Τα επόμενα βήματα για τον 14χρονο αδελφοκτόνο-Υπό 24ωρη παρακολούθηση στο σπίτι του

Κατόπιν χθεσινής απόρριψης του αιτήματος για ανανέωση του διατάγματος υποχρεωτικής νοσηλείας 14χρονου στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας από το Δικαστήριο, η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου και ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου πραγματοποίησαν συνάντηση, κατά την οποία αξιολογήθηκαν τα δεδομένα.
 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, στη συνάντηση, οι δύο Υπουργοί αποφάσισαν την ενεργοποίηση του Πλάνου Δράσης Στήριξης του Ανήλικου, και δόθηκαν οδηγίες στις αρμόδιες Υπηρεσίες για υλοποίησή του.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η επόμενη μέρα για τον 14χρονο αδελφοκτόνο και η ανάγκη για ομαλή επανένταξη
 
Σε σημερινή συνάντηση πολυθεματικής ομάδας, καθορίστηκε Πρωτόκολλο με συγκεκριμένες ενέργειες όπως απορρέουν από το Πλάνο Δράσης Στήριξης του Ανήλικου και αφορούν στις υποστηρικτικές υπηρεσίες που θα προσφερθούν στο παιδί και τους οικείους του.
 
Σε συνάντηση που καθορίστηκε ανάμεσα στην πολυθεματική ομάδα και τον κηδεμόνα, θα επεξηγηθεί το Πλάνο Δράσης και εάν γίνει αποδεκτό από τον κηδεμόνα θα τεθεί σε εφαρμογή από αύριο. Συγκεκριμένα, θα τοποθετηθούν ειδικά εκπαιδευμένοι ψυχιατρικοί νοσηλευτές και φροντιστές επί 24ώρου βάσεως. Τον ανήλικο θα επισκέπτονται επίσης σε τακτική βάση Παιδοψυχολόγος, Κοινωνικοί Λειτουργοί και Εκπαιδευτικοί Λειτουργοί.
 
Παράλληλα, με τη συμβολή των αρμόδιων Υπηρεσιών, θα παρέχεται στον ανήλικο πρόγραμμα εκπαίδευσης, θεραπείας, υπηρεσίες κοινωνικής και ψυχο-εκπαίδευσης και μηνιαία παρακολούθηση από Παιδοψυχίατρο.
 
Συμφωνήθηκε επίσης ότι το πλάνο θα επαναξιολογείται από την πολυθεματική ομάδα σε μηνιαία βάση, έτσι ώστε να αναπροσαρμόζεται στα πραγματικά δεδομένα και θα εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες του ανήλικου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»