Κομπίνα μισού εκατομμύριου έστησε διευθυντής εταιρείας-Εικονικές αγορές για έξι χρόνια

Σε ποινή φυλάκισης 6,5 ετών καταδικάστηκε πρώην διευθυντής τυπογραφείου, καθώς κρίθηκε ένοχος για μεγάλη κομπίνα, μέσα από την οποία αποκόμισε σχεδόν μισό εκατομμύριο. Κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση ήταν και η σύζυγος του, εναντίον της οποίας όμως αναστάλθηκε η δίωξη, καθώς και η εταιρεία της ως νομικό πρόσωπο.  

Σύμφωνα με γεγονότα της υπόθεσης, τα αδικήματα διαπράχθηκαν κατά τη χρονική περίοδο Ιανουαρίου 2012 με Απριλίου 2017.
Κατά τον ουσιώδη χρόνο διάπραξης των αδικημάτων, ο πρώτος κατηγορούμενος εργαζόταν ως διευθυντής τυπογραφείου, ενώ η σύζυγος του είχε εταιρεία που κατηγορήθηκε.

Ο κατηγορούμενος κατάρτιζε κάθε μήνα πλαστά τιμολόγια της εταιρείας για αγορά τυπογραφικών πλακών, συνολικής αξίας €382.267,50, χωρίς να προμηθεύεται το τυπογραφείο τις συγκεκριμένες ποσότητες πλακών και καρπούντο ο ίδιος και η εταιρεία το αντίστοιχο ποσό.

Παράλληλα, ο διευθυντής είχε αποσπάσει το ποσό των €46.852,02 από το τυπογραφείο, ισχυριζόμενος ψευδώς ότι οι υπηρεσίες σελίδωσης της εφημερίδας «Daily Mail» μπορούσαν μόνο να παρασχεθούν από την κατηγορούμενη εταιρεία, ενώ είχε επωφεληθεί με το ποσό των €5.766,96 πωλώντας τυπογραφικό χαρτί της παραπονούμενης εταιρείας και δηλώνοντας ως τιμή πώλησης μικρότερο ποσό.

Σημειώνουμε ότι τα αδικήματα αποκαλύφθηκαν όταν απολύθηκε ο διευθυντής από το τυπογραφείο, στις 15/05/17, ως πλεονάζον προσωπικό και είχε συγκληθεί σύσκεψη των υπαλλήλων του τυπογραφείου για να επιτευχθεί νέος καταμερισμός εργασιών μεταξύ των υπαλλήλων.

Στην υπό αναφορά σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι το τυπογραφείο δεν προμηθευόταν τυπογραφικές πλάκες από την κατηγορούμενη εταιρεία και ότι ουδέποτε είχαν παραληφθεί από αυτήν πλάκες.

Λόγω αυτής της διαπίστωσης, διενεργήθηκε ευρύτερος έλεγχος, όπου διαπιστώθηκε ότι οι ποσότητες σε τυπογραφικές πλάκες που χρησιμοποιούσαν οι υπάλληλοι του τυπογραφείου ήταν κατά πολύ μικρότερες από αυτές που ο διευθυντής ανέγραφε στα μηνιαία ενημερωτικά έντυπα.

Κατόπιν τούτου, η Διευθύντρια της παραπονούμενης εταιρείας κατάγγειλε στην Αστυνομία ότι ο διευθυντής δήλωνε εικονικές αγορές τυπογραφικών πλακών από την κατηγορούμενη εταιρεία και παρουσίαζε σχετικά εικονικά τιμολόγια της συγκεκριμένης εταιρείας, ενώ είχαν αγοραστεί εικονικά υπηρεσίες σελίδωσης από τη κατηγορούμενη εταιρεία, αξίας €46.852,02.

Κατά την έρευνα προέκυψε ότι ο διευθυντής για περίοδο έξι ετών, ήτοι από 09/01/12 μέχρι 17/04/17, κατάρτιζε και εξέδιδε πλαστά τιμολόγια μέσω της κατηγορούμενη εταιρεία, η οποία ανήκε στη σύζυγό του, παρουσιάζοντας εικονικές αγορές για τυπογραφικές πλάκες. Αγόραζε, περαιτέρω, υπηρεσίες σελίδωσης με ψευδείς δηλώσεις ότι οι υπηρεσίες αυτές επιβάλλετο όπως προέρχονται από την κατηγορούμενη εταιρεία, κατόπιν απαίτησης του Πρακτορείου «Κρόνος», γεγονός το οποίο δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα.

Παράλληλα, ιδιοποιήθηκε το ποσό των €5.766,99 πωλώντας το scrap τυπογραφικό χαρτί της παραπονούμενης εταιρείας σε ιδιώτες, έναντι μεγαλύτερου ποσού από αυτό που δήλωσε στο λογιστήριο.

Αποτέλεσμα των πράξεων του κατηγορούμενου ήταν ο ίδιος να αποκτήσει παράνομα το ποσό των €434.886,51 και η εταιρεία της συζύγου του να επωφεληθεί με το ποσό των €429.119,52.

Οι κατηγορούμενοι είχαν αρνηθεί αρχικά όλες τις κατηγορίες αλλά μετά τη τροποποίηση του κατηγορητηρίου, οι κατηγορούμενοι παραδέχθηκαν όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν. Σε σχέση με την σύζυγο του διευθυντή, η υπόθεση αναστάληκε.

Δειτε Επισης

Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον