Αποκάλεσαν καραγκιόζηδες Αρχηγό και Κωστρίκη-Η αλήθεια για παρέμβαση σε αναρτήσεις πολίτη

Απαντήσεις στις κατηγορίες του Δημοκρατικού Κόμματος δίνει η Αστυνομία αναφορικά με τους ισχυρισμούς ότι μέλη της δύναμης τηλεφώνησαν σε πολίτη για να ζητήσουν εξηγήσεις για τις αναρτήσεις του στο Facebook, στις οποίες μεταξύ άλλων καταφερόταν κατά του Αρχηγού της Αστυνομίας.
 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστο Ανδρέου, ο οποίος κλήθηκε από τον REPORTER να σχολιάσει την ανακοίνωση του ΔΗΚΟ, ανέφερε ότι στις 26 Απριλίου ο εν λόγω πολίτης ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook φωτογραφία με τις δηλώσεις του Αρχηγού Αστυνομίας, ο οποίος διαμήνυε  πως κανένας δεν είναι εξαιρείται του Νόμου, με αφορμή την προσέλευση πιστών σε μοναστήρι στην Ερήμη.
 
Σε σχόλιο του ο πολίτης, έθετε το ερώτημα προς τον Αρχηγό, αν η δήλωση του ίσχυε μετά που ο Αβέρωφ Νεοφύτου επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.
 
Στα σχόλια της εν λόγω ανάρτησης αναφερόταν, εν ολίγοις, στο γεγονός ότι η Αστυνομία δεν επέβαλε εξώδικο στον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού για την επίσκεψη του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, λίγες ημέρες προηγουμένως υπήρξαν αρκετά σχόλια από άλλους χρήστες του διαδικτύου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καταγγελίες ΔΗΚΟ κατά Αστυνομίας-«Πήραν τηλέφωνο πολίτη που ζητούσε εξηγήσεις από τον Αρχηγό στο facebook»
 
Μεταξύ άλλων, ένας εκ των χρηστών, αποκαλούσε τον Αρχηγό Αστυνομίας, Κύπρο Μιχαηλίδη και το μέλος της επιστημονικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας Λεόντιο Κωστρίκη, «καραγκιόζηδες και άχρηστους».
 
Συγκεκριμένα έγραψε: «Κύπρο Μιχαηλίδη είσαστεν καραγκιόζηδες!!! Η Εκκλησία δεν εξαιρείται του νόμου αλλά τα Τζαμιά εξαιρούνται!!! {…} Εκτός από πιόνια είσαστε Αντίχριστοι!!! Όπως τον Κλωστρίκκη».
 
Με βάση τα συγκεκριμένα σχόλια, η Αστυνομία άνοιξε υπόθεση κατά του δεύτερου πολίτη, αφού όπως μας ανέφερε ο κ. Ανδρέου, προκύπτει το αδίκημα της δημόσιας εξύβρισης από το άτομο που έγραψε το συγκεκριμένο σχόλιο.
 
Ως εκ τούτου, όπως επισήμανε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, στα πλαίσια της διερεύνησης, με τον πολίτη που είχε κάνει αρχικά την ανάρτηση, επικοινώνησε η Αστυνομία, όχι όμως για δώσει εξηγήσεις αναφορικά με τις επικρίσεις και τους σχολιασμούς του, αλλά για την δημόσια εξύβριση.
 
Σημειώνεται, πως με βάση των ποινικό κώδικα, στα πλαίσια ποινικής έρευνας οποιοδήποτε πολίτης κληθεί στην Αστυνομία είναι υποχρεωμένος να μεταβεί, δεν είναι όμως υποχρεωμένος να δώσει απαντήσεις.
 
Η Αστυνομία ξεκαθαρίζει πως ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να έχει την δική του άποψη και δεν διώκεται για αυτό, τονίζοντας παράλληλα πως στην συγκεκριμένη περίπτωση διεξήχθησαν έρευνες για τον δεύτερο πολίτη που προέβη σε ύβρεις.  
 
Πάντως, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Αρχηγός Αστυνομίας με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ, και αφού εκατέρωθεν διευκρινήσεις, το θέμα θεωρείται λήξαν.
 
Στο μεταξύ σε ότι αφορά την υπόθεση του Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος είχε επισκεφθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ζητήθηκαν οδηγίες από τον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος αποφάνθηκε ότι δεν προκύπτει οτιδήποτε, με την Αστυνομία να τονίζει πως σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε συγκάλυψη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

«Βεντέτα» πίσω από τη ρατσιστική συμπεριφορά και τις ύβρεις στο Tik Tok-Παραπέμφθηκε σε δίκη ο 62χρονος
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα