Ο κατάδικος που αλλάζει απλά περιβάλλον, η απειλή για βόμβα και το «γλέντι» εμπρηστών

Ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγήθηκε το πρωί ο κατάδικος που εκτίει ποινή φυλάκισης 6 ετών για υποθέσεις εμπρησμών και συνελήφθη ως ύποπτος για τους εμπρησμούς στα οχήματα των δυο δεσμοφυλάκων των Κεντρικών φυλακών το πρωί της 13ης Μαρτίου.
 
 
Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν ενώπιον δικαστηρίου, ο κατάδικος φέρεται να απείλησε τον δεσμοφύλακα έπειτα από έρευνα που έγινε στο κελί του, πριν από περίπου 3 εβδομάδες.
 
Συγκεκριμένα, σε έρευνα που έγινε στο κελί του από τον δεσμοφύλακα και ακόμη ένα συνάδελφο του, εντοπίστηκε μια οδοντόβουρτσα η οποία είχε πάνω τοποθετημένες λεπίδες ξυρίσματος, μια ράβδο στην οποία υπήρχε πάνω τοποθετημένο ένα αιχμηρό κόκκαλο και χειρόγραφες σημειώσεις οι οποίες όπως ανέφερε συσχετίζονταν με την υπόθεση του.
 
Την ίδια ημέρα, ο ύποπτος ισχυρίστηκε ότι κατανάλωσε χάπια και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις, ωστόσο ο αρνήθηκε στην συνέχεια να υποβληθεί σε οπουδήποτε εξέταση και υπέγραψε σχετικό έντυπο. Ωστόσο του έγινε εξέταση μόνο για την πίεση ως επίσης και εξέταση από ψυχίατρο.
 
Τόσο κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο όσο και κατά την παραμονή του εκεί, ο κατάδικος ανέφερε ότι «εν να τον σάσω» (αναφερόμενος στον δεσμοφύλακα) και ότι «για τούτα ούλλα που είμαι δαμέ, ο … φταίνει και εν να τον σάσω».
 
Επίσης σε κατάθεση της η γυναίκα δεσμοφύλακας ανέφερε ότι άλλος κατάδικος που βρίσκεται στην ίδια πτέρυγα με τον ύποπτο, της είπε την επόμενη μέρα της έρευνας ότι «ο … εν να βάλει πόμπα του …». Όταν τον ρώτησε τον λόγο, ο δεύτερος κατάδικος της είπε λόγω της έρευνα στο κελί του υπόπτου καθώς ήταν πολύ νευριασμένος.
 
Ως εκ τούτου, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του κατάδικου ο οποίος όταν του επιστήθηκε η προσοχή του στο νόμο απάντησε «μάλιστα…» ενώ ανακρινόμενος αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση. Επίσης αρνήθηκε να απαντήσει σε ουσιώδη ερωτήσεις, σύμφωνα με τον ανακριτή.
 
Η αστυνομία ζήτησε από το δικαστήριο την κράτηση του κατάδικου καθώς οι έρευνες βρίσκονται στο αρχικό στάδιο και «τυχόν απόλυση του υπόπτου και
επιστροφή τους στις Κεντρικές φυλακές, θα δυσχεράνει το ανακριτικό έργο, καθότι μπορεί να επηρεαστεί μαρτυρία, η οποία θα προκύψει από τις εξετάσεις που θα γίνουν στο χώρο των Κεντρικών φυλακών».
 
Ο κατάδικος δεν έφερε ένσταση στην κράτηση του, αφού το μόνο που αλλάζει για αυτόν, είναι το περιβάλλον αφού ήδη εκτίει ποινή φυλάκισης. Το δικαστήριο διέταξε την 8ημερη κράτηση του.
 
Εν τω μεταξύ οι έρευνες των ανακριτών συνεχίζονται ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό που να συνδέει τον κατάδικο με τους εμπρησμούς. Ως εκ τούτου από τη μια οι ανακριτές ψάχνουν μαρτυρίες και από την άλλη δεν αποκλείεται πίσω από την εγκληματική ενέργεια να βρίσκονται άλλα πρόσωπα.
 
Υπενθυμίζεται ότι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, έκαναν αναφορά και σε δεσμοφύλακες που ενδεχόμενος να ήταν δυσαρεστημένοι από τις έρευνες για πάταξη της διαφθοράς.
 
Επίσης υπενθυμίζεται ότι ούτε οι προηγούμενοι εμπρησμοί σε βάρος δεσμοφυλάκων που είχαν να κάνουν με την άσκηση των καθήκοντος εξιχνιάστηκαν. Λόγω της αδυναμίας που υπάρχει στο να εξιχνιαστούν οι εμπρησμοί και οι βομβιστικές επιθέσεις, οι εμπρηστές φαίνεται να δρουν ανεξέλεγκτοι χωρίς να υπολογίζουν τίποτα και κανένα. 
 
Ως εκ τούτου, η μόδα της βόμβας για τον εκφοβισμό οποιουδήποτε προσώπου καλά κρατεί αφού είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.
 

Δειτε Επισης

Aνέκοψαν για έλεγχο 22χρονο στον Άγιο Δομέτιο και βρήκαν στην κατοχή του κοκαΐνη-Χειροπέδες και σε 62χρονο
Συνεχίζεται η αναταραχή στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ-Χειροπέδες σε 2.100, oι μισοί δεν ήταν φοιτητές
ΒΙΝΤΕΟ: Φορτηγό παρέσυρε και τραυμάτισε 29 μαθητές, ξέχασε το χειρόφρενο ο οδηγός
Ο Αμερικανός ΥΠΑΜ λέει ότι δεν υπάρχει ένδειξη πως η Χαμάς σχεδιάζει επίθεση κατά αμερικανικών στρατευμάτων
BINTEO: Τα γέλια Λαβρόφ όταν ακούει για τα περί αποστολής νατοϊκών στρατευμάτων του Μακρόν
Ελεύθερο το πλήρωμα του MSC Aries, τρεις εβδομάδες μετά την κατάληψή του από τους Ιρανούς
Νεκρός κηρύχθηκε άλλος ένας Ισραηλινός όμηρος της Χαμάς
Συννεφιασμένο το σκηνικό του καιρού, αναμένονται βροχές και καταιγίδες το Πάσχα-Πέφτει η θερμοκρασία
Η αντίδραση των αγροτών μετά το χάσμα που προέκυψε από το «e-κοφίνι»-Ζητούν δημιουργία δημοπρατηρίου
Έλαβαν κλήση οι μοναχοί και παρουσιάζονται ενώπιον της Εκκλησιαστικής Ανακριτικής Επιτροπής