Πέντε υποθέσεις φόνου, μια βιασμού, οκτώ θύματα-Tο παζλ του πρώτου serial killer

Ένα βήμα πριν την καταχώρηση ενώπιον Κακουργιοδικείου, βρίσκεται η υπόθεση του κατά συρροή δολοφόνου, που έχει συγκλονίσει το παγκύπριο και ο οποίος ομολόγησε τους φόνους πέντε γυναικών και δύο παιδιών, ενώ θεωρείται ύποπτος και για υπόθεση βιασμού.
 
Ο ύποπτος, οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον Δικαστηρίου, για ανανέωση του διατάγματος κράτησης του για οκτώ μέρες και όπως ακούστηκε από τον ανακριτή της υπόθεσης Ιωάννη Γιωρκάτζιη, έχουν προκύψει νέα στοιχεία για τις υπό διερεύνηση υποθέσεις, μετά από υπόδειξη σκηνής, στην οποία προέβη ο 35χρονος στη Λευκωσία, στις 18 Απριλίου.
 
Όπως ανέφερε ο κ. Γιωρκάτζιης, οι Αρχές έχουν παραλάβει τα τεκμήρια, τα οποία θα αποσταλούν για επιστημονικές εξετάσεις, χωρίς ωστόσο, να διευκρινίσει περί τίνος πρόκειται.
 
Παράλληλα, οι Αρχές έχουν λάβει συνολικά 550 καταθέσεις και έχουν παραληφθεί 427 τεκμήρια, ενώ αναμένεται να ληφθούν άλλες 70 καταθέσεις.
 
Έξι υποθέσεις, επτά πτώματα, ένας βιασμός
 
Κατά την ανάγνωση της μαρτυρίας του, ο ανακριτής της υπόθεσης αναφέρθηκε εκτενώς στις έξι υποθέσεις που διερευνώνται εναντίον του 35χρονου υπόπτου.
 
Συγκεκριμένα αυτές αφορούν:
 
1η υπόθεση
Μαρί Ρόους Τιμπούρτσιο Ινφάντε-Σιέρρα Γκράζε Σεουκάλιουκ
 
Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ 5/5/18 και 14/4/19 στις Επαρχίες Λάρνακας και Λευκωσίας. Η σορός της Μαρί Ρόους εντοπίστηκε στις 14/4/19 στο φρεάτιο του μεταλλείο στο Μιτσερό, ενώ αναζητείται στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, η σορός της εξάχρονης Σιέρρα. Από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι ο 35χρονος μιλούσε με την Μαρί Ρόους μέσω της πλατφόρμας Badoo. Ο ύποπτος παραδέχθηκε τη δολοφονία της μητέρας μετά την σύλληψη του, ενώ για την εξάχρονη ομολόγησε στις 25/4/2018.
 
2η υπόθεση
Αριάν Παλάνας Λοζάνο
 
Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ 23/7/2018 και 20/4/19 στην Επαρχία Λευκωσίας. Το θύμα είχε εξαφανιστεί στις 21/7/2018 και εντοπίστηκε στις 20/4/19, επίσης στο φρεάτιο του μεταλλείο στο Μιτσερό. Και με το συγκεκριμένο θύμα ο ύποπτος μιλούσε μέσω της πλατφόρμας Badoo, ενώ παραδέχθηκε τη δολοφονία της, μετά τον εντοπισμό της σορού.
 
3η υπόθεση
Μαρικάρ Βαλντέζ Αρκιολά
 
Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ 13/12/2017 και 20/4/19 στην Επαρχία Λευκωσίας. Το θύμα είχε εξαφανιστεί στις 13/12/2017 και επίσης διαπιστώθηκε ότι μιλούσε με τον ύποπτο μέσω Badoo. Ο 35χρονος παραδέχθηκε ότι την σκότωσε και την πέταξε στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, όπου αναζητείται μέχρι και σήμερα.
 
4η υπόθεση
Λίβια Φλωρεντίνα Μπουνέα-Έλενα Ναταλία Μπουνέα
 
Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ  30/9/2016 και 26/4/19. Τα θύματα είχαν εξαφανιστεί στις 30/9/16 και είναι τα πρώτα θύματα του κατά συρροή δολοφόνου, τα οποία επίσης παραδέχθηκε ότι τα σκότωσε και τα πέταξε στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, απ’ όπου ανασύρθηκαν στις 28/4/19 και 5/5/19.
 
5η υπόθεση
Κάτχα Ανού
 
Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ 2/7/18 και 26/4/19. Το θύμα είχε εξαφανιστεί στις 2/7/2018 από το χώρο διαμονής της στη Λευκωσία και εντοπίστηκε στις 25/4/2019, σε ξεροπήγαδο στο πεδίο βολής Ξυντούς μετά από υπόδειξη του υπόπτου και παραδοχή του ότι την σκότωσε.
 
6η υπόθεση
Βιασμός γυναίκας από τις Φιλιππίνες
 
Στις 30/4/2019, γυναίκα από τις Φιλιππίνες, είχε καταγγείλει στην Αστυνομία, ότι συνομιλούσε με τον ύποπτο μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης και είχε γίνει μοντέλο του, το οποίο φωτογράφησε. Σε κάποια στιγμή στις Αρχές του 2017, την κάλεσε και την παρέλαβε από χώρο στη Λευκωσία, με την πρόφαση να της δώσει τις φωτογραφίες και την οδήγησε σε απομονωμένο χώρο, όπου τη βίασε. Πάντως ο 35χρονος αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση.
 
Ατάραχος άκουγε τα «κατορθώματα του»
 
Ο 35χρονος κατά συρροή δολοφόνος, ο οποίος είχε φθάσει, όπως και τις προηγούμενες φορές, συνοδευόμενος από πάνοπλα μέλη της δύναμης στο Δικαστήριο φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, ήταν ατάραχος και ψύχραιμος.
 
Συνεχώς, παρακολουθούσε τα όσα φρικιαστικά περιέγραφε ο ανακριτής της υπόθεσης για τους επτά φόνους και απαντούσε μονολεκτικά, όταν του δινόταν ο λόγος από το δικαστή της υπόθεσης.
 
Όπως τη στιγμή που ο δικαστής τον ρώτησε κατά πόσον φέρει ένσταση στην κράτηση του και απάντησε ένα απλό «Όχι».
 
Αφού το Δικαστήριο ανέλυσε τα δεδομένα που είχε ενώπιον του διέταξε την κράτηση του υπόπτου για άλλες οκτώ μέρες και όπως όλα δείχνουν τις επόμενες μέρες αναμένεται να καταχωρηθεί η υπόθεση ενώπιον Κακουργιοδικείου.
 
Συνεχίζονται οι έρευνες σε Κόκκινη Λίμνη και λίμνη Μεμί
 
Την ίδια ώρα που το διάταγμα προσωποκράτησης του υπόπτου ανανεώθηκε από το Δικαστήριο, στην Κόκκινη Λίμνη και τη λίμνη Μεμί, συνεχίζονται οι προσπάθειες των Αρχών για ανάσυρση των σορών της Μαρικάρ Βαλντέζ και της εξάχρονης Σιέρρα.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, εξειδικευμένο κλιμάκιο από το εξωτερικό αναμένεται να έρθει στην Κύπρο για να συνδράμει στις έρευνες.
 
Στο μεταξύ, συνεχίζεται σήμερα η σηματοδότηση στην Λίμνη Μεμί, στο Ξυλιάτο, με την βοήθεια τοπογράφων και με σκάφος της ΕΜΑΚ, με βάση τους στόχους που είχε καταγράψει το Σόναρ, ενώ στην Κόκκινη Λίμνη, στο Μιτσερό θα επιχειρήσουν δύτες στην βόρεια πλευρά της Λίμνης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πλημμύρισαν υπόγεια και δρόμοι, 72 κλήσεις για βοήθεια- Ο απολογισμός της κακοκαιρίας
Στα 60 τα περιστατικά για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας-Ανάκληση προσωπικού από Πυροσβεστική
Δεκατέσσερα συνεργεία επί πόδος, στις 56 οι κλήσεις για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας
Στο νοσοκομείο γυναίκα που εγκλωβίστηκε στο όχημά της μετά από τροχαίο
ΒΙΝΤΕΟ: Πλημμύρισαν υποστατικά και δρόμοι στη Λευκωσία-Επί ποδός η Πυροσβεστική
Όχημα ανετράπη και κατέληξε σε χωράφι-Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα
ΒΙΝΤΕΟ: Καρέ-καρέ η επιχείρηση διάσωσης του στρατιώτη στη Λευκωσία
Βροχόπτωση και χαλαζόπτωση στον αυτοκινητόδρομο-Οι συστάσεις της Αστυνομίας
Ανέβαζαν βίντεο στο διαδίκτυο από το Πουρνάρα και ενημέρωναν διακινητές για την άφιξη μεταναστών
Στρατιώτης έπεσε σε γκρεμό στη Λευκωσία-Στήθηκε επιχείρηση διάσωσης