«Αμαρτωλή πόλη… Βιασμοί, ξυλοδαρμοί και δολοφονίες»

Είναι ίσως το πιο ήσυχο μέρος για να ζήσεις τη χειμερινή περίοδο.Ένα μέρος που βλέπεις ελάχιστους ανθρώπους, κυρίως ντόπιους, οι οποίοι κινούνται στην περιοχή για τις δουλειές που προκύπτουν καθημερινά.
 
Είναι μια περιοχή που πέφτει σε χειμερία νάρκη, μα όταν ανέβουν οι θερμοκρασίες, γίνεται η πιο πολυσύχναστη περιοχή της Κύπρου. Μια περιοχή που βρίσκεται στο επίκεντρο της χώρας, για τον μπόλικο τουρισμό της και δυστυχώς όχι μόνο.
 
Η Αγία Νάπα, για πολλοστή φορά βρέθηκε εκτεθειμένη διεθνώς, μετά την καταγγελία για ομαδικό βιασμό 19χρονης τουρίστριας, από Ισραηλινούς.
Μια υπόθεση που καλύπτεται καθημερινά από μεγάλα μέσα ενημέρωσης τόσο στη Βρετανία, όσο και στο Ισραήλ.
 
Οι μεν επιχειρούν να πείσουν τους Βρετανούς για την επικινδυνότητα που διατρέχουν αν επισκεφθούν την περιοχή, ενώ οι δε με την κάλυψη της υπόθεσης και τα καθημερινά ρεπορτάζ δημιουργούν ένα κλίμα προς τους Ισραηλινούς, πως σε περίπτωση που ταξιδέψουν στην Κύπρο, ίσως βρεθούν μπλεγμένοι σε υποθέσεις.
 
Και στη μέση η κοινωνία και ο Δήμος της Αγίας Νάπας που έχει καταντήσει δακτυλοδεικτούμενος από όλους…
Τελευταίο παράδειγμα, ένα ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας «Sun», η οποία όχι μόνο κατέγραψε τα περιστατικά στα οποία ενεπλάκησαν τα τελευταία χρόνια Βρετανοί τουρίστες στην Αγία Νάπα, αλλά γενικότερα όλα τα δυσάρεστα γεγονότα που έχουν στιγματίσει την περιοχή.
 
Δολοφονίες, βιασμοί και οργανωμένο έγκλημα…
 
Κάνει λόγω για μια αμαρτωλή πόλη και χαρακτηρίζει την Αγία Νάπα ως «ψαροχώρι».
 
Μεταξύ άλλων αναφέρεται σε μια υπόθεση, όπου μια γυναίκα από το Μπλάκμπερν που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, κτυπήθηκε και βιάσθηκε καθώς ανέμενε έναν φίλο της έξω από ένα νυκτερινό κέντρο. Η γυναίκα είχε εντοπιστεί ημίγυμνη, με μελανιές και κτυπημένη.
 
Σημειώνει επίσης συνολικά τρεις καταδίκες, ενός 25χρονου Βρετανού στρατιώτη για τον βιασμό φοιτήτριας επίσης από τη Βρετανία, τον βιασμό Ιρλανδού τουρίστα το 2018 από έναν άνδρα που τον παρέσυρε σε σκοτεινό δρόμο με την πρόφαση να του πουλήσει εισιτήρια, καθώς επίσης και την καταδίκη του 23χρονου Πάτρικ Ίβαρσον σε επτά χρόνια φυλάκιση για βιασμό τουρίστριας από τη Σουηδία.
 
Εγκληματικές ενέργειες
 
Το δημοσίευμα καταγράφει ακόμα, μια σειρά από εγκληματικές ενέργειες που διαπράχθηκαν, όπως αυτή κατά του ράπερ Dizzee Rascal που είχε διακομισθεί σε νοσοκομείο το 2003, όταν μαχαιρώθηκε σε ένα πάρτι.

Ακολούθως, αναφέρεται στον φόνο του Τζορτζ Λο από ένα Τουρκοκύπριο και έναν Τούρκο έξω από μπάρ, καθώς και στον τραυματισμό του φίλου του Μπεν Μπάρκερ.

Κάνει επίσης λόγο για μαχαίρωμα μέχρι θανάτου του στρατιώτη David Collins, ο οποίος θα υπηρετούσε τη χώρα του στο Αφγανιστάν, αφού την επόμενη μέρα είχε προγραμματισμένο να ταξιδέψει στη συγκεκριμένη χώρα.
Επίσης σημειώνει και ένα περιστατικό όπου ένας τουρίστας από τη Βρετανία είχε υποστεί εγκεφαλική κάκωση, μετά από επίθεση ομάδας ομοεθνών του.
 
Οργανωμένο έγκλημα
 
Από τα δίκτυα της «Sun» δεν ξέφυγαν ούτε τα τρία εγκλήματα που είχαν συγκλονίσει το παγκύπριο, με στόχο την οικογένεια Καλοψιδιώτη.
Η εφημερίδα αναφέρεται τόσο στο πενταπλό φονικό του 2012, με θύματα πέντε φρουρούς του Φάνου Καλοψιδιώτη, στο φόνο του πατέρα του Γιάννου το 2014, στο ράντζο που διατηρούσε η οικογένεια, καθώς και στο τετραπλό φονικό όπου σκοτώθηκαν ο Φάνος Καλοψιδιώτης, το ζεύγος Χατζηευθυμίου και ο ένας εκ των δύο πληρωμένων εκτελεστών, Τζιάνι Βογκλι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον