Δεμένος χειροπόδαρα με το χτύπημα ο 38χρονος, ψάχνουν ηθικό αυτουργό

Είτε παραδεχθεί, είτε όχι, δεδομένη θεωρείται η παραπομπή του 38χρονου σε δίκη, αφού ολοκληρωθούν οι εξετάσεις, αναφορικά με την τετραπλή απόπειρα δολοφονίας που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της 16ης Φεβρουαρίου σε καφετέρια στην Αγία Νάπα, η οποία ξύπνησε μνήμες από τα προηγούμενα μακελειά που διαπράχθηκαν στην Επαρχία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το διήμερο σε ξενοδοχεία, η πρώτη απόπειρα και το βίντεο 12 λεπτά μετά το γάζωμα

Εναντίον του 38χρονου υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία που τον δένουν με την υπόθεση, μεταξύ αυτών και η επιστημονική μαρτυρία που τον συνδέει με το όπλο, αφού σε αυτό ταυτοποιήθηκε το γενετικό υλικό του, γεγονός που κρίνεται καθοριστικό για την εμπλοκή του.
 
Με βάση τα στοιχεία που έχουν ενώπιον τους οι Αρχές, ο 38χρονος είναι το πρόσωπο που πάτησε τη σκανδάλη και έριξε 25 σφαίρες κατά της καφετέριας, τραυματίζοντας τέσσερα πρόσωπα, ενώ στόχος του φαίνεται πως ήταν ο επιχειρηματίας, ο οποίος ωστόσο είχε αποχωρήσει είκοσι λεπτά νωρίτερα, χωρίς ο δράστης να το αντιληφθεί. Και αυτό, γιατί ο επιχειρηματίας αντιλήφθηκε τις ύποπτες κινήσεις, για αυτό αποχώρησε από το μέρος με άλλο αυτοκίνητο.
 
Οι ανακριτές της υπόθεσης, εκτιμούν πως ο 38χρονος δεν είναι ο ηθικός αυτουργός και ότι δεν ενήργησε μόνος του, χωρίς συνεργούς. Πρόκειται για χρήστη ναρκωτικών, ο οποίος απασχόλησε τις Αρχές και διάφορες υποθέσεις.
 
Όπως είχαμε αναφέρει, δεν πρόκειται για επαγγελματία εκτελεστή, ο οποίος είχε μελετήσει καλά το σχέδιο δράσης του, αφού άφησε πίσω του αρκετά στοιχεία που οδήγησαν στην σύλληψη του, μεταξύ άλλων και τα αποτυπώματα του στο όπλο, το οποίο αξιοσημείωτο είναι πως το είχε πετάξει 150 μέτρα πιο κάτω. Επίσης ο τρόπος του χτυπήματος, έδειξε στους ανακριτές πως πρόκειται για «άπειρο» δολοφόνο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τσέχικο Μ-58 τελικά το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στο χτύπημα-Φθηνή η αγορά του
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: O… μπερδεμένος δράστης, το τυφλό χτύπημα και στο βάθος ένα πεταγμένο καλάσνικοφ
 
Ψάχνουν οδηγό οχήματος
 
Παράλληλα, ο 38χρονος φαίνεται να είναι και το πρόσωπο που πέρασε μισή ώρα νωρίτερα έξω από την καφετέρια, μιλώντας στο τηλέφωνο και βλέποντας προς τους θαμώνες.
 
Ακολούθως, σύμφωνα με μαρτυρίες, από το σημείο περνά όχημα άσπρου χρώματος, το οποίο σταματά και συνομιλεί με τον ύποπτο.
 
Ως εκ τούτου, η Αστυνομία ψάχνει τον οδηγό του οχήματος, ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο πρόκειται για συνεργό ή εάν πρόκειται για πρόσωπο που συνάντησε τυχαία τον ύποπτο, τον αναγνώρισε και συνομίλησε μαζί του ή για τυχαίο πρόσωπο.  
 
Σημειώνεται πως ο άνδρας είχε καλυμμένο το κεφάλι του με φούτερ και φορούσε μαύρη φόρμα, με τρεις άσπρες γραμμές κατά μήκος των μανικιών. Παρόμοια φόρμα παραλήφθηκε και από την οικία του 38χρονου.
 
Σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν συνεργοί του 38χρονου, οι ανακριτές αναμένεται να εξετάσουν εξονυχιστικά τα τηλεπικοινωνιακά του δεδομένα, τα οποία επίσης θα δείξουν εάν όντως μιλούσε στο τηλέφωνο την ώρα που περνούσε από την σκηνή και με ποιο, ή εάν ήταν για παραπλάνηση.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το νέο συμβόλαιο θανάτου, ο καταπατημένος «νόμος» και οι παράπλευρες απώλειες
 
Τον ήθελε νεκρό, το προσπάθησε δύο φορές  
 
Όλες οι κινήσεις του δράστη καταγράφονται σε κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, και μετά τις επιστημονικές εξετάσεις στο όπλο, που συνδέθηκε με τον 38χρονο και με τους κάλυκες της σκηνής του εγκλήματος, θεωρείται πως ο ύποπτος είναι το πρόσωπο που περνά πεζό, που πυροβολεί, που πετάει το όπλο και που τρέχει για να διαφύγει.
 
Οι κάμερες παρακολούθησης καίνε τον 38χρονο, αφού φαίνεται πως είναι και το πρόσωπο που τρεις μέρες προηγουμένως, βρέθηκε και πάλι στην καφετέρια, στην οποία βρισκόταν ο επιχειρηματίας.

Συγκεκριμένα , γύρω στις 12 και 35 τα μεσάνυχτα, ο άντρας, ο οποίος φορούσε μαύρα ρούχα και είχε καλυμμένο το πρόσωπό του, προσέγγισε τον χώρο στάθμευσης του ίδιου καφεστιατορίου, ερχόμενος πεζός από το χώρο στάθμευσης του Μουσείου Θάλασσα. Εκεί έγινε αντιληπτός από δύο πρόσωπα και αμέσως εγκατέλειψε τον χώρο κατευθυνόμενος πάλι προς το Μουσείο.
 
Κατά την αποχώρηση του άγνωστου άντρα φάνηκε ότι αυτός κρατούσε στο δεξί του χέρι, αντικείμενο που ομοίαζε με αυτόματο πυροβόλο όπλο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το… ρεσιτάλ εκτελεστών στην Αγία Νάπα, το αιματοκύλισμα και οι χρόνιες βεντέτες
 
Οι κάμερες ξενοδοχείων
 
Από περαιτέρω εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι ο 38χρονος, δυο ημέρες πριν το χτύπημα και συγκεκριμένα στις 14 Φεβρουαρίου, διανυκτέρευσε για ένα βράδυ σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο της Αγίας Νάπας, ενώ στις 15 Φεβρουαρίου διανυκτέρευσε για ακόμα ένα βράδυ σε άλλο ξενοδοχείο, επίσης στην Αγία Νάπα, από το οποίο αναχώρησε το πρωί της επόμενης ημέρας. Δηλαδή, στις 16 Φεβρουαρίου, όπου τα ξημερώματα διαπράχθηκε η τετραπλή απόπειρα φόνου.
 
Από τον έλεγχο των κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης του δεύτερου ξενοδοχείου, διαπιστώθηκε ότι ο ύποπτος αναχωρεί από το ξενοδοχείο στις 11 και 43 της 15ης Φεβρουαρίου (σ.σ περίπου δύο ώρες πριν το χτύπημα) και επιστρέφει στης 2 και 12 της 16ης, δηλαδή δέκα λεπτά μετά τη διάπραξη του εγκλήματος.
 
Ακόμα διαπιστώθηκε πως ο ύποπτος επισκέφθηκε την Αγία Νάπα και στις 12 Φεβρουαρίου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Σηκώθηκε, κοίταξε τον κόσμο και άρχισε να πυροβολεί στα τυφλά…»-Συγκλονιστική μαρτυρία 
 
Οι σφαίρες στα θύματα
 
Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν σοβαρά τέσσερα άτομα, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, τα οποία μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου. Ύστερα από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα έφερε τραύματα από βολίδα πυροβόλου όπλου στον δεξιό νεφρό και τραύμα από βολίδα στο πόδι για τα οποία υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.
 
Οι άλλοι τρεις τραυματίες φέρουν πολλαπλά τραύματα από βολίδες πυροβόλου όπλου και θραύσματα σε διάφορα μέρη του σώματος τους κάποια εκ των οποίων διαμπερή.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Την ώρα που έρκουνταν οι σφαίρες πάνω μου ένιωθα πως έκρουζεν το σώμα μου»
 

Δειτε Επισης

Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
«Βεντέτα» πίσω από τη ρατσιστική συμπεριφορά και τις ύβρεις στο Tik Tok-Παραπέμφθηκε σε δίκη ο 62χρονος
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον