Τριπλό μέτωπο εξελίξεων γύρω από τις στυγερές δολοφονίες που καθήλωσαν την Κύπρο

Σε τρία παράλληλα μέτωπα αναμένονται εξελίξεις κατά τη σημερινή ημέρα σε σχέση με την πολύκροτη υπόθεση του πρώτου κατά συρροή δολοφόνου της Κύπρου, ο οποίος εδώ και 54 μέρες, έχει καθηλώσει το παγκύπριο με τις φρικτές και αποτρόπαιες πράξεις του.
 
Το πρώτο μέτωπο είναι ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας όπου θα οδηγηθεί για έβδομη φορά ο 35χρονος ίλαρχος, με τους ανακριτές να ζητούν την ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης του καθώς ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί ο φάκελος της υπόθεσης, με δεδομένο και το γεγονός ότι ανευρέθηκε η τρίτη βαλίτσα θανάτου στην Κόκκινη Λίμνη, εντός της οποίας βρισκόταν η σορός της 29χρονης Μαρικάρ, που δολοφονήθηκε 13 Δεκεμβρίου 2017 και ήταν το τρίτο θύμα του περιβόητου «Ορέστη».
 
Το δεύτερο είναι αυτό της νεκροτομής που θα διενεργηθεί επί της σορού της άτυχης Μαρικάρ, από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα, Νικόλα Χαραλάμπους και Σοφοκλή Σοφοκλέους, ενώ παρόν θα είναι και ο ιατροδικαστής Ανδρέας Μαρνερίδης. Κατά τη σημερινή νεκροτομή ενδεχομένως να διαφανεί με ποιο τρόπο ο 35χρονος σκότωσε το θύμα, το οποίο εντοπίστηκε δεμένο και σε πλήρη αποσύνθεση. Επίσης θα ληφθούν δείγματα για επιστημονικές εξετάσεις οι οποίες θα λύσουν κάθε γρίφο, ενώ με το DNA θα εξακριβωθεί και η ταυτότητα του θύματος.
 
Την ίδια ώρα, όπως μας ανέφερε αρμόδια πηγή, θέμα χρόνου είναι οι ανακριτές της υπόθεσης να έχουν στα χέρια τους και τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων για τις υπόλοιπες σορούς.
 
Το τρίτο μέτωπο από το οποίο πιθανόν να προκύψουν εξελίξεις, είναι αυτό από τη λίμνη Μεμί του Ξυλάτου, όπου σήμερα αρχίζουν νέες έρευνες με τη ρομποτική κάμερα ώστε να σηματοδοτηθούν κρίσιμα σημεία, στα οποία θα καταδυθούν οι δύτες σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί και να ανασυρθεί η σορός της εξάχρονης Σιέρρα που είναι το τελευταίο θύμα του «Ορέστη» που ψάχνουν οι Αρχές.
 
Ωστόσο, οι Αρχές εκφράζουν φόβους ότι ενδεχόμενος να μην εντοπιστεί ποτέ. Τραγική ειρωνεία είναι πάντως ότι ο κύκλος της φρίκης αποκαλύφθηκε με την ανεύρεση του πτώματος της μητέρας της Σιέρρα, ενώ κλείνει με τη σορό της εξάχρονης.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τραγική ειρωνεία… Η μάνα άνοιξε και η κόρη κλείνει τον κύκλο της φρίκης
 
Οι σοροί που εντοπίστηκαν κατά σειρά είναι:
 
-Μαρί Ρόουζ, 38 ετών από τις Φιλιππίνες. Η σορός της εντοπίστηκε στις 14 Απριλίου στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό.
-Αριάν Παλάνας, 28 ετών από τις Φιλιππίνες. Η σορός της εντοπίστηκε στις 20 Απριλίου στο φρεάτειο του μεταλλείου στο Μιτσερό.
-Κάχτα Ανού, 30 ετών από το Νεπάλ. Η σορός της εντοπίστηκε στις 25 Απριλίου σε πηγάδι στο πεδίο βολής της Ορούντας.  
-Λίβια Μπουνέα, 36 ετών από τη Ρουμανία. Η σορός της εντοπίστηκε στις 28 Απριλίου μέσα σε βαλίτσα, στην Κόκκινη Λίμνη.
-Έλενα Μπουνέα, 8 ετών, από τη Ρουμανία. Κόρη της 36χρονης Λίβιας. Η σορός της εντοπίστηκε στις 5 Μαΐου, μέσα σε ταξιδιωτική τσάντα, επίσης στην Κόκκινη Λίμνη.
-Μαρικάρ Βαλντέζ Αργκιολά, 29 ετών από τις Φιλιππίνες. Η σορός της εντοπίστηκε στις 4 Ιουνίου, μέσα σε ταξιδιωτική βαλίτσα, στην Κόκκινη Λίμνη.
 
Υπενθυμίζεται ότι η σορός της Μαρικάρ εντοπίστηκε στην αντίθετη πλευρά της Κόκκινης Λίμνης και από το σημείο που εντοπίστηκαν οι πρώτες δύο βαλίτσες, με τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να εξηγεί ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στην βαλίτσα υπήρχε μεγάλο βάρος (σ.σ μαζί με τη σορό υπήρχαν πλάκες πεζοδρομίου), ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε η «άνοση, η αποσύνθεση, αλλά και η πολυομβρία, όπου μπήκαν στην Κόκκινη Λίμνη ρεύματα, τα οποία παρέσυραν την τρίτη βαλίτσα και την έστειλαν στη δυτική πλευρά, ενώ οι άλλες δύο μετακινήθηκαν στην ανατολική πλευρά».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το ραντεβού θανάτου, το ύποπτο sms και το παιδί που περίμενε μάταια τη μάνα του

Ανακριτές ξανά στο κελί του «Ορέστη»
 
Την ίδια ώρα οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες ώστε να ολοκληρωθεί το μαρτυρικό υλικό και να διερευνηθεί κάθε πτυχή της υπόθεσης, ενώ εξακολουθούν να αναζητούνται τρεις γυναίκες με τις οποίος συνομιλούσε μέσω της σελίδας Badoo ο 35χρονος ίλαρχος.
 
Πρόκειται για αλλοδαπές τις οποίες προσπαθούν να εντοπίσουν οι ανακριτές, οι οποίες ωστόσο δεν φαίνεται να βρίσκονται στην Κύπρο.
 
Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Αντρέας Αγγελίδης, σημείωσε πως «για όσα πρόσωπα έχει διαπιστωθεί ότι γνώριζαν κάτι ή είχαν συνομιλίες με το συγκεκριμένο πρόσωπο ή έχει προκύψει κάτι μέσα από τις καταθέσεις, θα κληθούν να δώσουν κατάθεση».
 
Ωστόσο υπέδειξε ότι «δεν είναι τρία πρόσωπα νέα, είναι μεταξύ όλων των προσώπων που θα ληφθούν καταθέσεις», ενώ πρόσθεσε «ότι όλα τα στοιχεία λαμβάνονται υπόψη, για παράδειγμα, αν στο προφίλ δεν υπάρχει όνομα αλλά ψευδώνυμο, άρα πριν τον εντοπισμό της ταυτότητας των προσώπων γίνονται όλες εκείνες οι ενέργειες, αν είναι υπαρκτά πρόσωπα, πού βρίσκονται κ.λπ».
 
Μετά την εξέλιξη της ανεύρεσης της σορού της 29χρονης Μαρικάρ, ανακριτές βρέθηκαν εκ νέου στο κελί του «Ορέστη» όπου κλήθηκε να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα.
 
Επίσης σημειώνεται ότι η σορός της Μαρικάρ που εντοπίστηκε την Τρίτη, δίνει ακόμη μια επιπρόσθετη μαρτυρία στους ανακριτές για να δέσουν ακόμη περισσότερο τον 35χρονο ύποπτο με τις στυγερές δολοφονίες, ούτως ώστε οι Αρχές να μπορέσουν ενώπιον Δικαστηρίου να στοιχειοθετήσουν την υπόθεση και να αποδείξουν την αξιοπιστία της ομολογίας του κατά συρροή δολοφόνου, σε περίπτωση που αλλάξει στάση κατά τη διάρκεια της δίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι τρεις γυναίκες που αναζητούνται, το άφαντο κινητό και η απάθεια του ίλαρχου

Δειτε Επισης

Εκ πρώτης όψεως ευθύνες για την απόδραση κρατούμενου από τις Κεντρικές-Εν αναμονή της έκθεσης γεγονότων
Απαντά στη συσκότιση της Αστυνομίας για σοβαρές υποθέσεις ο Χαρτσιώτης-Τα ρίχνει στα ΜΜΕ «που εστιάζουν στα αρνητικά»
Δεν είναι ευχαριστημένος με τα μέτρα για το έγκλημα ο Χαρτσιώτης-«Ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων
Βαριά καμπάνα σε 49χρονη που πιάστηκε με δεκάδες κούτες αδασμολόγητων τσιγάρων
Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες