Σάββατο 29 Φεβ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Στο βούρκο της εσωστρέφειας-Πόλεμος χαρακωμάτων και παραιτήσεις στην ΕΔΕΚ

  14/02/2020 06:55
Στο βούρκο της εσωστρέφειας-Πόλεμος χαρακωμάτων και παραιτήσεις στην ΕΔΕΚ

Στο βούρκο της εσωστρέφειας-Πόλεμος χαρακωμάτων και παραιτήσεις στην ΕΔΕΚ

  14/02/2020 06:55
Με τεράστιες αντιδράσεις αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπη η ηγεσία της ΕΔΕΚ στις Επαρχιακές Διασκέψεις, τις οποίες αναμένεται να διοργανώσει, ώστε να ενημερώσει τα μέλη της, αναφορικά με τους χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεση του Δημήτρη Παπαδάκη.
 

 
Δεν είναι πλέον μυστικό πως το κόμμα χωρίστηκε σε δύο στρατόπεδα, με τη μια πλευρά να στηρίζει απολύτως τους χειρισμούς του Μαρίνου Σιζόπουλου και την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου, και από την άλλη, μια μεγάλη μερίδα στελεχών και μελών του κόμματος να κατακρίνουν τον αποκεφαλισμό Παπαδάκη και να εξαπολύουν πυρά κατά του προέδρου του κόμματος, ο οποίος όπως σημείωναν μέλη της ΕΔΕΚ στον REPORTER, «διοικεί το κόμμα απολυταρχικά μαζί με την παρέα του».
 
Η βάση του κόμματος, βράζει μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τις τηλεοπτικές δίκες που στήθηκαν, με τη συμμετοχή του Μαρίνου Σιζόπουλου και του εκδιωχθέντα ευρωβουλευτή, γεγονός που έγινε αντικείμενο συζήτησης και στο Πολιτικό Γραφείο της περασμένης Τετάρτης, το οποίο αποφάσισε να ενημερώσει με επιστολή όλα τα μέλη του για την απόφαση του Πειθαρχικού, καθώς επίσης να διοργανώσει επαρχιακές συσκέψεις για λεπτομερή ενημέρωση των στελεχών και μελών της ΕΔΕΚ, για το συγκεκριμένο θέμα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παραιτήθηκε πυροβολώντας άλλο ένα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ
 
Οι πυροσβεστικές παρεμβάσεις σημαινόντων στελεχών, αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ημέρες. Ανάμεσα και σε αυτά τα στελέχη, που δημόσια κρατούν χαμηλούς τόνους, καλούν σε μορατόριουμ δηλώσεων και δεν παίρνουν ξεκάθαρα θέση υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς, υπάρχει έντονη δυσφορία για τους χειρισμούς που έγιναν ένθεν και ένθεν.
 
Αν και επιθυμία της Λόρδου Βύρωνος θα ήταν όσο το δυνατό συντομότερα να κλείσει το θέμα και το κόμμα να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς, κάτι τέτοιο δεν αναμένεται να συμβεί. Παρά το γεγονός ότι, το Πολιτικό Γραφείο κάλεσε τα μέλη της ΕΔΕΚ να παραμείνουν ήρεμα, οι επόμενες ημέρες αναμένεται να είναι της ίδιας έντασης, ενδεχομένως και μεγαλύτερης, αφού εκκρεμεί στο Δικαστήριο η προσφυγή Παπαδάκη, αναφορικά με την νομιμότητα του εγγράφου που κλήθηκε να υπογράψει προεκλογικά ο ευρωβουλευτής, πάνω στο οποίο κατέγραψε χειρόγραφα τις ενστάσεις του. Η ΕΔΕΚ θα πρέπει να εκπροσωπηθεί στη συγκεκριμένη διαδικασία και να καταθέσει τις θέσεις της.
 
Σε μια άλλη εξέλιξη σήμερα ο Μαρίνος Σιζόπολους θα περάσει την πόρτα του ΤΑΕ Αρχηγείου για να καταθέσει τα τεκμήρια που κατέχει, μετά την παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα, ώστε να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ποινικά αδικήματα κατά του Ευρωβουλευτή. 

Παράλληλα, ο ευρωβουλευτής ετοιμάζεται μαζί με τους νομικούς του συμβούλους να καταθέσει και νέα προσφυγή στο Επαρχιακό Δικαστήριο, αυτή τη φορά για να προσβάλει την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου. Όπως έγραψε και παλαιότερα ο REPORTER, κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί αφού υπάρχει και το προηγούμενο του Γιώργο Κολοκασίδη στο ΔΗΚΟ, ο οποίος εξασφάλισε παγοποίηση της διαγραφής του και παγοποίηση της αναπλήρωσης του από τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου του κόμματος το 2011.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: H επόμενη ημέρα της διαγραφής Παπαδάκη και το προηγούμενο Κολοκασίδη
  
Τέλος όσον αφορά το ζήτημα της έδρας του Δημήτρη Παπαδάκη στο Ευρωκοινοβούλιο, δεν τίθεται κανένα θέμα εγκατάλειψής της από τον σοσιαλιστή ευρωβουλευτή, ο οποίος ξεκαθάρισε πως θα συνεχίσει να είναι ΕΔΕΚίτης ευρωβουλευτής. Αυτό, δηλαδή το γεγονός ότι ο κ. Παπαδάκης δεν πρόκειται και ούτε προβλέπεται να εγκαταλείψει την έδρα του το γνωρίζει πολύ καλά ο Μαρίνος Σιζόπουλος, ο οποίος χθες δήλωσε πως «ας κάνει ό,τι θέλει την έδρα του αλλά δεν είναι μέλος της ΕΔΕΚ».
 
Υπενθυμίζεται ότι το Πολιτικό Γραφείο, ζήτησε από τον Ευρωβουλευτή να παραδώσει την έδρα, την οποία όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε την κατέλαβε ως υποψήφιος του συνδυασμού του κόμματος, δεδομένου ότι η έδρα καταλήφθηκε από την ΕΔΕΚ και όχι από τον υποψήφιο. Μάλιστα το Πολιτικό Γραφείο, κάλεσε τον ευρωβουλευτή από τούδε και στο εξής, να μην χρησιμοποιεί το λογότυπο του κόμματος ή οποιαδήποτε άλλα χαρακτηριστικά στοιχεία που παραπέμπουν στο κόμμα.
 
Ήδη ο Δημήτρης Παπαδάκης ενημέρωσε της επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο (S&D)  για τις εξελίξεις, κάτι πάντως που αναμένεται να κάνει και η επίσημη ΕΔΕΚ η οποία θα ζητήσει από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PES) τη διαγραφή του Δημήτρη Παπαδάκη από το μητρώο των μελών του κόμματος.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας