Ενημέρωσε το Πολιτικό Γραφείο ο Σιζόπουλος, στη γωνία Αστυνομία και Παπαδάκης

Σε φορτισμένο κλίμα συνήλθε το βράδυ της Τετάρτης το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ για να ενημερωθεί από τον πρόεδρο του κόμματος, Μαρίνο Σιζόπουλο, αναφορικά με τα στοιχεία που ο ίδιος κατέθεσε ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου και οδήγησαν στην διαγραφή του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη, από τις τάξεις του κόμματος.
 
Η συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου, κράτησε κάτι περισσότερο από τρεις ώρες με τον Μαρίνο Σιζόπουλο να παρουσιάζει, όχι όμως να παραδίδει αντίγραφα των στοιχείων και των τεκμηρίων, που οδήγησαν στη δίωξη του Ευρωβουλευτή του. Ο Μαρίνος Σιζόπουλος εξήγησε στα μέλη του Πολιτικού Γραφείου πως από τη στιγμή που ενεπλάκη στην υπόθεση ο Γενικός Εισαγγελέας, ο οποίος κάλεσε χθες τον Αρχηγό Αστυνομίας να ζητήσει στοιχεία που τεκμηριώνουν τις καταγγελίες του, από τον Μαρίνο Σιζόπουλο, πρώτα θα τα καταθέσει ενώπιον των Αρχών και ακολούθως θα τα δημοσιοποιήσει.
 
Μετά κι από αυτή την εξέλιξη, προκύπτει νέο ποινικό μέτωπο και τίθεται το ερώτημα κατά πόσον αυτά τα στοιχεία είναι ικανά για νέα δίωξη, αυτή τη φορά από τις Αρχές, κατά του Δημήτρη Παπαδάκη. Προκύπτει επίσης το ερώτημα, τί είδους αδικήματα θα κληθούν να διερευνήσουν οι Αρχές. Πάντως μέχρι αργά χθες το βράδυ ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, δεν είχε επικοινωνία με τον Αρχηγό Αστυνομίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κληρίδης καλεί Αστυνομία να διερευνήσει καταγγελίες Σιζόπουλου
 
Εξάλλου, στο Πολιτικό Γραφείο, πέραν της ενημέρωσης που έτυχαν, τα μέλη του κλήθηκαν να λάβουν και αποφάσεις αναφορικά με το πως θα προχωρήσει το κόμμα μετά τη διαγραφή Παπαδάκη. Ήδη, αρκετά μέλη του κόμματος εξέφρασαν τη διαφωνία τους με τη δίωξη του Ευρωβουλευτή και σύμφωνα με πληροφορίες, πέραν των δύο που έχουν ήδη παραιτηθεί και άλλα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής εξέφρασαν την πρόθεση να το πράξουν τις προσεχείς ημέρες.
 
Η Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Κινήματος Μαρία Βασιλειάδου υπέδειξε το βράδυ της Τετάρτης, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο του Πολιτικού Γραφείου, ότι «είναι λογικό και αναμενόμενο είναι όπως και σε κάθε άλλη ανάλογη περίπτωση όταν κάποιος παρανομεί ή δεν συμμορφώνεται στα θέσμια, να έχει και επιπτώσεις. Έτσι και στην συγκεκριμένη περίπτωση ακολουθήθηκαν όλα τα ενδεικνυόμενα βήματα», συμπληρώνοντας ότι η διαχείριση του θέματος είναι συλλογική και γίνεται με βάση το πλαίσιο λειτουργίας του κόμματος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μάχες σε πολλά μέτωπα μετά τη διαγραφή Παπαδάκη από την ΕΔΕΚ
 
Μια εκκρεμότητα η οποία ενδεχομένως να κλείσει τις επόμενες ώρες είναι η δημοσιοποίηση του σκεπτικού της απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου για διαγραφή του κ. Παπαδάκη. Αυτό που τόνιζαν χθες στελέχη της ηγεσίας του κόμματος στον REPORTER, είναι πως η δημοσιοποίηση του σκεπτικού είναι καθαρά αρμοδιότητα των μελών του Πειθαρχικού Συμβουλίου τα οποία καταλήγουν στο λεκτικό.
 
Το λεκτικό, πάντως, αναμένει και ο Δημήτρης Παπαδάκης ο οποίος εξετάζει με τους δικηγόρους του όλα τα ένδικα μέσα που έχει στη διάθεση του. Από τη μία, η υπεράσπιση Παπαδάκη προσέφυγε στο Δικαστήριο ζητώντας γνωμάτευση σε σχέση με τη συμφωνία που υπέγραψε προεκλογικά με την ΕΔΕΚ, ενώ παράλληλα μελετά και τα βήματα της σε σχέση με την απόφαση του Πειθαρχικού, που λήφθηκε με βάση τη συγκεκριμένη συμφωνία.
 
Η υπεράσπιση του Δημήτρη Παπαδάκη θεωρεί πως η απόφαση που θα λάβει το Δικαστήριο για τη συμφωνία, δηλαδή, αν είναι νόμιμη ή παράνομη, είναι το άλφα και το ωμέγα, αφού με βάση αυτή διώχθηκε ο Ευρωβουλευτής.Παράλληλα, ο δικηγόρος του Ευρωβουλευτή ετοιμάζεται και για καταχώρηση αγωγών κατά του Μαρίνου Σιζόπουλου για δυσφήμηση και συκοφαντία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καυστική παρέμβαση Ομήρου για τα τεκταινόμενα στην ΕΔΕΚ-«Ασυγκράτητος κατήφορος»
 
Σε ένα άλλο επίπεδο, ο διαγραφέντας Ευρωβουλευτής, από το Στρασβούργο όπου βρίσκεται για τις εργασίες του Ευρωκοινοβουλίου, ενημέρωσε την ηγεσία της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και ειδικότερα την επικεφαλής Garcia Perez Iratxe για τη διαγραφή του από την ΕΔΕΚ.
 
Τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν εξελίξεις και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αφού η ΕΔΕΚ ενδεχομένως να ζητήσει την αποβολή Παπαδάκη από την Ευρωομάδα. Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι ο Δημήτρης Παπαδάκης εξασφάλισε γραπτή απάντηση ημερομηνίας 4 Φεβρουαρίου, από την ομάδα των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο αναφορικά με τις κατηγορίες Σιζόπουλου.

Με βάση το έγγραφο ο κ. Παπαδάκης, που σχετίζεται με τα σημεία 2 & 3 της συμφωνίας του με την ΕΔΕΚ, για τα οποία εξέφρασε γραπτώς επιφύλαξη, οι ευρωβουλευτές δικαιούνται αποζημίωση για την εργοδότηση κοινοβουλευτικών βοηθών, μόνο "αν τα έξοδα αυτά σχετίζονται με την άσκηση της εντολής τους. Αναφέρεται, επίσης, πως οποιοσδήποτε άλλος λόγος αντίκειται στους κανονισμούς.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Γυρίζει την πλάτη στο Πειθαρχικό με ετυμηγορία Δικαστηρίου ο Παπαδάκης
 

Δειτε Επισης

Επαναφέρει τη θέση του για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ ο ΔΗΣΥ
Υψίστης σημασίας η αποκλιμάκωση και αυτοσυγκράτηση στη Μ. Ανατολή, τονίζει ο ΥΠΕΞ
Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας με επενδυτές στο Λονδίνο
Στις 6.359 οι νέες εγγραφές στον εκλογικό κατάλογο στην Πάφο
Καθοδήγηση Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
Συζήτηση στη «βουλή» για την απαγόρευση εισόδου Τουρκοκυπρίων στην Τουρκία
Περιορισμένες αλλαγές στο προσχέδιο Συμπερασμάτων για ευρωτουρκικά-Αναφορά στον Λίβανο
Πώς αξιολογούν την ένταση Ιράν-Ισραήλ στα κατεχόμενα
Προτάσεις για έναν Δήμο αλληλεγγύης παρουσίασε ο υποψήφιος Γιάννης Αρμεύτης
Θέλει ανταλλαγή των περιουσιών του ΕΒΚΑΦ στις ελεύθερες περιοχές ο Τατάρ