Τραγική ειρωνεία… Η μάνα άνοιξε και η κόρη κλείνει τον κύκλο της φρίκης

Τα βλέμματα στραμμένα πλέον στην λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο και στον εντοπισμό της εξάχρονης Σιέρρα, την οποία ο 35χρονος κατά συρροή δολοφόνος, αφού σκότωσε στις 4 Μαΐου 2018, την έριξε στο συγκεκριμένο σημείο, ενώ την μητέρα της που δολοφόνησε την ίδια ημέρα είχε πετάξει στο φρεάτιο του μεταλλείου του Μιτσερού, η σορός της οποίας ανευρέθηκε στις 14 Απριλίου και ήταν η αφορμή της αποκάλυψης της απόλυτης φρίκης.

Μετά από 52 μέρες επίμονων προσπαθειών, οι έρευνες των Αρχών απέδωσαν καρπούς και έγινε κατορθωτός ο εντοπισμός και η ανάσυρση της τρίτης βαλίτσας θανάτου, στην οποία βρισκόταν η σορός της 29χρονης Μαρικάρ που δολοφονήθηκε 13 Δεκεμβρίου 2017 και ήταν το τρίτο θύμα του περιβόητου «Ορέστη».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το ραντεβού θανάτου, το ύποπτο sms και το παιδί που περίμενε μάταια τη μάνα του
 
Η εξέλιξη αυτή έδωσε ακόμη μια επιπρόσθετη μαρτυρία που δένει τον 35χρονο ύποπτο με τις στυγερές δολοφονίες, ούτως ώστε οι Αρχές να μπορέσουν ενώπιον Δικαστηρίου να στοιχειοθετήσουν την υπόθεση και να αποδείξουν την αξιοπιστία της ομολογίας του κατά συρροή δολοφόνου, σε περίπτωση που αλλάξει στάση κατά τη διάρκεια της δίκης.
 
Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί έξι σοροί, ενώ αναζητείται το άψυχο σώμα της εξάχρονης Σιέρρα, για την οποία ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι ενδεχόμενος να μην εντοπιστεί ποτέ. Τραγική ειρωνεία είναι πάντως ότι ο κύκλος της φρίκης αποκαλύφθηκε με την ανεύρεση του πτώματος της μητέρας της Σιέρρα, ενώ κλείνει με τη σορό της εξάχρονης.  
 
Οι σοροί που εντοπίστηκαν κατά σειρά είναι:
 
-Μαρί Ρόουζ, 38 ετών από τις Φιλιππίνες. Η σορός της εντοπίστηκε στις 14 Απριλίου στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό.
-Αριάν Παλάνας, 28 ετών από τις Φιλιππίνες. Η σορός της εντοπίστηκε στις 20 Απριλίου στο φρεάτειο του μεταλλείου στο Μιτσερό.
-Κάχτα Ανού, 30 ετών από το Νεπάλ. Η σορός της εντοπίστηκε στις 25 Απριλίου σε πηγάδι στο πεδίο βολής της Ορούντας.  
-Λίβια Μπουνέα, 36 ετών από τη Ρουμανία. Η σορός της εντοπίστηκε στις 28 Απριλίου μέσα σε βαλίτσα, στην Κόκκινη Λίμνη.
-Έλενα Μπουνέα, 8 ετών, από τη Ρουμανία. Κόρη της 36χρονης Λίβιας. Η σορός της εντοπίστηκε στις 5 Μαΐου, μέσα σε ταξιδιωτική τσάντα, επίσης στην Κόκκινη Λίμνη.
-Μαρικάρ Βαλντέζ Αργκιολά, 29 ετών από τις Φιλιππίνες. Η σορός της εντοπίστηκε στις 4 Ιουνίου, μέσα σε ταξιδιωτική βαλίτσα, στην Κόκκινη Λίμνη.
 
Η σορός της 29χρονης Μαρικάρ βρίσκεται στο νεκροτομείο εν αναμονή της νενομισμένης νεκροτομής που θα διενεργηθεί από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα, Νικόλα Χαραλάμπους και Σοφοκλή Σοφοκλέους, ενώ από την Βρετανία στην Κύπρο αναμένεται να φθάσει εντός των επόμενων ημερών και ο ιατροδικαστής της Ανδρέας Μαρνερίδης.

Υπενθυμίζεται ότι η σορός της 29χρονης ήταν δεμένη και σε προχωρημένη αποσύνθεση, ενώ εντός της βαλίτσας βρέθηκαν κομμάτια από πλάκες πεζοδρομίου, τις οποίες τοποθέτησε ο 35χρονος, για να βυθιστεί ευκολότερα η βαλίτσα στην Κόκκινη Λίμνη.
 
Έρευνες για άλλες τρεις γυναίκες
 
Την ίδια ώρα, οι Αρχές επιχειρούν να ολοκληρώσουν το παζλ της υπόθεσης και να κλείσουν τον κύκλο των καταθέσεων και των ερευνών που υπολείπονται, ενώ πρόκειται για τεράστιο όγκο μαρτυρικού υλικού.
 
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι Αρχές αναζητούν τρεις γυναίκες, με τις οποίες συνομιλούσε μέσω της σελίδας Badoo ο 35χρονος κατά συρροή δολοφόνος, χωρίς αυτό, όμως, να σημαίνει ότι είναι νεκρές.
 
Πρόκειται για γυναίκες που δεν δηλώθηκαν ως ελλείποντα πρόσωπα και πιθανόν να βρίσκονται στο εξωτερικό, ενώ οι ανακριτές οδηγήθηκαν στα ίχνη τους από τις συνομιλίες που είχε μέσω διαδικτύου ο 35χρονος ίλαρχος.
 
Όσον αφορά τα τεκμήρια που αναζητούν οι Αρχές, είναι ανάμεσα σε άλλα και το κινητό τηλέφωνο του υπόπτου, το οποίο, όπως ανέφερε στους ανακριτές της υπόθεσης ο 35χρονος, το πέταξε σε καλάθους, ωστόσο από τις έρευνες που έγιναν δεν κατέστη δυνατός, μέχρι στιγμής, ο εντοπισμός του.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι τρεις γυναίκες που αναζητούνται, το άφαντο κινητό και η απάθεια του ίλαρχου
 
Παραμένει απαθής
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μας, ο 35χρονος συνεχίζει να κρατά την ίδια στάση, να είναι δηλαδή απαθής και να μην έχει δείξει σημάδια μεταμέλειας και σε καμία στιγμή των ανακρίσεων δεν έδειξε να λυγίζει και να ζητά έστω μία συγγνώμη για τις αποτρόπαιες και φρικτές πράξεις του.
 
Επίσης, η θέση του είναι ότι η δολοφονική του δράση ξεκίνησε το 2016, με το διπλό φονικό μητέρας και κόρης, ενώ το τελευταίο του θύμα ήταν η 28χρονη Αριάν Πάλανας, με τον 35χρονο να ισχυρίζεται ότι μετά «κατάφερε να το ελέγξει». Σε ό,τι αφορά το κίνητρο του, ο 35χρονος ισχυρίστηκε ότι «απλά ένιωθα ηδονή».
 
Αναβολή στην καταχώρηση

Οι ανακριτές της υπόθεσης, μετά από απανωτές συσκέψεις που πραγματοποίησαν με την Νομική Υπηρεσία, αναμένεται να οδηγήσουν εκ νέου αύριο τον 35χρονο ίλαρχο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, ζητώντας για έβδομη φορά την ανανέωση του διατάγματος κράτησης του. Σημειώνεται ότι η Αστυνομία, με βάση τη νομοθεσία, έχει το δικαίωμα να ζητά την ανανέωση της κράτησης ενός υπόπτου μέχρι και τρεις μήνες, εάν κριθεί απαραίτητο.

Απόφαση που πάρθηκε εν αναμονή των αποτελεσμάτων των επιστημονικών εξετάσεων, τόσο επί των τεκμηρίων όσο και επί των σορών των θυμάτων, στα οποία προστέθηκε και η τρίτη σορός που ανασύρθηκε από την Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό.
Σύμφωνα με αρμόδια πηγή, εντός ημερών οι ανακριτές αναμένεται να έχουν στα χέρια τους τις ταυτοποιήσεις των θυμάτων (σ.σ μέχρι στιγμής ταυτοποιήθηκαν δύο θύματα), ενώ θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για την ταυτοποίηση της σορού της Μαρικάρ που ανασύρθηκε χθες από την Κόκκινη Λίμνη.

Σενάριο να μην πάει Κεντρικές

Ο 35χρονος κατά συρροή δολοφόνος αναμένεται να κατηγορηθεί για επτά φόνους και ως εκ τούτου θα είναι αντιμέτωπος με επτά φορές ισόβια, όσα δηλαδή και τα θύματα του, ενώ θα είναι αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη ποινή που ήταν ποτέ κατηγορούμενος στα χρονικά.

Από την μέρα της σύλληψης του ο 35χρονος ίλαρχος κρατείται σε Αστυνομικό Σταθμό υπό αυστηρή φρούρηση επί εικοσιτετραώρου βάσεως, ενώ μετά την καταχώρηση της υπόθεσης, κατατάσσεται πλέον στην κατηγορία των υπόδικων και ως εκ τούτου θα πρέπει να οδηγηθεί στις Κεντρικές Φυλακές.
 
Ωστόσο, με βάση τη νομοθεσία, η Εισαγγελία έχει το δικαίωμα, εάν το επιθυμεί η Αστυνομία για συγκεκριμένους λόγους, να ζητήσει από το Δικαστήριο όπως ο υπόδικος συνεχίσει να κρατείται σε Αστυνομικό Σταθμό υπό αστυνομική φρούρηση μέχρι την επιβολή της ποινής του, πράγμα που έγινε και στο παρελθόν με άλλους υπόδικους και το οποίο ενδεχόμενος να ζητήσουν οι ανακριτές.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

Το φέρετρο-ταφόπλακα στην Κόκκινη Λίμνη και η ανοιχτή πληγή για τη Σιέρρα

Οι δολοφονίες που διέπραξε κατά σειρά ο «Ορέστης»
 
1.Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα
Η 36χρονη Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα από τη Ρουμανία εξαφανίστηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2016.
2.Έλενα Ναταλία Μπουνέα 
Η οκτάχρονη εξαφανίστηκε μαζί με τη μητέρα της στις 30 Σεπτεμβρίου 2016.
3.Μαρικάρ Βαλντέζ 
Η 29χρονη Μαρικάρ Βαλντέζ από τις Φιλιππίνες, εξαφανίστηκε στις 13 Δεκεμβρίου του 2017.
4.Μαρί Ρόους
Η 38χρονη μητέρα Μαρί Ρόους από τις Φιλιππίνες, εξαφανίστηκε, στις 4 Μαΐου 2018, μαζί με το εξάχρονο αγγελούδι της.
5.Σιέρα-Γκράζε Σεουκάλιουκ
Η εξάχρονη εξαφανίστηκε μαζί με τη μητέρα της Μαρί Ρόους, στις 4 Μαΐου του 2018. 
6.Άριαν Λοζάνο 
Η 28χρονη Άριαν Λοζάνο από τις Φιλιππίνες εξαφανίστηκε στις 23 Ιουλίου 2018 στο πατάρι της οικίας του υπόπτου.
7.Κάτχα Ανού
Η 30χρονη από το Νεπάλ, Κάτχα Ανού, εξαφανίστηκε στις 2/07/2018.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το τρίτο φέρετρο με τη Μαρικάρ που κλείνει άλλο ένα υγρό τάφο-Οι ιστορίες των επτά θυμάτων
 

Δειτε Επισης

Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Άγνοια Κυβέρνησης για τα περί μεταφοράς πυραύλων από το Κατάρ στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν
Telegraph για επίθεση Ισραήλ-«Ο Νετανιάχου έκανε αυτό που τον προειδοποίησε ο πλανήτης να μην κάνει»
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό
Αποδεκτές 1461 ενστάσεις για μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων-Δεν ήξεραν καν τη διεύθυνση διαμονής τους
Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Έξι πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς για παράνομη εργοδότηση στην Πάφο
Ιράν: Απόλυτα ασφαλείς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ισφαχάν