Ανοίγει τις πόρτες του στην κοινωνία ο ΔΗΣΥ-Κάλεσμα για την παραγωγή πολιτικής

Την ενεργότερη συμμετοχή της κοινωνίας στη διαδικασία παραγωγής της πολιτικής του επιδιώκει ο Δημοκρατικός Συναγερμός, στο πλαίσιο της ανανέωσης και του εκσυγχρονισμού του. Όπως διεμήνυσε και χθες, στα 44χρονα της παράταξης, ο Πρόεδρος Αβέρωφ Νεοφύτου, το κόμμα ανοίγει διάπλατα τις πόρτες του.
 
Σημαντικό κομμάτι αυτής της προσπάθειας αξιοποίησης της κοινωνίας αποτελούν οι Ομάδες Παραγωγής Πολιτικής, οι οποίες παρουσιάστηκαν σήμερα από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο Χάρη Γεωργιάδη, υπό το σύνθημα «πάρε θέση, μπες στην ομάδα».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εξαγγέλλουν τις γραμματείες πολιτικής και μοιράζουν ρόλους στον ΔΗΣΥ
 
Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης, ο ΔΗΣΥ απευθύνει ανοικτή πρόσκληση «στον κάθε πολίτη, στον κάθε νέο επιστήμονα, στον κάθε επαγγελματία, για να κάνουμε μαζί το επόμενο βήμα. Για να εμπλακούμε σε μια διαρκή, παραγωγική και συμμετοχική διαδικασία. Για να καταθέσουμε απόψεις και να ετοιμάσουμε προτάσεις που μπορεί να γίνουν πράξη».
 
«Οι Ομάδες Παραγωγής Πολιτικής που ανακοινώνουμε σήμερα θα καλύψουν όλο το φάσμα θεμάτων που απασχολούν τον τόπο και την κοινωνία. Θα προσφέρουν  έπαλξη για πολιτική δράση που συμβαδίζει με την εποχή μας», πρόσθεσε.
 
Τέσσερις θεματικές ενότητες
Σημειώνεται ότι οι Ομάδες αυτές χωρίζονται σε τέσσερις βασικές θεματικές ενότητες. Στην πρώτη, υπό τον τίτλο Κυπριακό-Ασφάλεια-Εξωτερικών, συμπεριλαμβάνονται οι Ομάδες Κυπριακού, Δικοινοτικής Συνεργασίας, Προσφυγικής Πολιτικής, Μεταναστευτικής Πολιτικής, Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Αμυντικής Πολιτικής και Ασφάλειας.
 
Η δεύτερη θεματική ενότητα, υπό τον τίτλο Οικονομία-Ανάπτυξη, περιλαμβάνει τις Ομάδες Οικονομικής & Φορολογικής Πολιτικής, Επενδύσεων και Ανάπτυξης, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, Εργασιακών Σχέσεων και Απασχόλησης, Ενέργειας, Τουριστικής πολιτικής, Ναυτιλίας, Έρευνας & Καινοτομίας, Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Μεταφορών και Υποδομών και Αγροτικής Ανάπτυξης.
 
Η τρίτη θεματική ενότητα αφορά την Ποιότητα Ζωής. Σε αυτήν συμπεριλαμβάνονται οι Ομάδες Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Υγείας, Περιβάλλοντος και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η τελευταία θεματική ενότητα έχει τίτλο Δικαιώματα-Αξίες-Κοινωνία. Σε αυτήν θα δραστηριοποιηθούν οι Ομάδες Οικογενειακής και Κοινωνικής Πολιτικής, Θεσμών, Αξιών & Διαφάνειας, Ευημερίας Ζώων και το Νομικό Συμβούλιο.
 
Όπως εξήγησε ο Χάρης Γεωργιάδης, «μέσα από τη ειδική ιστοσελίδα που έχουμε δημιουργήσει, περιμένουμε την εκδήλωση ενδιαφέροντος και τα βιογραφικά από ανθρώπους με μόρφωση, με κατάρτιση, με ιδέες και με διάθεση για συμμετοχή στην προσπάθεια για μια καλύτερη Κύπρο». Η ιστοσελίδα είναι https://www.disy.org.cy/omadadisy.
 
«Απευθυνόμαστε, όχι κατ’ ανάγκη σε μέλη του Δημοκρατικού Συναγερμού, αλλά σε ανθρώπους που μοιράζονται τις ίδιες έγνοιες και τις ίδιες αγωνίες για την πορεία της πατρίδας μας.  Ο κάθε ένας και η κάθε μια μπορεί να γίνει συμμέτοχος. Το κάθε βιογραφικό θα αξιολογηθεί προκειμένου να προσδιοριστεί η συμμετοχή στην κατάλληλη Ομάδα Παραγωγής Πολιτικής», διευκρίνισε περαιτέρω.
 
Η μόνη οδός
«Επιχειρούμε ένα ουσιαστικό άνοιγμα στην κοινωνία. Εξάλλου, η συμμετοχή των πολιτών στα κοινά είναι η μόνη οδός που μπορεί να διατηρήσει ισχυρά τα θεμέλια της δημοκρατίας μας και να οδηγήσει στην πρόοδο και στον εκσυγχρονισμό. Ξεκινούμε σήμερα μια νέα προσπάθεια, μακριά από δογματισμούς και στεγανά, αλλά με διάλογο, με τεκμηρίωση και με ορθολογισμό, για να ετοιμάσουμε μια νέα πολιτική πρόταση. Και για να ανεβάσουμε το επίπεδο της πολιτικής στον τόπο μας», τόνισε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ο οποίος είναι και ο επικεφαλής των Ομάδων Παραγωγής Πολιτικής.
 
Κάνοντας ιστορική αναδρομή, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως «η πορεία του Δημοκρατικού Συναγερμού είναι συνυφασμένη με τη σύγχρονη ιστορία της χώρας μας. Η παράταξη μας είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην εδραίωση της δημοκρατίας στον τόπο μας. Οδήγησε την Κύπρο στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια».
 
«Διέσωσε την οικονομία μας από το χείλος της καταστροφής. Και εργάζεται σήμερα με συνέπεια, κάτω από την ηγεσία του Αβέρωφ Νεοφύτου, για την εθνική ασφάλεια, τη σταθερότητα, την πρόοδο και την κοινωνική συνοχή. Στηρίζοντας αποφασιστικά τις προσπάθειες του προέδρου Αναστασιάδη και της κυβέρνησης του. Η παράταξη μας ήταν και παραμένει ανοικτή και εξωστρεφής. Ένα κόμμα σύγχρονο και ευρωπαϊκό, που λειτουργεί με σύνεση και μετριοπάθεια.  Ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι η παράταξη του πατριωτικού ρεαλισμού. Κουβαλά τη βαριά πολιτική παρακαταθήκη του ιδρυτή του, Γλαύκου Κληρίδη», πρόσθεσε.
 
Γόνιμος διάλογος
Από την πλευρά του, ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δημήτρης Δημητρίου, ανέφερε εισαγωγικά ότι «ανοίγουμε τις πόρτες του Δημοκρατικού Συναγερμού στους ανθρώπους που έχουν άποψη για την πολιτική και όλο το φάσμα των θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία. Αξιοποιούμε την τεχνολογία απευθύνοντας κάλεσμα στους πολίτες που θέλουν να ενισχύσουν και να συμβάλλουν στον γόνιμο πολιτικό διάλογο και στην κατάθεση προτάσεων ώστε αυτές να γίνουν πολιτική πράξη, με σκοπό το όφελος για το σύνολο της κοινωνίας». 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»