Πέμπτη 27 Φεβ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

LIVE: Νέο οκταήμερο διάταγμα για τον «Ορέστη»-Ένα βήμα πριν οδηγηθεί στις Κεντρικές

Ντίνα Κλεάνθους, Γιώργος Χατζηπαναγή  21/05/2019 08:59
LIVE: Νέο οκταήμερο διάταγμα για τον «Ορέστη»-Ένα βήμα πριν οδηγηθεί στις Κεντρικές

LIVE: Νέο οκταήμερο διάταγμα για τον «Ορέστη»-Ένα βήμα πριν οδηγηθεί στις Κεντρικές

Ντίνα Κλεάνθους, Γιώργος Χατζηπαναγή  21/05/2019 08:59
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας ο 35χρονος κατά συρροή δολοφόνος, ο οποίος ομολόγησε ότι σκότωσε πέντε γυναίκες και δύο παιδιά, κατά το 2016-2018 στη Λευκωσία.

Οι ανακριτές, αναμένεται να ζητήσουν την ανανέωση της κράτησης του υπόπτου, ενώ πριν εκπνεύσει το νέο διάταγμα προσωποκράτησης του, αναμένεται να καταχωρήσουν την υπόθεση και να παραπέμψουν τον 35χρονο σε απευθείας δίκη.

Όπως είχαμε μεταδώσει, η καταχώρηση της υπόθεσης, αναμένεται να γίνει ακόμα κι αν τα άλλα δύο πτώματα που αναζητούνται, αυτά των Μαρικάρ Βαλντέζ και της εξάχρονης Σιέρρα, δεν εντοπιστούν από τις Αρχές, αφού εκτός από το ότι ο ύποπτος έχει παραδεχθεί τους φόνους τους, υπάρχουν στοιχεία που τον συνδέουν με την υπόθεση.
 
Ο 35χρονος αναμένεται να κατηγορηθεί για επτά φόνους εκ προμελέτης, και ως εκ τούτου είναι αντιμέτωπος με επτά φορές ισόβια, όσα και τα θύματα του, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι θα είναι αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη ποινή που επιβλήθηκε ποτέ στα χρονικά.

Σημειώνεται ότι ο ύποπτος φέρεται να ομολόγησε στους ανακριτές και σε θεληματική κατάθεση που έδωσε στις 25/4/2019 τη διάπραξη επτά συνολικά φόνων με θύματα πέντε αλλοδαπές γυναίκες και δύο παιδιά.

Πρόκειται για τη Mary Rose (Φιλιππίνες) και την ανήλικη κόρη της Sierra – Graze, την Arian Palanas (Φιλιππίνες), τη Maricar Valdez (Φιλιππίνες), την Livia Florentina (Ρουμανία) και την ανήλικη κόρη της Elena Bunea και Khadha Anu (Νεπάλ).

Όλα τα θύματα είχαν καταγγελθεί στην Αστυνομία ως ελλείποντα πρόσωπα εκτός από τη γυναίκα από το Νεπάλ για την οποία είχε γίνει καταγγελία στο γραφείο του λειτουργού μετανάστευσης ότι εγκατέλειψε το χώρο εργασίας της.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί πέντε σοροί, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό άλλων δύο θυμάτων στη Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό και στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο. 
 
LIVE Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας