Άνοιξε ο χορός των παραιτήσεων, σε βαθιά εσωστρέφεια η ΕΔΕΚ

Σε βαθιά εσωστρέφεια με αλληλοκατηγορίες, διαξιφισμούς και παραιτήσεις, εισήλθε η ΕΔΕΚ μετά την απόφαση του Πειθαρχικού της Συμβουλίου για διαγραφή από το κόμμα του ευρωβουλευτή, Δημήτρη Παπαδάκη.
 
Όλο αυτό το διάστημα που ήταν σε εξέλιξη η δίωξη του Δημήτρη Παπαδάκη στελέχη και μέλη του κόμματος εξέφραζαν, είτε δημόσια είτε ιδιωτικά, επιφυλάξεις και ενστάσεις για τις διαδικασίες που δρομολογήθηκαν από τον Μαρίνο Σιζόπουλο. Η επίσημη διαγραφή ωστόσο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και από το πρωί της Τρίτης ξεκίνησε ένας γύρος παραιτήσεων μελών που διαφώνησαν με την απόφαση του Πειθαρχικού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες, αναμένονται κι άλλες παραιτήσεις.
 
Ήδη, δύο μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ, ο Γιώργος Ταλιαδώρος και ο Γιώργος Σάββα έθεσαν τις παραιτήσεις τους ενώπιον των οργάνων του κόμματος εξαπολύοντας πυρά για τον τρόπο που επέλεξε ο Μαρίνος Σιζόπουλος να διαχειριστεί τα θεσμικά όργανα του κόμματος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: H επόμενη ημέρα της διαγραφής Παπαδάκη και το προηγούμενο Κολοκασίδη
 
Σε ανάρτηση του το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ, Γιώργος Ταλιαδώρος, δημοσιοποιεί την παραίτηση του , σημειώνοντας ότι, «το κόμμα έχει χάσει τον ιδεολογικό του προσανατολισμό και αναλώνεται σε ενέργειες που εκτρέφουν την εσωστρέφεια, αντί να κάνει ανοίγματα στην κοινωνία των πολιτών. Την ίδια στιγμή, η λειτουργία των θεσμικών οργάνων έχει υποβαθμιστεί, επιτρέποντας έτσι σε εξωθεσμικούς παράγοντες να παρεμβαίνουν και να καθορίζουν πολιτικές».
 
Την ίδια ώρα ο Γιώργος Σάββα κοινοποίησε στον πρόεδρο της Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού και στον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, επιστολή παραίτησης από μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Επαρχιακής Επιτροπής της ΕΔΕΚ Λεμεσού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με Μελίνα Μερκούρη απαντά στη διαγραφή του ο Δημήτρης Παπαδάκης
 
Ο Γιώργος Σάββα, σημειώνει μεταξύ άλλων στην επιστολή του, τους λόγους που τον οδηγούν σε παραίτηση, εξαπολύοντάς πυρά κατά του Μαρίνου Σιζόπουλου τον οποίο κατηγορεί για αυταρχισμό, κανιβαλισμό έναντι στελεχών και μελών από αξιωματούχους της ηγεσίας καθώς και από συνεργάτες του Προέδρου της ΕΔΕΚ.
 
«Η υπόθεση του Δημήτρη Παπαδάκη», αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του ο Γιώργος Σάββα, «για μένα είναι πεντακάθαρη από πάσαν φύση αμφιβολίας. Οι ρεβανσισμοί του Μαρίνου Σιζόπουλου, τον οδήγησαν με επιτυχία να αποκλείσει και να εξοντώσει έναν εν δυνάμει εσωκομματικό αντίπαλο σε μελλοντική εσωκομματική εκλογική διαδικασία».
 
«Καμία από τις κατηγορίες που του καταλογίστηκαν», προσθέτει, «δεν ευσταθούν καθώς κανένα ίχνος αξιοπιστίας δεν χαρακτήριζε το πειθαρχικό – ανδρείκελο. Αν είναι δυνατόν, να διαγράφεις κάποιον επειδή δεν υπέκυψε στις εντολές της ηγεσίας για να παρανομήσει».
«Αν είναι δυνατόν να διαγράφεις κάποιον γιατί προσέφυγε στην δικαιοσύνη για επίλυση των όποιων διαφορών. Κόμμα που νομοθετεί να προσπαθεί να αποκλείσει μέλη του από βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Η πολιτική εξόντωση του Δημήτρη Παπαδάκη, έχει φέρει ήδη αρνητικές συνέπειες για το κόμμα και κακούς οιωνούς για τις Βουλευτικές του 2021».
 
«Αυτό που στην τελική κατάφερε ο Μαρίνος Σιζόπουλος, είναι να απογυμνώσει το κόμμα από λαοφιλή στελέχη, να το αποδυναμώσει εκλογικά και να το βυθίσει στον απύθμενο βούρκο της εσωστρέφειας», σημειώνει.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η προσφυγή Παπαδάκη και τα έξι σημεία στα οποία λογοδοτεί η ΕΔΕΚ στο Δικαστήριο 
 
Στο μεταξύ σε γραπτή του δήλωση ο Δημήτρης Παπαδάκης, δίνει σκληρή απάντηση μετά την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΔΕΚ για διαγραφή του, τονίζοντας πως τα όσα εκτυλίχθηκαν στο Πειθαρχικό ήταν μια παράσταση που έστησε ο πρόεδρος του κόμματος με την παρέα του, ενώ επαναλαμβάνει πως ο ίδιος «είτε παραμένει είτε όχι γραμμένος στα κατάστιχα τους», θα παραμείνει ΕΔΕΚίτης.
 
Ο Δημήτρης Παπαδάκης χαρακτηρίζει το Πειθαρχικό Συμβούλιο ως εντεταλμένο όργανο, του οποίου η απόφαση δεν αποτελεί έκπληξη.
 
Η απόφαση, σημειώνει ο Δημήτρης Παπαδάκης, ήταν προειλημμένη και μάλιστα πολύ πριν την έναρξη της διαδικασίας. «Μιας διαδικασίας στημένης, από την πρώτη στιγμή της εκλογής μου. Μιας διαδικασίας μολυσμένης και διάτρητης. Ενός Πειθαρχικού Συμβουλίου, χωρίς ίχνος αντικειμενικότητας και αμεροληψίας».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ: Κατακεραυνώνει Σιζόπουλο μετά τη διαγραφή του ο Παπαδάκης-«Στημένη παράσταση...»

Δειτε Επισης

«Εδώ και μία εβδομάδα με παρακολουθεί, θα σας κάψω, απείλησε»-Η δραματική κατάθεση της 40χρονης
Οργή στη Νιγηρία για τον ομαδικό γάμο 100 κοριτσιών και νεαρών γυναικών
Δεκτή η αναπομπή νόμου για τις καινοτόμες επιχειρήσεις
Νόμος δίνει χρόνο σε ξενοδοχεία για συμμόρφωση με διατάξεις για άδεια λειτουργίας
Με γραπτές εξετάσεις οι διορισμοί σε κλίμακες Α9 και Α11-Τι αλλάζει μετά το ψήφισμα της Βουλής
Χριστοδουλίδης: Η στήριξη της υπαίθρου πρωταρχικός στόχος για την Κυβέρνηση
Μετά την Σιλιάνοφσκα προκαλεί και ο Μιτσκόσκι-«Θα αποκαλώ τη χώρα μου Μακεδονία, αν θέλετε, πάμε Χάγη»
Η Λετονία συνέλαβε δύο υπόπτους για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας
Αλλαγές στην νομοθεσία για τις πολιτογραφήσεις αλλοδαπών ενέκρινε η Βουλή
Μεγαλύτερη του αναμενομένου η ανάπτυξη της οικονομίας στα κατεχόμενα το 2023