Βομβιστική επίθεση σε δεσμοφύλακα – Ήταν στόχος και το γνώριζε η αστυνομία

Στον ύπνο έπιασαν και πάλι τα πρόσωπα του υποκόσμου την αστυνομία αφού κατάφεραν να ολοκληρώσουν το σχέδιο δράσης τους σε βάρος δεσμοφύλακα τον οποίον «έβαλαν» στο μάτι.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΡΕΠΟΡΤΕΡ, η βόμβα που τοποθετήθηκε τα ξημερώματα σε οικία στον Άγιο Παύλο στη Λευκωσία είχε στόχο λοχία των Κεντρικών φυλακών που ασχολείται με θέματα ασφάλειας του σωφρονιστικού ιδρύματος, ο οποίος φαίνεται να «ενόχλησε» κάποιους με τη σωστή δουλειά του και ήθελαν να του στείλουν προειδοποιητικό μήνυμα.

Ωστόσο η όλη υπόθεση λαμβάνει διαστάσεις αφού για άλλη μια φορά φαίνεται η αστυνομία, ενώ γνώριζε, να παρέμεινε σε αδράνεια και να μην κατάφερε να προστατεύσει ένα πολίτη που τίθεται στο στόχαστρο γιατί… κάνει καλά τη δουλειά του.

Σύμφωνα με έγκυρες αστυνομικές πηγές, ενώπιον της αστυνομίας την περασμένη εβδομάδα έφθασαν πληροφορίες ότι ο συγκεκριμένος δεσμοφύλακας ήταν στο στόχαστρο και μάλιστα δόθηκε πληροφορία ότι συγκεκριμένη ημέρα και ώρα, πρόσωπα θα τοποθετούσαν βόμβα στο όχημα του. Για την εν λόγω πληροφορία ήταν ενήμεροι προϊστάμενοι τμημάτων, η ηγεσία της αστυνομίας, ο Αρχηγός της δύναμης αλλά και ο Βοηθός Επιχειρήσεων.  

Μετά την πληροφορία, το βράδυ που θα «χτυπούσαν» οι νυχτοβάτες, μέλη της δύναμης διενεργούσαν περιπολίες έξω από την οικία του δεσμοφύλακα και φρουρείτο ενώ τα μέτρα ήταν «αυστηρά» για δυο ημέρες.

Επίσης ανακριτές είχαν επαφές με συγκεκριμένο φυλακισμένο για τον οποίο υπήρχαν πληροφορίες ότι κρυβόταν πίσω από τη σχεδιαζόμενη βομβιστική επίθεση, αλλά άγνωστο αν ενημερώθηκαν περεταίρω οι εμπλεκόμενοι αλλά και οι προϊστάμενοι τους. Επιπρόσθετα εντύπωση προκαλεί ότι η συνάντηση ανακριτή - φυλακισμένου έγινε 3 ημέρες μετά που λήφθηκε η πληροφορία (η πληροφορία λήφθηκε Κυριακή και η συνάντηση έγινε την Τετάρτη).

Παρόλα αυτά, η αστυνομία φαίνεται να μην παρείχε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας του συγκεκριμένου δεσμοφύλακα που απειλείτο και ως εκ τούτου τα εγκληματικά στοιχεία, εκμεταλλευόμενα την αδράνεια της αστυνομίας, μια εβδομάδα μετά πέτυχαν το στόχο τους.

Η όλη υπόθεση εγείρει σοβαρά ερωτηματικά αφού εύλογα διερωτάται κάποιος πώς τελικά η αστυνομία προστατεύει οποιοδήποτε πολίτη που πιθανόν να κινδυνεύει, αφού ενώ υπάρχουν πληροφορίες οι εγκληματίες δρουν ανενόχλητοι. Και η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι η μόνη και η βόμβα είναι το «καλύτερο σενάριο» για τα θύματα…  

Επίσης, άλλη μια απορία που εγείρεται είναι, με ποιο τρόπο προστατεύονται οι ένστολοι που κινδυνεύουν λόγω της δουλειάς τους από διάφορους εγκληματίες και πώς μπορούν να νιώθουν ασφαλείς για να συνεχίσουν, αφού η αστυνομία σε κάποιες περιπτώσεις παρά το γεγονός ότι γνωρίζει, έρχεται «δεύτερη».
 

Δειτε Επισης

Σοβαρό τροχαίο στα κατεχόμενα-Ελληνοκύπριοι συγκρούστηκαν με τουριστικό λεωφορείο
Καταγγέλθηκε 11 φορές για λαθροθηρία και αναζητείται ξανά-Άρπαξε το όπλο και έτρεχε στα κατεχόμενα
Υπ. Οικονομικών: Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατά παράνομης χρηματοδότησης
Ψάχνουν λύσεις για τα πυροτεχνήματα-Εξετάζεται αυστηρότερο πλαίσιο για τη χρήση τους
Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή η Μητρόπολη Ταμασού-«Στόχος η αποκάλυψη της αλήθειας»
Απόρριψη έφεσης ΑΤΗΚ από Εφετείο για πρόστιμο από ΕΠΑ
Οι δυνατότητες που έχουν τα σκυλιά Κ-9 παρουσιάστηκαν στις Κεντρικές Φυλακές
Moneyval: Πρόοδος από Κύπρο στην καταπολέμηση ξεπλύματος και χρηματοδότησης τρομοκρατίας
Καμπάνα χιλιάδων ευρώ σε 55χρονο για αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα
Χειροπέδες σε 30χρονο για υπόθεση ληστείας, απειλές και επίθεση στη Λεμεσό