Πυροβολήθηκαν στον λαιμό και έζησαν – Φανιέρος, Κοσιάρης, Σιάλος και Γλύκας

Εκτελεστές έστησαν καρτέρι στον Πανίκο Παναιγώτου άλλως Γλύκας, το βράδυ της 20ης Νοεμβρίου στους Αγίους Ομολογητές, ο οποίος δέχθηκε αριθμό πυροβολισμών και έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος.
 
 
Ο 40χρονος μεταξύ άλλων δέχθηκε σφαίρα στη δεξιά πλευρά του λαιμού, ωστόσο παρά τα σοβαρά τραύματα που έφερε, η κατάσταση της υγείας του είναι εκτός κινδύνου.
Έτσι ο Γλύκας, κατατάσσεται στα πρόσωπα που δέχθηκαν πυροβολισμό στο λαιμό αλλά κατάφεραν να ζήσουν.
 
Η σφαίρα στο Φανιέρο – Έζησε από θαύμα
 
Επί Προεδρίας Γλαύκου Κληρίδη, ο υπόκοσμος βρισκόταν στο φόρτε του.
 
Το βασικότερο κύκλωμα ήταν αυτό της πορνείας και στο οποίο εμπλοκή είχε ο Χαμπής Αεροπόρος ο οποίος έπεσε θύμα απόπειρας δολοφονίας το 1995.
Ο Αντώνης Φανιέρος πληροφορήθηκε ότι ο Χαμπής θεωρούσε ύποπτο τον γιο του, Λούκα Φανιέρο.
 
«Έπιασα το αυτοκίνητο και πήγα σπίτι του. Μπαίνω μες στην κάμαρη. Του λέω, θέλω να μου εξηγήσεις για ποιο λόγο να σε παίξει ο
Λούκας», ανέφερε ο Φανιέρος.
 
Η συζήτηση τελείωσε ειρηνικά και οι δυο τους δεν είχαν πρόβλημα.
 
Δυο χρόνια αργότερα ο Αντώνης Φανιέρος ήταν θύμα απόπειρας δολοφονίας και ο ίδιος δήλωσε ότι πίσω από αυτήν κρυβόταν ο Χαμπής Αεροπόρος.
 
Το 1988 οι αδελφοί Αεροπόρου απαλλάσσονται από τις κατηγορίες και δυο εξ αυτούς δολοφονούνται ενώ τον Αύγουστο γίνεται απόπειρα δολοφονίας στο γιο του Φανιέρου.
Όπως ο ίδιος περιέγραψε μέσα από το βιβλίο του, «ήρθαν να με σκοτώσουν οι Αεροπόροι από ζηλοφθονία για τις λέσχες. Ήταν 12 και 45 μεσάνυχτα. Ακούω το θόρυβο μιας μοτόρας. Κοιτάζω και βλέπω που το παράθυρο κάποιο να κρατά όπλο. Δκιάολε, φωνάζω, ήρταν να με παίξουν. Ερίξαν 32 σφαίρες. Μια σφαίρα χτύπησε στον παραστατό και στη συνέχεια με χτύπησε στο δεξί μέρος του λαιμού. Ήταν 20 Μαΐου το 1997. Έβαλα το δάχτυλο μου στην τρύπα της σφαίρας και κατέβηκαν κάτω και ξεκίνησα το αυτοκίνητο να τους φτάσω. Όπως οδηγούσαν εχάθηκε το φώς μου και έμεινα λιπόθυμος μες το αυτοκίνητο. Ήρταν αμέσως και με πήραν στο νοσοκομείο και γλίτωσα παρά δευτερόλεπτα. Η σφαίρα είναι μέσα ακόμα»
 
Άλλη σφαίρα επηρέασε και την φωνή του Αντώνη Φανιένου όπου του έμεινε μόνιμο πρόβλημα.  
 
Η ενέδρα στον Κοσιάρη
 
Ο Χρίστος Τσεκούρας, κάτοικος Αραδίππου, και ο Παναγή Κοσιάρης από την Περιστερώνα, ήταν γνωστοί από παλιά και το βράδυ της 10ης Ιουνίου 2009 διευθέτησαν να συναντηθούν στο χώρο στάθμευσης του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.
 
Εκεί, ο Κοσιάρης επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Τσεκούρας, το οποίο ανήκε σε άλλο πρόσωπο. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν προς την Αραδίππου, όπου βρίσκεται η κατοικία του Τσεκούρα και στάθμευσαν σε ανοικτό χώρο.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν από το δικαστήριο το οποίο καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 13 ετών τον Τσεκούρα, ακολούθησε «άγρια» συζήτηση μεταξύ τους.
 
Σε κάποια στιγμή ο Τσεκούρας ανέσυρε πιστόλι και πυροβόλησε από πολύ κοντινή απόσταση τον Κοσιάρη, ρίχνοντάς του πέντε σφαίρες, στο πρόσωπο και τον λαιμό, σχεδόν εξ’ επαφής. Ο Κοσιάρης τραυματίστηκε κρίσιμα. Παρόλ' αυτά, κατάφερε να διαφύγει τρέχοντας από τη σκηνή και ζήτησε βοήθεια από γειτονικό σπίτι.
 
Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και κρατήθηκε για νοσηλεία ενώ στη συνέχεια απέφυγε τον κίνδυνο.  
 
Η πρώτη ενέδρα στον Σιάλο..
 
Ενέδρα θανάτου έστησαν στον Μιχάλη Αναστασίου άλλως «Σιάλος, το 2013 έξω από πρακτορείο στοιχημάτων.
 
Εκτελεστές άνοιξαν πυρ εναντίον του, καταφέρνοντας του, μεταξύ άλλων, τραύματα στο λαιμό τραυματίζοντας τον σοβαρά.
 
Ωστόσο ο «Σιάλος» διέφυγε τον κίνδυνο και τον Μάιο του 2015, εκτελεστές πέτυχαν ότι δεν πέτυχαν το 2013.
Το όχημα του «Σιάλου», που βρισκόταν σταθμευμένο στην αερογέφυρα κοντά στην έξοδο Ξυλοφάγου, τυλίχθηκε στις φλόγες. Μέλη της πυροσβεστικής υπηρεσίας αφού την κατέσβησα εντόπισαν στο όχημα απανθρακωμένο πτώμα το οποίο άνηκε στον 39χρονο.
 
Από τις έρευνες διαφάνηκε ότι οι δολοφόνοι έκλεισαν «ραντεβού θανάτου» στον 39χρονο επιχειρηματία, το όνομα του οποίου ενεπλάκη σε πολύκροτες υποθέσεις, ενώ  τον πυροβόλησαν εξ΄ επαφής. Ακολούθως αφού πυρπόλησαν το όχημα τράπηκαν σε φυγή.
 

Δειτε Επισης

Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»
Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές