Το ραντεβού θανάτου, το ύποπτο sms και το παιδί που περίμενε μάταια τη μάνα του

Μετά από πενήντα δύο μέρες, τέλος στη φρίκη της Κόκκινης Λίμνης έχουν βάλει οι Αρχές, με τον εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας θανάτου, στην οποία βρίσκεται η σορός της 29χρονης Μαρικάρ Βαλντέζ, από τις Φιλιππίνες και την οποία δολοφόνησε το Δεκέμβριο του 2017, ο 35χρονος κατά συρροή δολοφόνος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:LIVE: Εντοπίστηκε η τρίτη βαλίτσα θανάτου στην Κόκκινη Λίμνη
 
Τη σορό της 29χρονης, αναζητούσαν για αρκετές μέρες οι Αρχές, οι οποίες το πρωί κατάφεραν αρχικά να εντοπίσουν τη βαλίτσα και στη συνέχεια να την ανασύρουν στη στεριά, όπου θα γίνουν εξετάσεις για να επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για το τρίτο και τελευταίο θύμα του 35χρονου που ρίχθηκε στην Κόκκινη Λίμνη.
 
Η ιστορία της Μαρικάρ-Βαλντέζ
 
Η 29χρονη Μαρικάρ Βαλντέζ από τις Φιλιππίνες, εξαφανίστηκε στις 13 Δεκεμβρίου του 2017 και εντοπίστηκε σήμερα στην Κόκκινη Λίμνη.
 
Όπως λέχθηκε τότε, δύο ημέρες μετά την εξαφάνισή της, η Μαρικάρ θα πήγαινε να συναντήσει ένα φίλο του αδελφού του αποβιώσαντος συμβίου της και έκτοτε δεν είχε επιστρέψει. Άφησε όλα τα πράγματα της στο σπίτι που διέμενε, ακόμα και την άδεια παραμονής της.
 
Η αδερφή της Μαρικάρ που διαμένει στις Φιλιππίνες κίνησε γη και ουρανό για να κινητοποιήσει τις Αρχές, ούτως ώστε να εντοπιστεί η αδερφή της. Την ίδια ώρα προσπαθούσε και προσπαθεί να καθησυχάσει το παιδί της αδερφής της που διαμένει επίσης στις Φιλιππίνες και καθημερινά ρωτά πότε θα μιλήσει με τη μητέρα του.
 
Τον Φεβρουάριο του 2018 εντοπίστηκε στους Αγίους Ομολογητές η άδεια παραμονής της, ενώ στις 15 Μαρτίου του ίδιου έτους η αδελφή της είχε κάνει έκκληση, την οποία μετέφερε ο REPORTER. Τότε η αδερφή της είχε απευθύνει κραυγή απόγνωσης και έκκληση προς όσους ζουν στην Κύπρο να βοηθήσουν ούτως ώστε να εντοπιστεί η Μαρικάρ.
 
«Σας παρακαλώ καλέστε όλους τους ανθρώπους σας εκεί στην Κύπρο. Μπορείτε να βοηθήσετε να εντοπίσουμε την αδερφή μου που λείπει τρεις μήνες και την ψάχνει το παιδί της. Σας παρακαλώ βοηθήστε μας. Ανέβασα ξανά τις φωτογραφίες της γιατί μέχρι τώρα δεν έχουμε κανένα νεότερο. Αγαπημένε μας πρόεδρε ελπίζω τα λόγια μου να φτάσουν και σε εσάς. Είμαστε στο έλεος σου, σε παρακαλούμε να μας βοηθήσεις. Το επαναλαμβάνω συνεχώς γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Είμαστε στο έλεος σας».
 
Μετά την αποκάλυψη της φρίκης με τις κατά συρροή δολοφονίες από τον 35χρονο λοχαγό της Εθνικής Φρουράς και την παραδοχή του ότι σκότωσε την 29χρονη, ήρθαν στο φως συγκλονιστικά στοιχεία όπως ότι ο ύποπτος συνομιλούσε και με φίλη του θύματος, η οποία ωστόσο δεν συναντήθηκε μαζί του. Μάλιστα ο λοχαγός της είχε αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι τη φίλη της την σκότωσαν οι κυπριακές Αρχές. 
 
Το απύθμενο θράσος του Ορέστη
 
Ο Ορέστης επικοινώνησε με τη φίλη της Μαρικάρ και της ανάφερε ότι θέλει να της πει κάτι «κακό» που ανακάλυψε, ωστόσο όπως ισχυρίστηκε ήταν επικίνδυνο αυτό να γίνει από το τηλέφωνο και επέμενε να επικοινωνήσουν από κοντά.
 
Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι αυτό ήταν πολύ σοβαρό και δεν μπορούσε η συνομιλία να γίνει ούτε μέσω βίντεο ούτε μέσω τηλεφώνου, ενώ επέμενε πως η φίλη της Μαρικάρ, θα έπρεπε να πάει μόνη στο ραντεβού.
 
Επίσης, ο Ορέστης το έπαιζε πονόψυχος και θέλοντας να κερδίσει την εμπιστοσύνη της, ισχυριζόταν πως δεν μπορούσε να εμπιστευτεί κανέναν άλλο, ειδικά Κύπριο, και ότι παλεύει για να αποδοθεί δικαιοσύνη.
 
Η ίδια ωστόσο του απάντησε πώς την τρομάζει ο τρόπος του και πως δεν μπορεί να τον εμπιστευτεί.
  
Το παράξενο μήνυμα 
 
Η φίλη της Μαρικάρ μιλώντας στον REPORTER περιέγραψε κάτι παράξενο που συνέβη λίγες ημέρες μετά την εξαφάνιση της Μαρικάρ. Συγκεκριμένα έλαβε ένα μήνυμα στο κινητό της από το κινητό της Μαρικάρ στο οποίο της έγραφε πως δεν άντεχε άλλο και πως πήγε στη Λήδρας (σ.σ μάλλον για να περάσει στα κατεχόμενα).
 
Το μήνυμα ωστόσο κίνησε την υποψία της φίλης της Μαρικάρ, αφού αυτό ήταν γραμμένο στην εθνική διάλεκτο των Φιλιππινών και όχι στην τοπική διάλεκτο που χρησιμοποιούσαν μεταξύ τους.
 
Εκεί άλλωστε πόνταρε και ο 35χρονος που κρυβόταν πίσω από το ψευδόνυμο Ορέστης. Δηλαδή να θεωρηθεί τόσο από τους οικείους της Μαρικάρ, όσο και από την Αστυνομία ότι η 29χρονη έφυγε για τα κατεχόμενα.
 
Ήταν, επίσης, συντακτικά λανθασμένο, με αποτέλεσμα να την κάνει να πιστέψει πως ήταν μεταφρασμένο στο google translate και δεν είχε γραφτεί από φυσικό ομιλητή.
 
Η κραυγή απόγνωσης της μητέρας 
 
Η μητέρα της Maricar ζει με την αγωνία για το τι συνέβη στην κόρη της. Τα λόγια της στον REPORTER ήταν σπαρακτικά: «Θα αποδεχθώ ό,τι κι αν έγινε, φτάνει να μάθω αν είναι ζωντανή ή νεκρή. Εύχομαι να είναι ζωντανή, όμως και να μην είναι θα το αποδεχθώ», μας είπε κλαίγοντας.
 
Γνωρίζει, ωστόσο, πως υπάρχει ενδεχόμενο η Maricar να είναι νεκρή, καθώς έχει κληθεί από την Αστυνομία να δώσει δείγμα DNA, μετά την ανεύρεση της σορού της Marry Rose.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»