Πέμπτη 17 Ιαν, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Καυστική απάντηση φυλακών στους εμπρηστές – «Θεωρούν ότι δεν γνωρίζουμε τα κίνητρα τους…»

  13/03/2018 12:41
Καυστική απάντηση φυλακών στους εμπρηστές – «Θεωρούν ότι δεν γνωρίζουμε τα κίνητρα τους…»

Καυστική απάντηση φυλακών στους εμπρηστές – «Θεωρούν ότι δεν γνωρίζουμε τα κίνητρα τους…»

  13/03/2018 12:41
Αιχμηρή η τοποθέτηση της Διεύθυνσης των Κεντρικών φυλακών μετά την εμπρηστική επίθεση σε βάρος δυο δεσμοφυλάκων, τους οποίους τις πρώτες πρωινές ώρες εμπρηστές τους έκαναν τα οχήματα παρανάλωμα του πυρός.
 
 
Με ανακοίνωση της η Διεύθυνση των φυλακών συσχετίζει το περιστατικό με τις έρευνες για την πάταξη της διαφθοράς, στέλλοντας το μήνυμα ότι «οι προσπάθειες κάποιων να εκφοβίσουν όσους ασκούν αμερόληπτα τα καθήκοντα τους και συμβάλλουν στην πάταξη της διαφθοράς στις Φυλακές δεν έχουν οποιαδήποτε επίδραση τόσο στη Διεύθυνση όσο και στο προσωπικό των Φυλακών».
 
Επίσης, η Διεύθυνση στέλλει μήνυμα ότι γνωρίζει τα κίνητρα των εμπρηστών ενώ καλεί τις αρχές να εξιχνιάσουν την υπόθεση, τονίζοντας ότι «όσο οι υποθέσεις αυτές παραμένουν ανεξιχνίαστες και συνεπώς δεν υπάρχει παραδειγματική τιμωρία».
 
Αυτούσια η ανακοίνωση:  
 
Με την παρούσα ανακοίνωση αρχικά ως Διεύθυνση Φυλακών επιθυμούμε να εκφράσουμε τη στήριξη μας στους δύο εξαίρετους συναδέλφους -  δεσμοφύλακες που έγιναν στόχος εμπρηστών τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.
 
Παρόλο ότι το συγκεκριμένο περιστατικό διερευνάται από την Αστυνομία και μέχρι στιγμής οι έρευνες δεν έχουν ακόμα καταδείξει τα αίτια που οι δράστες
προέβηκαν στην εγκληματική αυτή ενέργεια, εντούτοις ως Διεύθυνση Φυλακών θεωρούμε σκόπιμο και αναγκαίο να ξεκαθαρίσουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι οι προσπάθειες κάποιων να εκφοβίσουν όσους ασκούν αμερόληπτα τα καθήκοντα τους και συμβάλλουν στην πάταξη της διαφθοράς στις Φυλακές δεν έχουν οποιαδήποτε επίδραση τόσο στη Διεύθυνση όσο και στο προσωπικό των Φυλακών.
 
Σε όλους αυτούς που κρύβονται πίσω από το περιστατικό και θεωρούν ότι δεν γνωρίζουμε τα κίνητρα τους, θα θέλαμε να τους τονίσουμε  ξανά ότι το έργο μας που αρχίσαμε τα τελευταία τρία χρόνια, θα συνεχιστεί απρόσκοπτα χωρίς κανένα εκφοβισμό.
 
Η προσπάθεια εκφοβισμού των δύο συναδέλφων για τους οποίους γνωρίζουμε την αξιοπιστία και την αφοσίωση τους στο καθήκον, θεωρούμε αναγκαίο να επισημάνουμε ότι στις Φυλακές δεν λειτουργούμε με βάση συμφέροντα οποιουδήποτε αλλά με βάση τη συλλογική αντιμετώπιση εγκληματικών  ενεργειών που έχουν γίνει κατά καιρούς εναντίον και άλλων συναδέλφων.
 
Από την άλλη καλούμε τις αρμόδιες αρχές στην άμεση εξιχνίαση των εμπρησμών σε βάρος των δεσμοφυλάκων που εκτελούν αμερόληπτα τα καθήκοντα τους και σχετίζονται με αυτά καθότι όσο οι υποθέσεις αυτές παραμένουν ανεξιχνίαστες και συνεπώς δεν υπάρχει παραδειγματική τιμωρία, τα μέλη του Τμήματος Φυλακών θα παραμείνουν εκτεθειμένα και θα αποτελούν στόχο όλων αυτών που ενοχλούνται από τις ενέργειες πάταξης της διαφθοράς.
 
Τέλος, η Διεύθυνση των Φυλακών θα συνεχίσει να στηρίζει τα μέλη που εκτελούν με τιμιότητα τα καθήκοντα τους.
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας