Έτσι είδαν την εκλογή Νιαζί στα κατεχόμενα-Πώς αντέδρασε και τι σχολίασε ο Ταλάτ

Ως απίστευτη και πολύ ελπιδοφόρα εξέλιξη χαρακτηρίζει ο πρωήν κατοχικός ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, την εκλογή του Νιαζί Κιζίλγιουρέκ στο Ευρωκοινοβούλιο με το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ.
 
Με ανάρτηση του στο twitter ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ συγχαίρει τον κ. Κιζίλγιουρέκ για την εκλογή του ενώ σημειώνει πως αποτελεί απόδειξη ότι οι Ελληνοκύπριοι συμφωνούν να εκπροσωπούνται από Τουρκοκύπριους. «Συνεπώς έχουμε λόγους να έχουμε ελπίδα για το μέλλον της χώρας μας», έγραψε ο πρώην κατοχικός ηγέτης.
 

Η ανάδειξη του Νιαζί Κιζίλγιουρεκ στο Ευρωκοινοβούλιο και η συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων στις εκλογές είναι τα κύρια θέματα στα σημερινά πρωτοσέλιδα των πέντε τουρκοκυπριακών εφημερίδων.

 
Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Στο 2% η συμμετοχή από τον βορρά» αναφέρεται στις χθεσινές ευρωεκλογές και γράφει ότι το Κίνημα Γιασεμί εξασφάλισε ποσοστό 1,70% και γράφει ότι πέραν των πέντε χιλιάδων ήταν οι Τουρκοκύπριοι που μετέβησαν στις ελεύθερες περιοχές για να ψηφίσουν.
 
Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), αναφέρει ότι ο Νιαζί Κιζίλγιουρεκ έχει καταφέρει να κερδίσει μια από τις έξι έδρες της Κύπρου στο Ευρωκοινοβούλιο
 
Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Διαφορετικές εκλογές» γράφει ότι με ποσοστό 29% το ΔΗΣΥ αναδείχτηκε πρώτο στις εκλογές ενώ ακολουθεί το ΑΚΕΛ με 27%. Η εφημερίδα αναφέρεται στην εκλογή του Νιαζί Κιζίλγιουρεκ και γράφει ότι πέραν των πέντε χιλιάδων Τουρκοκυπρίων μετέβησαν στις ελεύθερες περιοχές και ψήφισαν.
 
Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), γράφει ότι, για πρώτη φορά ένας Τουρκοκύπριος έχει εκλεγεί στις ευρωεκλογές, ο ακαδημαϊκός Νιαζί Κιζίλγιουρεκ.
 
Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Ένα Τουρκοκύπριος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» γράφει ότι ο Νιαζί Κιζίλγιουρεκ είναι ο πρώτος Τουρκοκύπριος που εξελέγη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενώ σε δηλώσεις του ευχήθηκε όπως η εκλογή του αποτελέσει μια νέα αρχή για την Κύπρο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ
20 χρόνια μετά... Oι τρεις πρώτοι Κύπριοι Ευρωβουλευτές μιλούν για την Ευρώπη του τότε και του σήμερα
Ο κομματικός χάρτης της Λεμεσού, το κοινό μοτίβο και η μάχη του κέντρου να σπάσει το δίπολο ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ
Στο τραπέζι η επανεξέταση της Συρίας, μετά το πακέτο στον Λίβανο-Στις 17 Μάϊου η Υπουργική Σύνοδος
Νέες φουρτούνες για το «Αφροδίτη», βίρα τις άγκυρες για «Κρόνο»
Στην Γκάμπια ο Τατάρ για Σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας