Μαίνονται οι… αψιμαχίες των στελεχών του ΔΗΣΥ, παρακολουθεί ο Αβέρωφ

Με το βλέμμα στραμμένο στην καθοριστική, όπως εξελίσσονται τα πράγματα, συνεδρία του διευρυμένου Πολιτικού Γραφείου της Δευτέρας, στον ΔΗΣΥ φαίνεται να βυθίζονται ολοένα και περισσότερο στην εσωστρέφεια.
 
Την ώρα που η ηγεσία του κόμματος επιλέγει να κρατήσει ερμητικά κλειστό το στόμα και να μην προβεί σε οποιαδήποτε δημόσια τοποθέτηση γύρω απ' όλα όσα διαδραματίζονται, λέγονται και γράφονται την τελευταία βδομάδα, αναμέντας τη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου, οι δημόσιες παρεμβάσεις στελεχών και πρώην αξιωματούχων της παράταξης συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, χωρίς ν’ απουσιάζουν από αυτές τα υπονοούμενα και οι συγκεκαλυμμένες αλληλοεπικρίσεις.
 
Στον χορό των τοποθετήσεων μπήκε και ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης ο οποίος, μεταξύ άλλων, εξέφρασε την ενόχλησή του για όσους, όπως είπε, ασκούν κριτική σήμερα, αλλά πριν τις από εκλογές, όπως υποστήριξε, δεν ήταν παρόντες για να δώσουν την μάχη. 
 
«Δεν θεωρώ ότι δεν είναι σωστό να διεξάγεται δημόσια διάλογος για τον ΔΗΣΥ, διότι είναι μια δημοκρατική παράταξη. Αλλά επειδή ακριβώς ορισμένοι από εμάς συμμετέχουμε στα συλλογικά όργανα του κόμματος, στο Πολιτικό Γραφείο, είναι ορθότερο να επιδείξουμε κάποια αυτοπειθαρχία, σεβασμό, θα έλεγα, και στους συναδέλφους μας που επίσης μετέχουν στα συλλογικά όργανα, να τοποθετηθούμε εκεί. Είναι υποχρέωση, τόσο του ΔΗΣΥ όσο και της Κυβέρνησης να αφουγκραστούν τους πολίτες και να λάβουν τα μηνύματα για να διορθωθούν πράγματα και να βελτιωθούν», είπε ο υπουργός Οικονομικών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι… συνιστώσες, η αμφισβήτηση και οι δύσκολες αποφάσεις για την ηγεσία του ΔΗΣΥ
 
«Θεωρώ ορθότερο κάποιος πριν από τις εκλογές να μιλά και να ενεργεί για να χειριστεί καταστάσεις» τόνισε, υπενθυμίζοντας πως στον ίδιο ασκήθηκε κριτική από το ΑΚΕΛ, ότι συμμετείχε στην προεκλογική του ΔΗΣΥ.
 
«Και βεβαίως ήταν υποχρέωσή μου να έχω ενεργό συμμετοχή. Άρα η δική μου προσέγγιση, είναι όχι εκ των υστερών, όχι κατόπιν εορτής, την ώρα που δίνεται η μάχη να είσαι παρών, αλλά και εκ των υστέρων με τον σωστό τον τρόπο και στον σωστό τον χώρο, βεβαίως, να κάνουμε και την ανασκόπηση και την αυτοκριτική και να αναλάβουμε και τη δέσμευση ότι πράγματα που πρέπει να διορθωθούν, θα διορθωθούν», ανέφερε, φωτογραφίζοντας κυρίως, τον τέως υπουργό Υγείας Γιώργο Παμπορίδη και τον εκτελεστικό πρόεδρο του Ιδρύματος «Γλαύκος Κληρίδης», Μιχάλη Σοφοκλέους.
 
Αμφότεροι σήκωσαν το γάντι και απάντησαν στις αναφορές του Χάρη Γεωργιάδη, με αναρτήσεις τους στο twitter.
 
«Για όσους υπαινίσσονται ότι όσα είπα σε πρόσφατη συνέντευξη μου τα είπα «κατόπιν εορτής» και λόγω της ήττας παραθέτω φωτογραφία συνέντευξης μου πέρσι 18/3/2018, μέρες μετά από μια νίκη. Στη δίκη μου ηθική δεν εγείρεις διαφωνίες με το κόμμα σου δημόσια μέσα σε προεκλογικό. Θα ήταν υπόσκαψη», έγραψε ο Γιώργος Παμπορίδης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παμπορίδης: Ετερόφωτο σώμα που αναζητεί φως από τη λάμψη της Προεδρίας ο ΔΗΣΥ
«Συμφωνώ, είναι ορθότερο κάποιος να μιλά πριν τις εκλογές. Σε ό,τι με αφορά, δεν υπάρχει τίποτα απ' όσα λέω σήμερα που να μην το έχω θέσει πολλάκις, έγκαιρα και κατ' ιδίαν τόσο στον πρόεδρο του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου, όσο και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Με την παράκληση να με διαψεύσουν εάν αυτό δεν ισχύει», έγραψε ο Μιχάλης Σοφοκλέους.
Υπενθυμίζεται πως και οι δύο, Γιώργος Παμπορίδης και Μιχάλης Σοφοκλέους, εξέφρασαν τις απόψεις τους τις προηγούμενες ημέρες για τους λόγους της εκλογικής αποτυχίας του κόμματος, αποδίδοντάς την σε λανθασμένους χειρισμούς από την ηγεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι πρωτιές, η αιμορραγία του ΔΗΣΥ και τα τεστ κοπώσεως του Αβέρωφ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ψάχνουν τους λόγους της εγκατάλειψης από χιλιάδες ψηφοφόρους στον ΔΗΣΥ
 

Δειτε Επισης

Με ντέρμπι αλλά και φαινομενικά εύκολες μάχες οι εκλογές στη Λάρνακα-Ποιους υποστηρίζουν τα κόμματα
Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές