Αδειάζει Αρχηγό ο Κληρίδης για την υπόθεση «Nava»-Ξεκαθαρίζει τη θέση του

Την ώρα που ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, υπεραμύνθηκε των ενεργειών της Αστυνομίας σε σχέση με το νυχτερινό μαγαζί «Nava», που για τέσσερις συνεχόμενες μέρες παραβίαζε κατ’ επανάληψη τα σχετικά διατάγματα, ο Γενικός Εισαγγελέας, αδειάζει τις ενέργειες της Αστυνομίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απαντά στις επικρίσεις γύρω από το «Νava» ο Αρχηγός-«Θα είμαστε αμείλικτοι»
 
Σε δηλώσεις του ο Κύπρος Μιχαηλίδης, είχε αναφέρει πως είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Υπουργό Δικαιοσύνης και αξιολογώντας την κατάσταση κι αντισταθμίζοντας τα δεδομένα, η Αστυνομία λειτούργησε με τον καλύτερο τρόπο.
 
Ωστόσο, ο Γενικός Εισαγγελέας, φανερά ενοχλημένος από τις αναφορές για ανάμιξη του στις αποφάσεις της Αστυνομίας, με παρέμβαση του στο «OMEGA» θέλησε να ξεκαθαρίσει πως είχε μόνο μία τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχηγό της δύναμης και ερωτήθηκε σε σχέση με μία σύλληψη, ενώ τόνισε πως εισήγηση του ήταν να ζητηθεί επειγόντως διάταγμα από το Δικαστήριο.
 
Σημειώνεται ότι το σχετικό διάταγμα ζητήθηκε την περασμένη Τρίτη, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν on call Δικαστές για επείγοντα θέματα, όπως δηλαδή γίνεται με τα διατάγματα κράτηση των υπόπτων. Εντούτοις, ο κ. Κληρίδης δεν διευκρίνισε εάν η Αστυνομία έπρεπε να ενεργήσει κατά τη διάρκεια του τριημέρου.
 
Όπως ανέφερε στις δηλώσεις του ο Γενικός Εισαγγελέας, «επειδή έχω ακούσει περί συνεχόμενων επικοινωνιών με τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Υπουργό Δικαιοσύνης ήθελα να διευκρινίσω ότι καμιά επικοινωνία δεν υπήρξε με τον Γενικό Εισαγγελέα, παρά μόνο μία τηλεφωνική επικοινωνία από τον Αρχηγό Αστυνομίας προς εμένα στις 19:21 την περασμένη Κυριακή. Ρωτήθηκα και ζητήθηκε η άποψη μου για κάποια σύλληψη και έδωσα την άποψη μου ότι δεν ενδείκνυται υπό αυτές τις περιστάσεις για να λύσει το όλο θέμα. Η άποψη μου ήταν όπως επειγόντως καταχωρηθεί η υπόθεση και ζητηθεί διάταγμα από το Δικαστήριο».
 
Ερωτηθείς ο Αρχηγός Αστυνομίας γιατί δεν αξιοποίησαν τη νομοθεσία για την οχληρία που προνοεί κατάσχεση μεγάφωνων την ίδια ώρα, απάντησε πως «υπάρχουν κάποια προβλήματα σε σχέση με τον συγκεκριμένο Νόμο. Όλα αυτά είχαν αντισταθμιστεί και καταλήξαμε ότι δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος για να διαχειριστούμε την κατάσταση», προσθέτοντας ότι «όλα όσα έγιναν, έγιναν με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η δημόσια υγεία και το καλό της κοινωνίας».
 
Σε σχέση με αυτή την αναφορά του Αρχηγού, ο Κώστας Κληρίδης είπε ότι «ούτε βάσει ποιου νόμου ερωτήθηκα, ούτε οτιδήποτε», ενώ ερωτηθείς εάν θα έπρεπε η Αστυνομία να ενεργήσει με διαφορετικό τρόπο, ο Γενικός Εισαγγελέας ανέφερε πως, «εφόσον δεν ζητήθηκε η άποψη μας δεν μπορώ να την εκφράσω τώρα. Αν την ζητούσαν θα την μελετούσαμε και θα απαντούσαμε. Δεν μπορώ να απαντήσω εκ των υστέρων».

Παίρνοντας τη σκυτάλη ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης, ανέφερε ότι «δεν μπορούσαν να καταχωρηθούν οι υποθέσεις για αναστολή λειτουργίας κέντρου αναψυχής το Σαββατοκύριακο», κάτι που επιβεβαιώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο, όπως εξήγησε.

«Ήδη προέβηκα σε εισήγηση για αλλαγή, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης διατάγματος από το Δικαστήριο, τόσο το Σαββατοκύριακο, όσο και κατά τις δημόσιες αργίες», καταλήγει ο Υπουργός.

 

 

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Χάθηκαν τα ίχνη 29χρονου εδώ και τρεις μέρες στην Πάφο (pic)
Έσπασαν την μπάρα του πάρκινγκ της Μαρίνας Λεμεσού για να μην πληρώσουν-Τους τσάκωσαν και ανέσυραν μαχαίρι
Επεφύλαξε την απόφασή του το Δικαστήριο για τους συλληφθέντες για τα επεισόδια στην ΑΔΕ Λεμεσού
Επέστρεψαν στις χώρες τους άλλοι 181 παράτυποι μετανάστες-Ξεπέρασαν τις 3.500 οι επιστροφές φέτος
Υπό κράτηση οι επτά για το «Δημητρούι», ελεύθεροι οι άλλοι τρεις λόγω «απογυμνωμένης μαρτυρίας»
Ελεύθερος ο ύποπτος για την βόμβα σε μπαρ στον Πρωταρά, ελεύθερος και ο ένας για τους εμπρησμούς πρακτορείων
Μπαίνουν σε λειτουργία άλλες πέντε κάμερες στη Λεμεσό-Σε ποια σημεία θα βρίσκονται
Από την δολοφονία Αλέξη στο Δημητρούι-Ρήξη σχέσεων, απειλές και ερώτημα η αντίπαλη φατρία στους υπόπτους
Δυο μαχαίρια και ποσότητα κάνναβης στην κατοχή του 18χρονου που τραυμάτισε 17χρονο στα Λατσιά
Στο Νοσοκομείο αστυνομικός που τραυματίστηκε από τη διαμαρτυρία στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε δέκα