Από το εάν και εφόσον επιθυμεί... στο Αρχηγείο με παρέμβαση Κλήριδη ο Σιζόπουλος

Την ώρα που οι δικαστικές μάχες μεταξύ Μαρίνου Σιζόπουλου και Δημήτρη Παπαδάκη βρίσκονται σε αναμονή, την ώρα που το Πειθαρχικό Συμβούλιο διέγραψε τον ευρωβουλευτή και το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ ζητά πίσω την έδρα, ένα νέο μέτωπο ανοίγει από σήμερα και κρίνεται ως καθοριστικό.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο βούρκο της εσωστρέφειας-Πόλεμος χαρακωμάτων και παραιτήσεις στην ΕΔΕΚ
 
Με αυστηρή παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα, ο Μαρίνος Σιζόπουλος αναμένεται να περάσει την πύλη του ΤΑΕ Αρχηγείου, σήμερα, ώστε να καταθέσει σε σχέση με τις δημόσιες τοποθετήσεις του, ότι ο Δημήτρης Παπαδάκης  «επιχείρησε συστηματικά να οικειοποιηθεί και χρήματα του Ευρωκοινοβουλίου για να χρηματοδοτήσει μια ιδιωτική κερδοσκοπική επιχείρηση με την οποία ο ίδιος έχει σχέση».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στη δημοσιότητα το σκεπτικό της απόφασης για διαγραφή του Δημήτρη Παπαδάκη

Η δήλωση του Μαρίνου Σιζόπουλου, δεν πέρασε απαρατήρητη από την πλευρά Παπαδάκη, ο οποίος σήκωσε το γάντι και με επιστολή του προς τον Γενικό Εισαγγελέα και την Αστυνομία, την διεξαγωγή έρευνας ώστε να διαφανεί κατά πόσον αληθεύουν οι ισχυρισμοί Σιζόπουλου και αν προκύπτουν ποινικά αδικήματα εις βάρος του.
 
Ο Δημήτρης Παπαδάκης, στην ουσία με αυτή του την πρωτοβουλία, προκαλεί ο ίδιος τον έλεγχο των Αρχών για το πρόσωπο του, δείχνοντας να μη φοβάται, αλλά αντιθέτως να επιδιώκει να αποκαταστήσει το όνομα του και να διαψεύσει τον Μαρίνο Σιζόπουλο εξασφαλίζοντας παράλληλα, ένα ακόμη όπλο στη φαρέτρα του που θα του φανεί χρήσιμο στην επικείμενη δίκη στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ενημέρωσε το Πολιτικό Γραφείο ο Σιζόπουλος, στη γωνία Αστυνομία και Παπαδάκης
 
Από την άλλη ο Μαρίνος Σιζόπουλος έχει την ευκαιρία να αποδείξει ότι, τα όσα ισχυρίζεται και τα όσα κατέθεσε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, που έφεραν τη διαγραφή Παπαδάκη, και σε μια Αρχή εκτός του κόμματος του. Μάλιστα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, έχει την ευκαιρία να αποδείξει πως δεν επρόκειτο για στημένη διαδικασία, όπως ισχυρίστηκε ο Δημήτρης Παπαδάκης, αλλά προκύπτουν και ποινικά αδικήματα στα οποία «χαρίστηκε» στον ευρωβουλευτή, αφού δεν προσέφυγε ο ίδιος στην Αστυνομία αλλά επιλήφθηκε του ζητήματος εσωκομματικά.

Το ποινικό μέτωπο που ανοίγει είναι καθοριστικό αφού μια από τις δύο πλευρές θα δικαιωθεί, ωστόσο εγείρονται ερωτήματα με τις εξελίξεις που επίκεινται:

-Θα καταθέσει στοιχεία ο Μαρίνος Σιζόπουλος;
-Ποια στοιχεία εξασφάλισε που αποδεικνύουν οικειοποίηση κονδυλίων;
-Γιατί δεν καταγγέλθηκε νωρίτερα η υπόθεση στην Αστυνομία, αφού πρόκειται για στοιχεία του 2015;
-Από τη στιγμή που υπήρχαν αυτά τα στοιχεία, γιατί τα κομματικά όργανα και ο Μαρίνος Σιζόπουλος τον επέλεξαν για υποψήφιο    Ευρωβουλευτή το 2019;
-Εάν διαπιστωθούν από τα στοιχεία ποινικά αδικήματα θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες για άρση της ασυλίας Παπαδάκη;
-Εάν δεν προκύπτουν ποινικά αδικήματα με βάση τα στοιχεία Σιζόπουλου που έφεραν και τη διαγραφή του ευρωβουλευτή ποια θα είναι τα επόμενα βήματα του ηγέτη της ΕΔΕΚ;

Με παρασκήνιο η κλήση Σιζόπουλου στην Αστυνομία
Χθες η ΕΔΕΚ σε ανακοίνωση της, ανέφερε πως ο Αρχηγός του μετέφερε το αίτημα του προς τον Μαρίνο Σιζόπουλο πως εάν και εφόσον ο ίδιος επιθυμεί να προσέλθει στο Αρχηγείο Αστυνομίας και να προβεί σε οποιαδήποτε καταγγελία σε βάρος του κ. Δημήτρη Παπαδάκη, μπορεί να το πράξει όποτε θέλει εντός των προσεχών ημερών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν πάει στην Αστυνομία ο Σιζόπουλος-Ενημέρωσε τις Βρυξέλλες

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ενημέρωσε το Αρχηγείο Αστυνομίας ότι ο ίδιος έχει ήδη προχωρήσει σε ενημέρωση των αρμοδίων ευρωπαϊκών οργάνων τα οποία θα επιληφθούν του θέματος. Όπως μας έχουν διαβεβαιώσει, εάν και εφόσον χρειαστεί θα ζητήσουν τη συνδρομή και των κυπριακών αρχών.
Η ανακοίνωση αυτή έφερε την άμεση αντίδραση του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη ο οποίος με νέα παρέμβαση του στην υπόθεση χαρακτήρισε μη ενδεδειγμένο τον τρόπο που έτυχε χειρισμού η υπόθεση από την Αστυνομία.
 
«Λυπούμαι να παρατηρήσω», είπε ο Γενικός Εισαγγελέας, «εάν αυτό είναι αληθές, ότι δεν είναι καθόλου ο ενδεδειγμένος τρόπος υπό τις περιστάσεις».
 
«Η Αστυνομία οφείλει να μεταβεί στο γραφείο του Προέδρου της ΕΔΕΚ, ο οποίος έχει προβεί σε αυτές τις καταγγελίες, για να τον συναντήσει και να του διαβιβάσει ότι έχει καθήκον να διερευνήσει αυτές τις καταγγελίες, με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα, και να καταγράψει, σε κατάθεση του, οτιδήποτε έχει να δηλώσει ή δεν έχει να δηλώσει. Αυτός είναι ο ορθός τρόπος διερεύνησης της υπόθεσης», κατέληξε.
Η παρέμβαση του Κώστα Κληρίδη, έφερε την άμεση αντίδραση της Αστυνομίας η οποία σε μια λιτή ανακοίνωση σημειώνει πως ο Μαρίνος Σιζόπουλος κλήθηκε στο ΤΑΕ Αρχηγείου σήμερα 14 Φεβρουαρίου, για λήψη κατάθεσης, σε σχέση με τις δημόσιες δηλώσεις του σε ραδιοφωνική εκπομπή ως προς το ενδεχόμενο διάπραξης οποιωνδήποτε ποινικών αδικημάτων από οποιονδήποτε πρόσωπο. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με αυστηρή παρέμβαση Κληρίδη στην Αστυνομία ο Μαρίνος Σιζόπουλος

Δειτε Επισης

Ενστάσεις κατά υποψηφίου δημάρχου στην Επαρχία Λεμεσού-Ανακηρύσσονται από σήμερα 13 αντιδημάρχοι
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση
«Τιμούμε αυτούς που έμειναν στις επάλξεις και θυσιάστηκαν για να περισώσουν την εθνική αξιοπρέπεια»
Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών-Το μέγεθος, το χρώμα και η σειρά των υποψηφίων (pics)
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα για αναστολή ποινής στον 82χρονο-Διαφώνησε ο πρόεδρος του Εφετείου
Ένοχος ο αστυνομικός για το θάνατο του 22χρονου Ιάσονα-Του επιβλήθηκε ποινή τριών ετών
Η πρώτη αντίδραση Οδυσσέα στο αίτημα για παύση-«Από σήμερα θα μιλούν οι μάρτυρες, τα στοιχεία και τα έγγραφα»
Πληροφορίες Ελεγκτικής για υποβολή στοιχείων για διαφημίσεις υποψηφίων στις Εκλογές
Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Η ώρα της τελικής σύγκρουσης, έρχονται στο προσκήνιο υποθέσεις