Η μαρτυρία που ενέπλεξε Ρούντολφ, το άλλοθι και στο βάθος… ο Σήφης

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγείται το πρωί ο 40χρονος Μιροσλάβ Μπαλαζόβσεκ που χρησιμοποιεί και το όνομα Ρούντολφ, ο οποίος παραδόθηκε χθες στις Κυπριακές Αρχές οι οποίες τον καταζητούσαν σχετικά με τη διερευνώμενη υπόθεση απόπειρας φόνου κατά του Νίκου Ροδοθέου που είχε διαπραχθεί στις 26 Νοεμβρίου 2018 στο κέντρο της Λευκωσίας.

Ο 40χρονος Σλοβάκος, είχε συλληφθεί στα κατεχόμενα τον περασμένο Ιανουάριο, και συγκεκριμένα στην Κερύνεια, μετά από πληροφορία που έφθασε ενώπιον της ψευδοαστυνομίας. 

Ακολούθως παραπέμφθηκε σε δίκη και καταδικάστηκε από το λεγόμενο Δικαστήριο σε ποινή φυλάκισης επτά μηνών για «παράνομη είσοδο». 

Ο 40χρονος καταζητείτο για την απόπειρα φόνου κατά του Ροδοθέου, ενώ είναι στη λίστα των καταζητούμενων της χώρας του για άλλες ποινικές υποθέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι στις φυλακές των κατεχομένων εκτίει ποινή φυλάκιση και ο Ιωσήφ Ιωσήφ άλλως Σήφης, που συνελήφθη πριν από τον Ρούντολφ, και ο οποίος  καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε χρόνων, ενώ τον καταζητούν και «διεκδικούν» οι Κυπριακές Αρχές για την απόπειρα φόνου κατά του Ροδοθέου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βαρύς ο πέλεκυς για τον Σήφη-Του επιβλήθηκε ποινή στα κατεχόμενα

Η εμπλοκή του Ρούντολφ στην απόπειρα
 
Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν κατά τις διαδικασίες ενώπιον Δικαστηρίου, τόσο τον 40χρονο Σλοβάκο όσο και τον Σήφη, ενέπλεξε στην υπόθεση της απόπειρας φόνου, ο 27χρονος πρώην κατηγορούμενος και βασικός μάρτυρας κατηγορίας, ο οποίος έπεσε στα μαλακά και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών.   
 
Ο 27χρονος είχε συλληφθεί με άλλους δύο, κατά την διάρκεια παρακολούθησης της ΥΚΑΝ για υπόθεση ναρκωτικών, στην προσπάθεια τους να μεταφέρουν την μοτοσικλέτα του χρησιμοποίησαν οι δράστες της απόπειρας φόνου. Ο ένας εκ των άλλων δύο, 33χρονος Ελληνοκύπριος, απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες αφού διαπιστώθηκε ότι δεν είχε εμπλοκή, ενώ ο 37χρονος Παλαιστίνιος παραπέμφθηκε σε δίκη, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.  
Με βάση όσα έχουν ακουστεί ενώπιον του Δικαστηρίου, στο 40χρονο φαίνεται να ανήκει η εν λόγω μοτοσικλέτα, ενώ ο ίδιος κατά τον ουσιώδη χρόνο βρισκόταν στην Αυστραλία.

Όταν οι ανακριτές είχαν επικοινωνήσει μαζί του, προτού τον δείξει ως ύποπτο ο 27χρονος, ο Ρούντολφ είχε αναφέρει στην Αστυνομία ότι έδωσε οδηγίες στον νεαρό να χρησιμοποιεί την μοτοσικλέτα του για να μην υποστεί μηχανικές βλάβες, ενώ λίγες μέρες πριν την απόπειρα φόνου, έδωσε οδηγίες στον νεαρό να την μεταφέρει στον μηχανικό.
 
Όπως είχε αναφέρει, η μοτοσικλέτα ήταν σταθμευμένη στο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας που διαμένει, ωστόσο όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, αυτή ήταν σταθμευμένη σε άλλη πολυκατοικία, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ανακριτής ενώπιον Δικαστηρίου. Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον ανακριτή, λήφθηκε πληροφορία ότι η μοτοσικλέτα τοποθετήθηκε στο μέρος το πρωί της 2ης Νοεμβρίου. 
Υπενθυμίζεται ότι ο 27χρονος μάρτυρας καταδικάστηκε σε δώδεκα χρόνια φυλάκιση και για την υπόθεση ναρκωτικών που εντοπίστηκε λίγο μετά την σύλληψη τους για την απόπειρα φόνου, στην οποία επίσης ενέπλεξε τον Σήφη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τέσσερις κατηγορούμενοι, δύο υποθέσεις και ένας μάρτυρας που δείχνει σε όλα Σήφη

Όσα ισχυρίζεται ο 27χρονος μάρτυρας

Σύμφωνα με την μαρτυρία που αποκαλύφθηκε ενώπιον Δικαστηρίου, ο 27χρονος έδειξε τον Σήφη ως ηθικό αυτουργό της απόπειρας φόνου κατά του Νίκου Ροδοθέου.
 
Όπως ισχυρίστηκε, ήταν φίλος με τον Σήφη από τον καιρό που ανέλαβε τις προστασίες και δούλευε μαζί του, αναφέροντας ότι «ο Σήφης είπε σε έμπιστο του άτομο ότι “πρέπει να βρεθεί ο Ροδοθέου τζιαί να παιχτεί”».
Ισχυρίστηκε επίσης ότι έστησαν καρτέρι στο Ροδοθέου, αλλά δεν πέτυχαν τον σκοπό τους, ενώ ακολούθως «τον κάλεσε ο Σήφης και του είπε να μιλήσει με τον 37χρονο Παλαιστίνιο».

Όταν μίλησε μαζί του, ο Παλαιστίνιος, του είπε ότι άφησε το σκούτερ σε διπλανό σπίτι και επειδή ήταν επικίνδυνο να του το δείξει εκείνη την ώρα, θα πήγαιναν την επόμενη.
 
Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του, ο Παλαιστίνιος τον πήρε σε βενζινάδικο και του έδειξε ένα πρόβλημα που είχε με το αυτοκίνητο, λέγοντας του στα αγγλικά ότι «η δουλειά που έγινε την προηγούμενη νύχτα δεν πήγε καλά και αν ήταν ο ίδιος στην απόπειρα, θα πήγαινε δίπλα του και θα τον εκτελούσε».
 

«Έπιασαν τον τηλέφωνο τζιαί ήρτεν ο … (σ.σ Παλαιστίνιος) τζιαμέ περπατητός με το μωρό του. Ο Σήφης με πήρε την ώρα που πήγαινα στην πολυκατοικία. Είπε μου να κοιτάξω στο σκούτερ αν είχε κράνος τζιαί πιστόλι. Εκοίταξα τζιαί είχε μόνο έναν κράνος. Ο Σήφης γράφει τις μοτόρες από άλλους», ισχυρίστηκε ο 27χρονος μάρτυρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:  

Δειτε Επισης

Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα