Εκνευρισμός για τις εικόνες σε beach bar-«Υπάρχει κι άλλη λύση, να ξανακλείσουν…»

Το καμπανάκι της επιστροφής σε περιοριστικά μέτρα και άρσης των χαλαρώσεων, χτύπησε ο Δρ. Λεόντιος Κωστρίκης, μετά τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας, από συγκεκριμένο beach bar στην περιοχή του Πρωταρά.
 
Ο κ. Κωστρίκης εξήγησε πως αν κάποιος σε αυτό το πλήθος που συγκεντρώθηκε τα τελευταία βράδια σε αυτό το μέρος, είχε τον ιό, θα μπορούσε άνετα να τοΝ μεταδώσει σε πάρα πολλούς, ενώ επεσήμανε πως σε μια τέτοια περίπτωση, η ιχνηλάτηση τέτοιου περιστατικού θα είναι σχεδόν αδύνατη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Προκλητικός ο επιχειρηματίας στον Πρωταρά-Καταγγέλθηκε για 4η συνεχόμενη νύχτα
 
Όπως εξήγησε ο Δρ. Κωστρίκης, θα δημιουργούταν μια συστάδα λοιμώξεων των δέκα με δεκαπέντε ατόμων, που θα ήταν ανησυχητική και η Κύπρος θα βρισκόταν σε μία αντίστοιχη λοίμωξη με αυτή που είχε εμφανιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου οι επιστήμονες εντόπιζαν συνεχώς νέες λοιμώξεις, κάτι που όπως είπε, τους ταλαιπώρησε αφάνταστα.
 
«Η Κυβέρνηση με τις δικές μας συμβουλές πήρε αποφάσεις για μια σειρά μέτρων που βασίζεται σε μια λογική. Και η λογική είναι ακριβώς να μην ανοίξουν όλα ταυτόχρονα».
 
Κληθείς να σχολιάσει τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης, ο κ. Κωστρίκης επεσήμανε ότι συμφωνεί. «Είμαι σίγουρος ότι η Κυβέρνηση παρακολουθεί το θέμα πολύ στενά και η όλη υπόθεση δεν σηκώνει αστεία».
 
Παράλληλα εξέφρασε την σιγουριά πως αν αυτές οι παρανομίες συνεχιστούν, υπάρχει και άλλος τρόπος για να διορθωθούν και να συμμορφωθούν οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις με το να ξανακλείσουν. Επομένως, συνέχισε,  πρέπει να είναι και αυτό υπόψη του κόσμου. Δεν είναι τιμωρητικού τύπου, αλλά αυτό θα πρέπει να συμβεί.
 
«Αυτά που λέμε δεν είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας, είναι επιστήμη πεντακάθαρη. Δεν λέμε φαντασίες, λέμε τεκμηριωμένα αποτελέσματα. Αν ξαναεμφανιστούν οι λοιμώξεις στην Κύπρο, θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα», πρόσθεσε..
 
«Δεν σημαίνει ότι επειδή έχουμε σχεδόν μηδαμινά εγχώρια κρούσματα δεν υπάρχει ιός. Επομένως ο κόσμος και ειδικότερα οι νεότεροι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι αστείο αυτό το πράμα. Αντιλαμβάνομαι την τάση που έχουν να διασκεδάσουν σε ανοιχτά κέντρα, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνεται», κατέληξε ο Δρ. Κωστρίκης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πίστωση χρόνου από δασκάλους σε ΥΠΑΝ για τους αντικαταστάτες-Υπό παρακολούθηση η Μιχαηλίδου
Βήμα βήμα για αντιμετώπιση των ροών-Ανακοινώνεται την Πέμπτη οικονομικό πακέτο στήριξης του Λιβάνου
Οι τρεις κατηγορίες παραβατών της Πινδάρου, οι διαφορετικές ποινές και η απάντηση Αβέρωφ για διαγραφές
Στο Εφετείο η απόφαση προσωποκρατήσεων για «Δημητρούι»-Στο επίκεντρο η εξέλιξη με τους τρεις εκ των υπόπτων
Άμεση επέμβαση μελών του Υποσταθμού Λήδρας σε περιστατικό οικογενειακής βίας-Πρόταξε μαχαίρι ο δράστης
Προηγήθηκε τηλέφωνο της Αστυνομίας στο «Δημητρούι»-Περίμεναν από πριν οι δράστες, πολίτες ενημέρωσαν τις Αρχές
Η κατάσταση στο μέτωπο με τη Ρωσία έχει επιδεινωθεί, παραδέχεται ο αρχιστράτηγος Ουκρανίας
Χάθηκαν τα ίχνη 29χρονου εδώ και τρεις μέρες στην Πάφο (pic)
Καθηγητής στις ΗΠΑ κατηγόρησε διευθυντή για ρατσισμό με ηχητικό φτιαγμένο από τεχνητή νοημοσύνη
Νέα στοιχεία για τη φονική συμπλοκή έξω από κλαμπ στην Ελλάδα-Εξετάζουν αν υπήρχε και δεύτερο μαχαίρι