Τετάρτη 8 Απρ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Τσέχικο Μ-58 τελικά το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στο χτύπημα-Φθηνή η αγορά του

  18/02/2020 21:28
Τσέχικο Μ-58 τελικά το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στο χτύπημα-Φθηνή η αγορά του

Τσέχικο Μ-58 τελικά το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στο χτύπημα-Φθηνή η αγορά του

  18/02/2020 21:28
Τσέχικο όπλο τύπου Μ-58 και όχι καλάσνικοφ είναι τελικά το όπλο με το οποίο ο δράστης γάζωσε τέσσερα πρόσωπα σε καφετέρια, την περασμένη Κυριακή στην Αγία Νάπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Την ώρα που έρκουνταν οι σφαίρες πάνω μου ένιωθα πως έκρουζεν το σώμα μου»

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές μετά τον εντοπισμό του όπλου και τις έρευνες που έγιναν, διαπίστωσαν ότι πρόκειται για Μ-58, το οποίο είναι πανομοιότυπο όπλο με το καλάσνικοφ, ωστόσο το ένα παραγόταν στη Τσεχία (Μ-58) και το άλλο στη Ρωσία (καλάσνικοφ).
*Μ-58
 
Τα συγκεκριμένα όπλα τα χρησιμοποιούσε στο παρελθόν τόσο η Αστυνομία, όσο και ο στρατός, ωστόσο στη συνέχεια αντικαταστάθηκαν και από τις δύο υπηρεσίες. Η μεν Αστυνομία χρησιμοποιεί πλέον όπλα τύπου ΜP-5, ενώ ο στρατός τα G-3.
*Καλάσνικοφ
Μάλιστα, τόσο το Μ-58, όσο και το καλάσνικοφ χρησιμοποιούν φυσίγγια 7,62 χιλιοστών. Από τις έρευνες που διενήργησε η Αστυνομία στη σκηνή της απόπειρας φόνου, εντοπίστηκαν συνολικά 25 τέτοιοι κάλυκες, οι οποίοι περισυνελέγησαν και ταυτοποιήθηκαν με το όπλο που είχε εντοπιστεί περίπου 150 μέτρα μακριά από τη σκηνή του εγκλήματος και πιο συγκεκριμένα σε καταπακτή μουσείου.
 
Τα M-58, είναι εξάλλου όπλα που χρησιμοποιούνται σε γειτονικές χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση, ενώ σε ότι αφορά το κόστος τους είναι αρκετά χαμηλό.
Παρότι ο 38χρονος που τελεί υπό κράτηση για την υπόθεση, έχει συνδεθεί επιστημονικά με το όπλο και φέρεται να είναι το πρόσωπο που πάτησε τη σκανδάλη, οι Αρχές συνεχίζουν πυρετωδώς της έρευνες τους, για να διαπιστώσουν κατά πόσον αυτό είχε χρησιμοποιηθεί και σε άλλα εγκλήματα στο παρελθόν.
 
Διενεργούνται επίσης εξετάσεις, για τον τρόπο με τον οποίο το συγκεκριμένο όπλο έφθασε στα χέρια του 38χρονου.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας