Το «χατ-τρικ» του υποκόσμου στην αστυνομία το 2017 – Έδωσαν ρεσιτάλ

Μπορεί το 2017 να διαπράχθηκαν λιγότερες δολοφονίες με φόντο τον υπόκοσμο, σε σχέση με το 2016 όπου είχε διαπραχθεί και το τετραπλό φονικό, ωστόσο αναμφισβήτητα φέτος θα έλεγε κανείς ότι οι άνθρωποι της νύχτας έδωσαν ρεσιτάλ, επιδεικνύοντας από τη μια τη δύναμη τους και από την άλλη την αδυναμία της αστυνομίας να πατάξει το οργανωμένο έγκλημα.
 
«Η εγκληματικότητα μειώθηκε κατά 30% τα τελευταία χρόνια, κάτι που είναι ενδεικτικό της αποτελεσματικότητας των δράσεων και της επαρκούς κατάρτισης και διοίκησης της Αστυνομίας» είχε αναφέρει πρόσφατα σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ενώ τις ίδιες αναφορές έκαναν Υπουργός Δικαιοσύνης και αστυνομία. Μάλιστα σε δηλώσεις του ο Ιωνάς Νικολάου, πιάστηκε αδιάβαστος αφού ανέφερε ότι οι ηθικοί αυτουργοί του τετραπλού φονικού της Αγίας Νάπας, όχι μόνο συνελήφθησαν αλλά εκτίουν και ποινή φυλάκισης στις Κεντρικές φυλακές.
 
Παρά τις αναφορές των αρμοδίων, διαπιστώνεται περίτρανα ότι ο υπόκοσμος κάνει κουμάντο και η αστυνομία παρά τις έρευνες, δεν καταφέρνει να εξιχνιάσει δολοφονίες προσώπων της νύχτας και αρκετά εγκλήματα των τελευταίων ετών παραμένουν «ορφανά» από ηθικούς αυτουργούς.  
 
Ακόμα ψάχνουν για τον Ροδοθέου…
 
Στα συρτάρια με τις ανεξιχνίαστες δολοφονίες κατέληξε η εκτέλεση του επιχειρηματία Άντρου Ροδοθέου στην Λεμεσό, στις 12 Απριλίου 2017.
 
Η δολοφονία του έσκασε σαν βόμβα μεγατόνων, λίγες ώρες μετά την ποινή της ισόβιας κάθειρξης που επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο Μάριο Χριστοδούλου άλλως «Μπένης» για το τετραπλό φονικό ενώ στην δίκη είχε ακουστεί και το όνομα του επιχειρηματία, αφού ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας είχε αναφερθεί σε αυτόν, ωστόσο δεν προέκυψαν  στοιχεία εναντίον του, όπως είχε αναφέρει η αστυνομία.
Ο ηθικός ή οι ηθικοί αυτουργοί επιστράτευσαν επαγγελματία εκτελεστή από το εξωτερικό, ο οποίος αφού έφερε εις πέρας την αποστολή του, με άριστο τρόπο χωρίς να αφήσει ίχνη πίσω του και χτυπώντας τον στόχο από δεκάδες μέτρα μακριά, διέφυγε από την Κύπρο.
 
Οι αρχές παρά τις προσπάθειες να φθάσουν στα ίχνη του, ο εκτελεστής «επικράτησε» για άλλη μια φορά, αφήνοντας την αστυνομία ένα βήμα πίσω.
Το συμβόλαιο θανάτου του Ροδοθέου όπως διαφάνηκε ήταν καλά μελετημένο και οι εκτελεστές ήταν καλά διαβασμένοι, αφού γνώριζαν τις κινήσεις του ενώ φρόντισαν σε χρόνο ρεκόρ να εξαφανίσουν τις δικές τους.
 
Για μερικά 24ωρα μετά το φόνο, «εντατικές έρευνες», ανακρίσεις υπόπτων, καταθέσεις, αξιολόγηση τεκμηρίων κτλ, ωστόσο «άνθρακας ο θησαυρός»!  
  
Ακόμα ψάχνουν για τον Χατζησάββα…
 
Έξι μήνες αργότερα, ο υπόκοσμος τρίζει για άλλη μια φορά τα δόντια του και αφήνει την σφραγίδα του στην δολοφονία του Κυριάκου Χατζησάββα που διαπράχθηκε στις 22 Οκτωβρίου στον χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας του στην Αγία Νάπα.
 
Η δολοφονία του Χατζησάββα ήταν η δεύτερη εγκληματική ενέργεια που διαπράχθηκε το 2017, ωστόσο είχε κοινούς παρονομαστές με τη δολοφονία του Ροδοθέου. Ο εκτελεστής και πάλι «εισαγόμενος», άριστος στον στόχο και καλά «διαβασμένος».
Δέκα χρόνια μετά την απόπειρα δολοφονίας του, ο πληρωμένος δολοφόνος στήνει καρτέρι στον πρώην ιδιοκτήτη καμπαρέ, ο οποίος δυο ημέρες προηγουμένως επέστρεψε από το εξωτερικό.
 
Γύρω στις 3 και 40 τα ξημερώματα, ο 47χρονος σταθμεύει το όχημα του στον χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας όπου διέμενε. Τότε ο εκτελεστής πάτησε την σκανδάλη και μια σφαίρα καρφώνει στο δεξί μέρος της κεφαλής του Χατζησάββα με αποτέλεσμα να σωριαστεί στο έδαφος.
 
Τέσσερεις μέρες μετά την ενέδρα, οι ιατροί διαπίστωσαν ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρός και έτσι η οικογένεια του συμφώνησε όπως αποσυνδεθεί από τα μηχανήματα και δωριθούν τα όργανα του.

Ο εκτελεστής εξαφανίζεται νύχτα, χωρίς να αφήσει ίχνη πίσω του, με την αστυνομία ακόμη να ψάχνει να βρει είτε τον δολοφόνο, είτε συνεργούς, είτε ηθικούς αυτουργούς.
 
Και έτσι και η δολοφονία Χατζησάββα βρίσκεται στα συρτάρια των ανεξιχνίαστων εγκλημάτων, μέχρι να προκύψει μαρτυρία ή μέχρι να μιλήσει κάποιος.  
 
Ακόμα ψάχνουν για τον «Γλύκα»….
 
Του έστησαν ενέδρα θανάτου αλλά είχε Άγιο ο Πανίκος Παναγιώτου άλλως «Γλύκας», ο οποίος παρά τα πυρά, κατάφερε να γλιτώσει.
 
Στην περίπτωση του, ηθικοί αυτουργοί και εκτελεστής δεν λογάριασαν καθόλου την αστυνομία η οποίο από μέρες προηγουμένως και από το πρωί της 20ης Νοεμβρίου ανακοίνωνε λήψη δρακόντειων μέτρων ασφαλείας ενόψει της επίσκεψης του Αιγύπτιου Προέδρου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι καθώς και της ομάδας της Ρεάλ Μαδρίτης.
Την ώρα που το ελικόπτερο πετούσε πάνω από την πολυκατοικία που διαμένει ο «Γλύκας», στην οδό Ρήγα Φεραίου στους Αγίους Ομολογητές, γύρω στις 7 το απόγευμα, ο εκτελεστής περίμενε τον στόχο.

Όταν το θύμα στάθμευσε το όχημα του στην πολυκατοικία όπου διαμένει στην οδό Ρήγα Φεραίου και επιχειρούσε να εισέλθει στο κτήριο, ο εκτελεστής άνοιξε πυρ εναντίον. Ο 40χρονος δέχθηκε αριθμό πυροβολισμών, στο αριστερό ζυγωματικό, τη δεξιά πλευρά του λαιμού και τη δεξιά ωμοπλάτη, με την κατάσταση της υγείας του να είναι εκτός κινδύνου.
 
Μέχρι σήμερα, ο εκτελεστής παραμένει άφαντος και η υπόθεση ανεξιχνίαστη.
 
 
Επικράτησε η εγκληματική ομερτά
 
Τόσο στις δυο δολοφονίες που διαπράχθηκαν όσο και στην απόπειρα φόνου, δεν προέκυψε ούτε καν σύλληψη κάποιου υπόπτου ενώ επικράτησε η «εγκληματική ομερτά».
 
Και αυτό ενδεχομένως γιατί ο ηθικός ή ηθικοί αυτουργοί να μην «ξανοίχτηκαν». Γεγονός που δεν λειτουργεί υπέρ της αστυνομίας. Όπως έγινε στην υπόθεση του τετραπλού φονικού, η τελευταία δολοφονία με φόντο τον υπόκοσμο πριν το Χατζησάββα και Ροδοθέου, όπου υπήρχε ο μεγαλύτερος αριθμός συλλήψεων αλλά και οι περισσότερες καταδίκες σε ένα έγκλημα.
 
Συγκεκριμένα στην υπόθεση του τετραπλού φονικού, υπήρξαν 6 καταδίκες ενώ είχαν συλληφθεί και άλλα πρόσωπα. Επίσης ο ένας εκτελεστής (ο δεύτερος σκοτώθηκε από τα πυρά) παραμένει καταζητούμενος και οι ηθικοί αυτουργοί ασύλληπτοι και ο συνολικός αριθμός των εμπλεκομένων στην εν λόγω υπόθεση ξεπέρασε τους 10. Άρα θα έλεγε κάποιος ότι δεν επικράτησε η «εγκληματική ομερτά».
 
 
Ανεξιχνίαστες όλες οι δολοφονίες των τελευταίων ετών
 
Στα συρτάρια των ανεξιχνίαστων υποθέσεων παραμένουν αρκετές δολοφονίες που διαπράχθηκαν τα τελευταία χρόνια με φόντο το υπόκοσμο ενώ παρά το γεγονός ότι σπάνια μέχρι ποτέ οι ηθικοί αυτουργοί οδηγούνται στην φυλακή, η αστυνομία θεωρεί εξιχνιασμένες τις υποθέσεις που υπάρχουν καταδίκες. Όπως για παράδειγμα το πενταπλό και το τετραπλό φονικό που καταδικάστηκαν εμπλεκόμενοι, όχι όμως ηθικοί αυτουργοί.
 
Συγκεκριμένα οι δολοφονίες που παραμένουν ανεξιχνίαστες είναι:
 
-23 Ιουνίου 2016: Τετραπλό φονικό στην Αγία Νάπα (καταδίκες αλλά καταζητούμενος ο ένας εκ των εκτελεστών και οι ηθικοί αυτουργοί)
 
-1 Μαρτίου 2016: Δολοφονία Γιώργου Γεωργίου, άλλως «Τσικίτο» από ελεύθερο σκοπευτή στην Πύλα
 
-23 Δεκεμβρίου 2015: Δολοφονία Τάσου Γεωργίου άλλως «Τρέλας», 23 ετών, στον Στρόβολο
 
-16 Μαΐου 2015: Δολοφονία Μιχάλη Αναστασίου άλλως «Σιάλος» στην Ξυλοφάγου
 
- 17 Φεβρουαρίου 2015: Επίθεση με ρουκέτα στο «Αλεξούι», νεκρός ο φρουρός του
 
- 20 Ιουνίου 2014: Δολοφονία Γιάννη Καλοψιδιώτη στην Αγία Νάπα
 
- 7 Μαρτίου 2013: Δολοφονία Στέφανου Βασιλειάδη από τη Λευκωσία
 
- 23 Ιουνίου 2012: Πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα
 
-5 Μαΐου 2012: Δολοφονία Νεόφυτου Χριστοφόρου, γνωστό και ως «Κακή», ιδιοκτήτης online  καζίνου στον Άγιο Αντώνιο στη Λευκωσία
 
- 5 Φεβρουαρίου 2012: Δολοφονία Ανδρέα Παπαδόπουλου, άλλως «Αφρός», 22 ετών, στους Αγίου Τριμιθιάς
 
-13 Δεκεμβρίου 2011: Δολοφονία Χαράλαμπου Χαραλάμπους άλλως «Βάτραχος» στον Αρχάγγελο
 
Οι λεπτομέρειες των εγκλημάτων εδώ: http://www.reporter.com.cy/police/article/260965/pos-diamorfonetai-o-chartis-toy-ypokosmoy-meta-kai-to-chtypima-ston-chatzisabba
 

Δειτε Επισης

Δύσκολη εξίσωση η απόδειξη ανάρμοστης συμπεριφοράς-«Δεν ορίζεται από το Σύνταγμα, πολύ ψηλός ο πήχης»
«Βεντέτα» πίσω από τη ρατσιστική συμπεριφορά και τις ύβρεις στο Tik Tok-Παραπέμφθηκε σε δίκη ο 62χρονος
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος