Πρύτανης ΠΚ για εκλογή Νιαζί: Το Πανεπιστήμιο χάνει ένα πολύτιμο μέλος

Τους έξι νεοεκλεγέντες Ευροβουλευτές και ειδικά το Νιαζί Κιζιλγιουρέκ συνεχάρη, με ανακοίνωσή του, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο πρύτανης του ιδρύματος.

«Το Πανεπιστήμιο Κύπρου συγχαίρει τους 6 Ευρωβουλευτές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου ευχήθηκε στους εκπροσώπους της Κύπρου στην Ευρώπη κάθε επιτυχία στο έργο τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Πανεπιστήμιο, προσθέτοντας πως το Πανεπιστήμιο «χάνει» ένα πολύτιμο μέλος τους, κερδίζει όμως η Κύπρος και η Ευρώπη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έτσι είδαν την εκλογή Νιαζί στα κατεχόμενα-Πώς αντέδρασε και τι σχολίασε ο Ταλάτ

«Με το παράδειγμά του, τη γνήσια αγάπη του για την Κύπρο στην ολότητά της, ο Νιαζί θα στείλει το μήνυμα της ενωμένης Κύπρου».

Αυτούσια η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου:

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου συγχαίρει τους 6 νεοεκλεγέντες Ευρωβουλευτές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στο Ευρωκοινοβούλιο. Αναγνωρίζοντας την αξία που προσδίδει η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) στους πολίτες της, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης ευχήθηκε στους εκπροσώπους της Κύπρου στην Ευρώπη κάθε επιτυχία στο έργο τους, με στόχο την ευημερία του συνόλου της Ευρώπης, την κοινωνική δικαιοσύνη και την ενίσχυση της δημοκρατίας και της φωνής των πολιτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ως ακαδημαϊκό και ερευνητικό Ίδρυμα, με χρηματοδότηση εκατομμυρίων από την Ε.Ε. για τη στήριξη της εκπαίδευσης, της έρευνας, της καινοτομίας και τη δημιουργία Κέντρων Αριστείας, γνωρίζει από πρώτο χέρι πως η Ε.Ε. συμβάλλει στην κοινωνική ανάπτυξη.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου συγχαίρει ιδιαίτερα τον Καθηγητή του Νιαζί Κιζίλγιουρεκ για την εκλογή του.

Όπως ανέφερε ο Πρύτανης, «το Πανεπιστήμιο Κύπρου “χάνει” ένα πολύτιμο μέλος του, κερδίζει όμως η Κύπρος και η Ευρώπη. Με το παράδειγμά του, τη γνήσια αγάπη του για την Κύπρο στην ολότητά της, ο Νιαζί θα στείλει το μήνυμα της ενωμένης Κύπρου. Μέσα από τις γνώσεις και την ακαδημαϊκή του εμπειρία, έχει πολλά να προσφέρει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μπορεί να μεταφέρει τις ελπίδες των κοινοτήτων του νησιού στην Ευρώπη.

Του εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλή τύχη στη νέα του πορεία. Είμαι βέβαιος ότι μέσα από τη δράση του θα ενδυναμώσει επίσης την Κύπρο σε θέματα  εκπαίδευσης, έρευνας και καινοτομίας». 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ