O… μπερδεμένος δράστης, το τυφλό χτύπημα και στο βάθος ένα πεταγμένο καλάσνικοφ

Διαβασμένος αλλά συνάμα… αδιάβαστος φαίνεται πως ήταν ο δράστης της μαφιόζικης επίθεσης που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στην Αγία Νάπα, που έθεσε σε κόκκινο συναγερμό τις Αρχές, οι οποίες από την μια επιχειρούν την εξιχνίαση της υπόθεσης, ενώ από την άλλη φοβούνται για νέο αιματοκύλισμα.
 
Την πύλη της Αστυνομίας συνεχίζουν να περνούν διάφορα πρόσωπα, τόσο από το περιβάλλον του επιχειρηματία που φαίνεται πως ήταν ο στόχος, όσο και άτομα που θεωρούνται ανταγωνιστές του, ώστε να αρχίζουν να διερευνώνται άλλοθι και να ξεκαθαριστεί το κίνητρο της επίθεσης.
 
Την ίδια ώρα, οι ανακριτές έχουν θέσει στο μικροσκόπιο τους τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, τα οποία κατέγραψαν τις κινήσεις του δράστη, ενώ σημαντικά κρίνονται και τα επιστημονικά αποτελέσματα επί του όπλου, τύπου καλάσνικοφ, που χρησιμοποίησε ο επίδοξος εκτελεστής και το οποίο βρέθηκε πεταγμένο σε διπλανό μουσείο, 200 μέτρα μακριά από τη σκηνή του εγκλήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το νέο συμβόλαιο θανάτου, ο καταπατημένος άγραφος νόμος και οι παράπλευρες απώλειες
 
Εάν λάβουμε ως δεδομένο το γεγονός πως στόχος ήταν ο επιχειρηματίας, τότε ο δράστης γνώριζε πως βρισκόταν στην συγκεκριμένη καφετέρια, είτε γιατί παρακολουθούσε τον στόχο, είτε γιατί έλαβε «σήμα» από πιθανούς συνεργούς του.
 
Με βάση τα υπό διερεύνηση στοιχεία, ο δράστης κρυβόταν σε παρακείμενο ανθώνα και γύρω στις δύο τα ξημερώματα έκανε την εμφάνιση του, χωρίς να γνωρίζει ότι ο στόχος του έφυγε είκοσι λεπτά νωρίτερα.
 
Αυτό οδηγεί στο σενάριο, πως ο δράστης δεν είχε οπτική επαφή με την καφετέρια, αφού κρυβόταν από την αριστερή πλευρά της πρόσοψης και ως εκ τούτου, δεν είχε αντιληφθεί ότι είχε αποχωρήσει ο επιχειρηματίας. Σημειώνεται πως η είσοδος της καφετέριας είναι στην δεξιά πλευρά της πρόσοψης, μετά τις τζαμαρίες, ενώ υπάρχει και πίσω πόρτα που οδηγεί στον χώρο στάθμευσης, που επίσης βρίσκεται στο πίσω μέρος της καφετέριας.
 
Με βάση το βίντεο ντοκουμέντο από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, ο δράστης εισέρχεται από την αριστερή πλευρά, κρατώντας καλάσνικοφ και φορώντας κουκούλα,  και αφού στέκεται μπροστά από την τζαμαρία, ρίχνει τους πρώτους πυροβολισμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Έτσι χτύπησε ο δράστης της μαφιόζικης επίθεσης
 
Ωστόσο, ακολουθεί μια μικρή παύση και διακρίνεται πως προσπαθεί να δει μέσα από το τζάμι, γεγονός που δείχνει πως αρχικά έριχνε τους πυροβολισμούς, χωρίς να σημαδεύει τον στόχο του. Στη συνέχεια κάνει μερικά βήματα προς τα αριστερά, από την πλευρά δηλαδή που εισήλθε, και αφού παρατηρεί ξανά μέσα από την τζαμαρία, προτάσσει και πάλι το όπλο του και συνεχίζει τα πυρά.
 
Η μικρή παύση που μεσολάβησε και η προσπάθεια του να δει μέσα από την τζαμαρία, εγείρουν συγκεκριμένα ερωτήματα, τα οποία καλούνται να απαντήσουν οι ανακριτές.

-Γιατί αρχικά πυροβόλησε χωρίς να δει εάν μέσα ήταν ο στόχος του;
-Μήπως δεν γνώριζε καλά το πρόσωπο του στόχου;
-Είχε δει λάθος και πίστευε πως ο στόχος ήταν στο τραπέζι με τα θύματα, αφού ήταν δίπλα από αυτό που καθόταν νωρίτερα;
 
Πάντως τα ερωτήματα οδηγούν και στο συμπέρασμα πως ο δράστης, ναι μεν ήταν διαβασμένος ως προς την παρουσία του επιχειρηματία στην καφετέρια, δείχνουν όμως δε, ότι ήταν αδιάβαστος, αφού πυροβολούσε χωρίς να δει εάν ο στόχος του ήταν μέσα, ενώ έριξε μεγάλο αριθμό πυροβολισμών, που σύμφωνα με την Αστυνομία, ρίφθηκαν 25 σφαίρες. Επίσης κατά τη διάρκεια της ριπής, ο δράστης έκανε βήματα προς τα πίσω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πώς χτύπησε ο δράστης της γκανγκστερικής επίθεσης-Κρυβόταν σε ανθώνα, είχε αποχωρήσει ο επιχειρηματίας
 
Στη συνέχεια ο δράστης ακολούθησε την ίδια διαδρομή διαφυγής, δηλαδή από την οδό Κρυού Νερού, ενώ με βάση το βίντεο, η διάρκεια των πυροβολισμών ήταν περίπου 12-14 δευτερόλεπτα.

Από την άλλη, κάμερα ασφαλείας καταγράφει άντρα να περπατά πεζός, να μιλά στο κινητό τηλέφωνο και να βλέπει προς την καφετέρια, τριάντα λεπτά πριν τη διάπραξη του εγκλήματος. Ακολούθως, από το σημείο περνά όχημα, άσπρου χρώματος, όπου συνομιλεί για λίγο με τον πεζό. Οι κινήσεις, τόσο του πεζού όσο και το οχήματος, θεωρούνται ύποπτες από την Αστυνομία, ενώ δεν θα τις έλεγε κάποιος πως ήταν προσεκτικές και διακριτικές, αφού πρόκειται για πολυσύχναστο δρόμο με διάφορες επιχειρήσεις που διαθέτουν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.  Πρόκειται για άλλες δύο κινήσεις που δεν οδηγούν στο συμπέρασμα πως επρόκειτο για καλά μελετημένο σχέδιο δράσης.
 
Παράλληλα, άλλο ένα ερώτημα που εγείρεται, είναι γιατί ο δράστης πέταξε το όπλο του σε κοντινό σημείο από τη σκηνή της απόπειρας φόνου. Και αυτό, λαμβάνοντας υπόψη πως τα τελευταία εγκλήματα που διαπράχθηκαν, με φόντο τη «νύχτα», δεν εντοπίστηκαν ποτέ τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν. Αντιθέτως, επρόκειτο για επαγγελματίες εκτελεστές που είχαν αφήσει πίσω τους μηδαμινά στοιχεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έριξε 25 σφαίρες ο δράστης, έφυγε είκοσι λεπτά πριν το χτύπημα ο επιχειρηματίας
 
Υπενθυμίζεται πως από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν τέσσερα πρόσωπα, μία γυναίκα 26 ετών και τρεις άνδρες, δύο 38 ετών και ένας 32 ετών, οι οποίοι βρίσκονταν στο διπλανό τραπέζι από αυτό που καθόταν ο επιχειρηματίας και δεν είχαν καμία σχέση μαζί του.
 
Οι τραυματίες διακομίσθηκαν με ασθενοφόρα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου όπου κρατήθηκαν για νοσηλεία, αφού έφεραν τραύματα από σφαίρες στο σώμα τους, ενώ η γυναίκα λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης της, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.
 
Η κατάσταση της υγείας των τραυματιών είναι εκτός κινδύνου ενώ της 26χρονης είναι μεν σοβαρή αλλά επίσης εκτός κινδύνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών