ΒΙΝΤΕΟ: Το «έλα να δεις» σε νυχτερινά μαγαζιά, αψηφούν πρωτόκολλα και οδηγίες

Δεν λένε να συμμορφωθούν με τα μέτρα της Κυβέρνησης, με σκοπό την αντιμετώπιση της πανδημίας, αρκετοί επιχειρηματίες, οι οποίοι αψηφώντας οδηγίες και πρωτόκολλα, γεμίζουν τα μαγαζιά τους με κόσμο, με αποτέλεσμα να γίνεται το «έλα να δεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τις κατ' επανάληψη παραβιάσεις από γνωστό μαγαζί

Παρά το γεγονός ότι κατ’ επανάληψη τόσο το Υπουργείο Υγείας, όσο και οι επιδημιολόγοι, έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου, μετά από κρούσματα συνωστισμού που παρατηρήθηκαν, εντούτοις κάποιοι συνεχίζουν ακάθεκτοι, ενώ ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε διαμηνύσει πως εάν χρειαστεί θα επανέλθουν μέτρα.
 
Χθες βράδυ, τα νυχτερινά μαγαζιά κατακλείστηκαν από πολίτες, κάποια εκ των οποίων όπως θα δείτε στα ακόλουθα βίντεο, δεν τηρούσαν τα μέτρα ασφαλείας και σε καμία περίπτωση δεν εφάρμοζαν τα ειδικά πρωτόκολλα που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Υγείας.
 
Στα βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απεικονίζονται οι πολίτες, ο ένας δίπλα στον άλλο, να μην τηρούν τις αποστάσεις και να χορεύουν, ενώ φαίνεται ο μεγάλος αριθμός των ατόμων που βρίσκονται στον ίδιο χώρο.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία είχε προειδοποιήσει νυχτερινό μαγαζί στην Αγία Νάπα, λειτουργώντας προληπτικά, όταν ήρθε εις γνώση της, για πάρτι που διοργανωνόταν και μάλιστα σημειώθηκε sold-out εισιτηρίων. Παρά τις προειδοποιήσεις, στο εν λόγω νυχτερινό μαγαζί, χθες βράδυ γινόταν το αδιαχώρητο, με την Αστυνομία να σπεύδει στο χώρο, για να καταγγείλει τον επιχειρηματία. Ωστόσο, ο επιχειρηματίας, αγνόησε και την καταγγελία και μία ώρα αργότερα, η Αστυνομία επέστρεψε στο μαγαζί, όπου τον κατήγγειλε για δεύτερη φορά.
 
Σημειώνεται ότι είναι η τέταρτη φορά που καταγγέλθηκε ο εν λόγω επιχειρηματίας, αφού προηγήθηκαν δύο καταγγελίες την περασμένη Παρασκευή, και ως εκ τούτου, η Αστυνομία αποφάσισε όπως καταχωρήσει υπόθεση και τον παραπέμψει ενώπιον του Δικαστηρίου.
 


Παράλληλα, το αδιαχώρητο παρατηρείτο και σε άλλα νυχτερινά μαγαζιά, με την Αστυνομία να καταγγέλλει συνολικά δέκα επιχειρήσεις. Οι επιχειρηματίες, ενδεχομένως, μπροστά στον τζίρο που θα έχουν μέσα σε μία νύχτα, δεν υπολογίζουν ή και αγνοούν τη μάχη που δίνεται με τον κορωνοϊό, ενώ σε αυτό ενδεχομένως να συμβάλλει η καθυστέρηση στην ψήφιση των αυστηρότερων ποινών σε επιχειρήσεις που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο, οι οποίες θα αποτελούν αποτρεπτικό παράγοντα. Όπως, δηλαδή, γίνεται στην Ελλάδα, όπου μετά από τέτοιες εικόνες που καταγράφηκαν όπως στην Κύπρο, νυχτερινό μαγαζί πλήρωσε 20,000 ευρώ πρόστιμο και με διάταγμα αναστάληκε η λειτουργία του για δύο μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Λουκέτο και τσουχτερό πρόστιμο σε μπαρ στην Ελλάδα για συνοστιμό

«Αναπόφευκτο το πισωγύρισμα»
Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Υγείας, όσον αφορά στα κρούσματα απειθαρχίας που παρατηρήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Κωνσταντίνος Ιωάννου τόνισε πως τέτοιες εικόνες τους ανησυχούν πολύ, ενώ η στρατηγική για άρση των περιορισμών στηρίζεται στην υπευθυνότητα των πολιτών και όχι μόνο στην αστυνόμευση και επιβολή αυστηρών ποινών που εκκρεμεί στη Βουλή.
 
«Δυστυχώς με τέτοιες συμπεριφορές, το πισωγύρισμα θα είναι αναπόφευκτο», υπέδειξε ο κ. Ιωάννου.

 

Δειτε Επισης

Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
LIVE: Επιτίθεται σε Εισαγγελία η πλευρά της οικογένειας του Θανάση-«Η στάση της ενίσχυσε την προσπάθεια συγκάλυψης»
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας