών, που, μεταξύ άλλων, επηρέασαν τον προγραμματισμό για το Ιδεολογικοπολιτικό Συνέδριο που είχε προαναγγείλει ο Πρόεδρος Αβέρωφ Νεοφύτου. Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν για τις αρχές Φθινοπώρου, ωστόσο τώρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί είτε προς τα τέλη του χρόνου είτε αμέσως μετά τα Χριστούγεννα.  
 
Στο επόμενο διάστημα ο ΔΗΣΥ θα είναι σε θέση να προβεί σε ανακοινώσεις για τις γραμματείες παραγωγής πολιτικής, που αποτελούν μέρος της ευρύτερης διαδικασίας ανανέωσης. Πρόκειται, ουσιαστικά, για ένα άνοιγμα-κάλεσμα προς την κοινωνία και την εξειδίκευση, με στόχο την εισδοχή νέων ανθρώπων από τον επιστημονικό και επαγγελματικό κόσμο στις κομματικές διεργασίες. Στόχος είναι να κατατίθενται εισηγήσεις και προτάσεις, που στην ουσία θα αποτελέσουν και ένα άτυπο είδος προσυνεδριακού διαλόγου, ενόψει και του Συνεδρίου και της επικαιροποίησης των θέσεων του ΔΗΣΥ.
 
Ήδη, όπως πληροφορείται ο REPORTER, έχουν αποφασιστεί τα πρόσωπα που θα ηγούνται της κάθε γραμματείας, αναλόγως του εξειδικευμένου τους πεδίου, και αναμένεται να ακολουθήσουν ανακοινώσεις τις επόμενες εβδομάδες. Πέραν της προσφοράς γνώσης, η εγγύτητα που θα δημιουργηθεί μεταξύ των ανθρώπων αυτών και της παράταξης ενδεχομένως να αποτελέσει τη βάση για περαιτέρω συνεργασία των δύο πλευρών, ακόμη και για μελλοντική αξιοποίηση κάποιων εξ’ αυτών στα κομματικά όργανα και τα ψηφοδέλτια του ΔΗΣΥ.   
 
Παράλληλα, το τελευταίο διάστημα, έχουν ανατεθεί συγκεκριμένα καθήκοντα στην ηγετική πυραμίδα του ΔΗΣΥ, με γνώμονα την αξιοποίηση στο έπακρο των δυνατοτήτων, των εξειδικευμένων γνώσεων και της εμπειρίας τους σε συγκεκριμένους τομείς. Αναζητήθηκε, δηλαδή, το καλύτερο πρόσωπο για να αναλάβει την κάθε αρμοδιότητα, με βάση την πολιτική του δράση. Οι ευθύνες αυτές σχετίζονται με τον συντονισμό και την εποπτεία και είναι επιπρόσθετες, δηλαδή δεν αλλάζουν τις αρμοδιότητες που έχει ο κάθε κομματικός αξιωματούχος εκ της θέσεως του, όπως προνοείται από το Καταστατικό της παράταξης.
 
Στο πλαίσιο αυτό, όπως πληροφορείται ο REPORTER, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Χάρης Γεωργιάδης, θα είναι υπεύθυνος για την παραγωγή πολιτικής και τις σχετικές γραμματείες. Σε ό,τι αφορά τους τρεις Αντιπροέδρους, ο Γιώργος Γεωργίου θα αναλάβει καθήκοντα που σχετίζονται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την προωθούμενη μεταρρύθμιση, η Αννίτα Δημητρίου θα ασχοληθεί με το επικοινωνιακό κομμάτι της παράταξης και τη διαχείριση της εικόνας και ο Ευθύμιος Δίπλαρος με τον οργανωτικό σχεδιασμό και την άμεση επαφή με τη βάση.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Υποψήφια στις ευρωεκλογές η Ιταλίδα ακτιβίστρια που κρατείται στην Ουγγαρία
Γιατί το Ιράν δεν έχει κανένα συμφέρον να διαρκέσει η κρίση με το Ισραήλ-Αναλυτές εξηγούν
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Ο Μισέλ απάντησε στον Τραμπ για την στήριξη στην Ουκρανία-«Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους»
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Εντοπίστηκε γρίπη των πτηνών στο αγελαδινό γάλα, προειδοποιεί ο ΠΟΥ-Σε πολύ υψηλές ποσότητες ο ιός
Απoρρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για το μπάζωμα στα Τέμπη
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας