Δευτέρα 6 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

H λίστα θανάτων του υποκόσμου - Οι 45 νεκροί που άφησε πίσω του ο υπόκοσμος (pics)

  31/08/2017 19:17
H λίστα θανάτων του υποκόσμου - Οι 45 νεκροί που άφησε πίσω του ο υπόκοσμος (pics)

H λίστα θανάτων του υποκόσμου - Οι 45 νεκροί που άφησε πίσω του ο υπόκοσμος (pics)

  31/08/2017 19:17
Το οργανωμένο έγκλημα από το 1990 άρχισε να παίρνει τα «πάνω του» με αποτέλεσμα να ξεσπάσει ο πόλεμος μεταξύ φατριών και η μια δολοφονία να διαδέχεται την άλλη με την σφραγίδα επαγγελματιών εκτελεστών. 
 
Από το 1995 μέχρι το 2017 διαπράχθηκαν 38 εγκλήματα τα οποία είχαν την σφραγίδα του υποκόσμου ενώ από αυτά σκοτώθηκαν 45 πρόσωπα. Υπήρχαν βέβαια δεκάδες απόπειρες δολοφονίας…
 
Κατά την δεκαετία του 90, επίκεντρο ήταν η Λεμεσός ενώ ο «χάρτης» του υποκόσμου την τελευταία δεκαετία άλλαξε και στόχος ήταν κυρίως πρόσωπα από την Αγία Νάπα και Λευκωσία.
 
Ρεκόρ μαζικών δολοφονιών καταγράφηκαν στην Αγία Νάπα όπου διαπράχθηκε το πενταπλό και τετραπλό φονικό ενώ η τελευταία στυγερή δολοφονία από άριστους εκτελεστές, ήταν αυτή του επιχειρηματία Άντρου Ροδοθεόυ. Μια δολοφονία όπου ο εκτελεστής «χτύπησε ρέστα» και θεωρείται ως άριστη αφού δεν άφησε κανένα ίχνος πίσω του ενώ το «χτύπημα» έδειχνε τον επαγγελματισμό του.  
 
1995:  
 
10 Αυγούστου: Ο Μιχάλης Χατζηκώστας άλλως Μίχαλος, 44 χρόνων από τη Αχερίτου, φίλος των αδελφών Αεροπόρων σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα, στο δρόμο Λεμεσού-Λευκωσίας. Όλοι μίλησαν για ένα σχέδιο καταστρωμένο καλά από κάποιους που ήθελαν τον Μίχαλο νεκρό και κατάφεραν να φανεί ο θάνατός του ως ατύχημα με το αυτοκίνητο.

Ένα μήνα προηγουμένως είχε γίνει απόπειρα εναντίον του Μίχαλου με τοποθέτηση βόμβας κάτω από το αυτοκίνητό του. Για την υπόθεση είχαν ανακριθεί οι Γιώργος Ιωάννου Κοτσούθκιας, Χαράλαμπος Νεοπτολέμου άλλως Λεμής και Χαράλαμπος Σιακαλλής άλλως Πατόζας, χωρίς όμως να προκύψει οτιδήποτε εναντίον τους.
 
28 Αυγούστου: Ο Ανδρέας Χατζηβασίλης άλλως Κίκας, 32 χρόνων, επιστήθιος φίλος του Χαμπή Αεροπόρου, εκτελέστηκε με αυτόματο όπλο ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του κοντά στο νυχτερινό κέντρο «Μόντε Καπούτο» στη Λεμεσό. Μαζί του βρισκόταν Βουλγάρα καλλιτέχνιδα, η οποία δεν έπαθε τίποτα.
 
16 Οκτωβρίου: Ο Ονησίφορος Χαραλάμπους Φορής, από το Κολόσι, δολοφονήθηκε σε ηλικία 50 χρόνων, έξω από τη λέσχη του στην Πλατεία Ηρώων, στη Λεμεσό. Ένα καλοστημένο καρτέρι, που ήταν και το πρώτο θανάσιμο πλήγμα για την οικογένεια Αεροπόρων. Ο σάλος που προκλήθηκε τότε σε σχέση με τους δολοφόνους του Φορή, ήταν πολύ μεγάλος, αφού κασέτες που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα, έφεραν ονόματα αξιωματικών της Αστυνομίας, καθώς επίσης και αστυνομικών να εμπλέκονται στην υπόθεση. Ωστόσο, κανείς δεν βρέθηκε ποτέ να μιλήσει, κανείς δεν είδε ποτέ τίποτα και ο φάκελος της υπόθεσης παραμένει στα ανεξιχνίαστα εγκλήματα.
 
9 Νοεμβρίου: Ο Μέλιος Αθηνής, 48 χρόνων από το Κοιλάνι κατατροπώθηκε από 54 σφαίρες. Ο Αθηνής οδηγούσε το μάρκας BMW αυτοκίνητό του σε κεντρικό δρόμο της περιοχής Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό, όταν σε κάποια στιγμή με αυτόματα όπλα γάζωσαν τόσο τον Αθηνή όσο και το αυτοκίνητό του, το οποίο ανεξέλεγκτο πλέον ξέφυγε από την πορεία του, ανέβηκε σε πεζοδρόμιο και ακινητοποιήθηκε σε βιτρίνα καταστήματος. Παρά το ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσε η Αστυνομία και παρά τις πολυάριθμες καταθέσεις που λήφθηκαν, παραμένει μια ακόμα ανεξιχνίαστη υπόθεση. Δύο μήνες προηγουμένως και συγκεκριμένα στις 2 Σεπτεμβρίου προσπάθησαν να εξοντώσουν τον Αθηνή με τοποθέτηση βόμβας έξω από το καμπαρέ του (Le Panache) στην Λεμεσό, η οποία πυροδοτήθηκε με τηλεχειριστήριο.
 
13 Νοεμβρίου: Ο Ανδρέας Πουμπουρής, 35 χρόνων δολοφονήθηκε στη Λευκωσία, από έκρηξη βόμβας υψηλής ισχύος, η οποία είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό του. Λίγο καιρό αργότερα δολοφονήθηκε και ο αδελφός του, Ρένος Πουμπουρής. Ο 28χρονος  έπεσε νεκρός έξω από καφενείο στο Στρόβολο, τη στιγμή που έμπαινε στο αυτοκίνητό του, μπροστά στα μάτια τριών άλλων ανθρώπων. Ο εκτελεστής του που ήταν πεζός, έριξε εναντίον του τρεις πυροβολισμούς με πιστόλι, πετυχαίνοντάς τον στο κεφάλι.
 
1996
 
13 Σεπτεμβρίου: Ο Πέτρος Γιαννάκη, 30 χρόνων από την Αχνα διαλύθηκε κυριολεκτικά από έκρηξη βόμβας – παγίδα, που είχε τοποθετηθεί μέσα στο γκαράζ του σπιτιού του στο Παραλίμνι.
 
1998
 
31 Ιουλίου: Ο Αντρος Αεροπόρος, 34 χρόνων από το Κολόσι δολοφονήθηκε εν ψυχρώ με αυτόματα όπλα, τη στιγμή που βρισκόταν στο αυτοκίνητό του και έφευγε από νυκτερινό κέντρο στην τουριστική περιοχή Γερμασόγειας στη Λεμεσό. Συνοδευόταν από Ρωσίδα καλλιτέχνιδα η οποία τραυματίστηκε ελαφρά. Ο φάκελος της υπόθεσης παραμένει και αυτός στα ανεξιχνίαστα εγκλήματα.
 
16 Σεπτεμβρίου: Ο Μάριος Παναγίδης, 32 χρόνων από τη Λεμεσό, φίλος των αδελφών Αεροπόρων έπεσε θύμα ένοπλης ενέδρας σε βενζινάδικο της Λεμεσού, το οποίο βρίσκεται σε κεντρική οδό της πόλης. Σε σχέση με την υπόθεση καταδικάστηκαν σε διά βίου φυλάκιση οι Ιερόθεος Χριστοδούλου Ρόπας, Νίκος Νικολάου και ο Αρμένιος Αραμ Χαρατουνιάν. Μετά την καταδίκη, ο Αρμένιος παραδέχθηκε ενοχή, ενώ οι άλλοι δύο μέχρι σήμερα υποστηρίζουν πως βρέθηκαν στη φυλακή από αμέλεια και λάθη των εξεταστών της υπόθεσης.
 
16 Δεκεμβρίου: Οι δολοφόνοι του Χαμπή Αεροπόρου, 36 χρόνων από το Κολόσσι του έστησαν καρτέρι μέρα μεσημέρι σε κεντρικό δρόμο της Λεμεσού σε ώρα κυκλοφοριακής αιχμής. Επέστρεφε μαζί με τον εξάδελφό του Χαράλαμπο Ονησιφόρου από το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, το οποίο επισκεπτόταν για φυσιοθεραπεία και εξετάσεις από τότε που έγινε η πρώτη απόπειρα εναντίον του το 1995, κατά την οποία τραυματίστηκε σοβαρά. Ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του στο δρόμο Ύψωνα – Λεμεσού, τόσο ο ίδιος όσο και ο Ονησιφόρου αντιλήφθηκαν ότι σε αυτοκίνητο ενοικιάσεως που τους ακολουθούσε επέβαιναν κουκουλοφόροι οι οποίοι κρατούσαν όπλα.
 
Το ύποπτο αυτοκίνητο πλεύρισε το αυτοκίνητο του Χαμπή και ο ίδιος σε μια ύστατη προσπάθεια διάσωσής τους, ενήργησε αστραπιαία προκαλώντας δυστύχημα με τους εκτελεστές του, ωστόσο βγαίνοντας από το αυτοκίνητο για να γλιτώσει έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των αυτόματων όπλων που τον άφησαν νεκρό. Ο εξάδελφος του κατάφερε να διαφύγει τρέχοντας.
 
Για την υπόθεση συνελήφθηκαν και βρέθηκαν ένοχοι οι αστυνομικοί Χρίστος Συμιανός και Σάββας Σάββα άλλως Κινέζος, καθώς επίσης και ο Προκόπης Προκοπίου. Και οι 3 καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη. Μαζί τους είχαν συλληφθεί και ο Σωτήρης Αθηνής με την αδελφή του Ζωή, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι αφού η μαρτυρία εναντίον τους δεν ήταν επαρκής.
 
1999
 
26 Φεβρουαρίου:  Ο Γιώργος Ιωάννου άλλως Κοτσούθκιας πυροβολήθηκε με αυτόματο όπλο και έπεσε νεκρός κατά την έξοδό του από νυκτερινό κέντρο στη Λεμεσό, όπου του είχαν στήσει καρτέρι. Σε σχέση με την υπόθεση, είχε ανακριθεί ως ύποπτος ο Παύλος Χατζηκώστας γιος του Μίχαλου.
 
3 Απριλίου: Ο Φώτης Πετρακίδης – ειδικός αστυφύλακας, βρέθηκε νεκρός από σφαίρες στο φράκτη της Αραδίππου. Για την υπόθεση καταδικάστηκε σε πολυετή φυλάκιση ο Ζαβράντωνας.
 
2000
 
3 Ιουλίου: Ο Χρίστος Χρίστου άλλως Κιλούι, 36 χρόνων από τις Κυβίδες πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε θανάσιμα ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητο με τον αδελφό του, στο δρόμο του χωριού Καντού προς Κυβίδες. Ο αδελφός του Στέλιος άλλως Νιντζάκι, είχε τραυματιστεί ελαφρά και αργότερα καταδικάστηκε για υποθέσεις που εκκρεμούσαν εναντίον των δύο αδελφών πριν τη δολοφονία του Χρίστου και αφορούσαν κατασκευή, κατοχή και χρήση εκρηκτικών μηχανισμών.
 
2003
 
27 Σεπτεμβρίου: Αδίστακτοι εκτελεστές έστησαν καρτέρι στον 30χρονο Παύλο X” Kώστα έξω από την πολυκατοικία “Mέλκα” στην περιοχή Aμαθούντας, όπου διέμενε με την αρραβωνιαστικιά του, σκοτώνοντάς τον με εφτά σφαίρες, που τον έπληξαν θανάσιμα.
O Παύλος X”Kώστα ήταν γιος του Μιχάλη Χατζηκώστα άλλως Μίχαλου, ο οποίος σκοτώθηκε σε ηλικία 44 χρόνων στις 10 Aυγούστου του 1995 σε τροχαίο δυστύχημα, στο δρόμο Λεμεσού – Λευκωσίας. Tο όνομα του 30χρονου X”Kώστα είχε συνδεθεί και με αρκετές άλλες εγκληματικές ενέργειες και βρισκόταν στη λίστα των ατόμων που θεωρούνταν ύποπτοι “πρώτης γραμμής” στη διαμάχη του οργανωμένου εγκλήματος.
 
2004
 
20 Δεκεμβρίου: Ο Ντίνος Σεργίδης άλλως Γενάς, 55 ετών, ιδιοκτήτης πρακτορείου δολοφονήθηκε έξω από τον Ιππόδρομο στη Λευκωσία από πληρωμένο εκτελεστή ο οποίος το γάζωσε.Το θύμα είχε δεχθεί αριθμό πυροβολισμών από αυτόματο πυροβόλο όπλο στο πρόσωπο, αφού προφανώς ο δράστης γνώριζε ότι κυκλοφορούσε πάντοτε με αλεξίσφαιρο λόγω απειλών που δεχόταν για τη ζωή του.
 
2005
 
1 Ιουλίου: Ο Πάμπος Ψαράς, επιχειρηματίας 40 ετών είχε εκτελεστεί με αυτόματο όπλο, σε πολυσύχναστο σταυροδρόμι στον Στρόβολο και σε ώρα κυκλοφοριακής αιχμής. Δύο πρόσωπα τα οποία επέβαιναν μοτοσικλέτας μεγάλου κυβισμού, έριξαν εναντίον του αριθμό πυροβολισμών, λίγα μέτρα μακριά από το πρακτορείο του. Η σύζυγός του τραυματίστηκε επίσης από μια σφαίρα και νοσηλεύτηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Τμήμα Εντατικής Παρακολούθησης του Νοσοκομείου Λευκωσίας.
 
2006
 
11 Απριλίου: Ο Γιώργος Κύπρου άλλως Φάντικ δολοφονήθηκε κοντά στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας Στροβόλου. Το θύμα είχε γαζωθεί με καλάσνικοφ.  Όπως διαπιστώθηκε η δολοφονία έγινε σε «ραντεβού θανάτου» με 2 πρόσωπα. Το θύμα φέρετε να είχε αναφέρει σε 2 φιλικά του πρόσωπα το σημείο της συνάντησης. Με βάση αυτήν τη μαρτυρία, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 2 προσώπων.
 
30 Μαΐου: Kαρτέρι έστησαν επίδοξοι δολοφόνοι στον 32χρονο Στέλιο Kώστα Xρίστου άλλως Nιντζάκι από τις Kυβίδες, πυροβολώντας τον με κυνηγετικό όπλο τη στιγμή που κατευθυνόταν με το αυτοκίνητό του προς Λεμεσό. Ωστόσο λίγο καιρό αργότερα οι δολοφόνοι πέτυχαν το σκοπό τους πυροβολώντας τον και πάλι αλλά αυτή τη φορά τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.
 
21 Νοεμβρίου: Ο Χαράλαμπος Νεοπτολέμου άλλως Λεμής, 33 χρόνων, από το Τραχώνι, δολοφονήθηκε όταν έριξαν εναντίον του 20 και πλέον σφαίρες ενώ βρισκόταν σε μαγαζί φίλου του στη Λάρνακα. Μια ακόμα δολοφονία κατά την οποία κινδύνευσαν ζωές αθώων πολιτών, αφού διαπράχθηκε γύρω στις 7 το απόγευμα σε κεντρική οδική αρτηρία της πόλης. Ο αδίστακτος εκτελεστής του εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος. 
 
2007
 
18 Μαρτίου: Στο γκαράζ που διατηρούσε στα Πολεμίδια δολοφονήθηκε ο 32χρονος Σάββας Νικηφόρου Ηλία άλλως Νικουλλής. Για την υπόθεση καταδικάστηκε ο 42χρονος τότε Μάριος Παφίτης, ο οποίος ομολόγησε ότι τον πυροβόλησε ενώ έπιναν καφέ, αφού όπως υποστήριξε το θύμα τον εκβίαζε για να πείσει στενό φίλο του να μην καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας εναντίον συγκεκριμένου προσώπου, ενώ για να τον πείσει όπως είπε τον προμήθευσε αρκετές φορές με χρήματα και κοκαΐνη.
 
21 Μαρτίου: Ο Πιερής Χριστοφή 45 χρόνων από τις Βρυσούλλες, συνιδιοκτήτης του καμπαρέ Moulin Rouge στην Αγία Νάπα εκτελέστηκε
έξω από το καμπαρέ από επαγγελματία δολοφόνο.
 
2008
 
28 Ιανουαρίου: Ο Ευριπίδης Καττή 42 χρόνων από την Ορμήδεια, ιδιοκτήτης λέσχης, δολοφονήθηκε έξω από συγκρότημα διαμερισμάτων στην Αγία Νάπα από επαγγελματία εκτελεστή. Η υπόθεση έμεινε ανεξιχνίαστη στα συρτάρια των Αστυνομικών Αρχών.
 
2009
 
14 Ιουνίου: Νεκρός έπεσε ο αστυνομικός Σταύρος Σταύρου Λάλλας έξω από το σπίτι του στη Λεμεσό από πυροβολισμούς που δέχθηκε από αγνώστους. Στο αυτοκίνητο του θύματος βρέθηκαν επιταγές πέραν του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ οι οποίες σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία που προέκυψαν οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το θύμα φαίνεται να είχε δοσοληψίες με άτομα του υποκόσμου και της νυκτερινής ζωής.
 
17 Ιουλίου: Ότι δεν πέτυχαν δύο περίπου μήνες προηγουμένως το κατάφεραν στις 17 Ιουλίου σκοτώνοντας με τέσσερις σφαίρες τον Μιχάλη Κακανθίμη ενώ καθόταν σε καφετέρια στην επίχωση Λεμεσού. Η δολοφονία, σύμφωνα με την Αστυνομία, οργανώθηκε από τις Κεντρικές Φυλακές. Η υπόθεση βρίσκεται ενώπιον του Κακουργιοδικείου, με κατηγορούμενους γνωστό βαρυποινίτη που φέρεται να είναι και ο ηθικός αυτουργός και δύο άλλα πρόσωπα που φέρονται να είναι οι οργανωτές, ενώ ο εκτελεστής παραμένει άφαντος.
 
29 Δεκεμβρίου: Με γκανγκστερικό αδίστακτο και παράλληλα πρωτότυπο τρόπο δολοφόνησαν άγνωστοι τα ξημερώματα τον 42χρονο Κώστα Κωνσταντίνου ιδιοκτήτη ίντερνετ καφέ και πατέρα ενός παιδιού, από τη Λεμεσό, ενώ σοβαρά τραυματίστηκε η 20χρονη Ρουμάνα υπάλληλός του η οποία εκείνη τη στιγμή βρισκόταν μαζί του. Ο 42χρονος ετοιμαζόταν να εισέλθει στο αυτοκίνητο του και αντιλήφθηκε ότι πάνω στο καπό υπήρχε ένα νάιλον σακούλι. Μόλις το άρπαξε, προφανώς ανυποψίαστος για να το πετάξει, προκλήθηκε ισχυρότατη έκρηξη με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο ενώ από τα θραύσματα τραυματίστηκε κρίσιμα η υπάλληλός του.
 
2011
 
13 Δεκεμβρίου: Δύο κουκουλοφόροι γάζωσαν στην κυριολεξία τον 35χρονο Χαράλαμπο Χαραλάμπους άλλως «Βάτραχος», την ώρα που αυτός βρισκόταν στο όχημά του, έξω από το σπίτι του στον Αρχάγγελο.
 
Οι δράστες έστησαν καρτέρι στον «Βάτραχο» και όταν αυτός εμφανίστηκε και πριν κατέβει από το όχημά του, άνοιξαν πυρ εναντίον του με αυτόματο όπλο. Μια ριπή από οκτώ και πλέον σφαίρες ξεσήκωσε τη γειτονιά, ενώ ο 35χρονος έπεσε νεκρός στο τιμόνι του οχήματός του. Οι δράστες στη συνέχεια διέφυγαν με μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού. Σύμφωνα με μαρτυρία προσώπου που είδε τους δράστες, αυτοί ήταν δύο και φορούσαν κουκούλες, ο ένας εκτελούσε χρέη οδηγού, ενώ ο άλλος ήταν ο εκτελεστής.
 
2012
 
5 Φεβρουαρίου: Ο 22χρονος Ανδρέας Παπαδόπουλος, άλλως «Αφρός», από τη Λακατάμεια είναι το νέο θύμα στον πόλεμο που μαίνεται μεταξύ των ανθρώπων του υποκόσμου. Ο νεαρός, μετά από ραντεβού θανάτου, βρέθηκε νεκρός τα χαράματα σε σταθμευμένο αυτοκίνητο στον παλαιό δρόμο Κοκκινοτριμιθιάς – Παλιομετόχου, που οδηγεί προς το χωριό Αγιοι Τριμιθιάς.
Ο «Αφρός» φαίνεται πυροβολήθηκε από κοντινή απόσταση ενώ έφερε 13 σφαίρες από πυροβόλο όπλο. Ο άτυχος Παπαδόπουλος βρέθηκε νεκρός στη θέση του οδηγού, ενώ δίπλα του ήταν ο σκύλος του.
 
Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος είχε φιλικές σχέσεις με τον 34χρονο Χαράλαμπο Χαραλάμπους, άλλως «Βάτραχο», που δολοφονήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2011, έξω από το σπίτι του, στον Αρχάγγελο.
 
5 Μαΐου: Με μαφιόζικο τρόπο εκτέλεσαν γύρω στις 02:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου τον 45χρονος Νεόφυτο Χριστοφόρου, γνωστό και ως "Κακή", ιδιοκτήτη online  καζίνου στον Άγιο Αντώνιο στη Λευκωσία. Οι δράστες επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και έξω από πρακτορείο στοιχημάτων "γάζωσαν" τον Κακή και ακόμα έναν φίλο του που τον συνόδευε. Οι  δράστες είχαν στήσει καρτέρι έξω από το πρακτορείο στοιχημάτων και μόλις βγήκε ο Χριστοφόρου έριξαν εναντίον του αριθμό πυροβολισμών.
 
Ο Χριστοφόρου σοβαρά τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των γιατρών εξέπνευσε κατά τη διάρκεια της εγχείρησης. Ο φίλος του 45χρονου ιδιοκτήτη του online καζίνου τραυματίστηκε στο χέρι.
 
Δύο ώρες μετά τη δολοφονική επίθεση βρέθηκε στο δρόμο Λευκωσίας – Λεμεσού μοτοσικλέτα που καιγόταν, η οποία εικάζεται ότι είναι αυτή που χρησιμοποίησαν οι δράστες.
 
23 Ιουνίου:  Η ημέρα που σημάδεψε το 2012 ως τη χρονιά με την πιο αιματηρή δολοφονία στα εγκληματολογικά χρονικά της Κύπρου.
Οι Φίλιππος Λουκαϊδης 33 χρόνων, Μάριος Καραολής 28 χρόνων, ο Γιώργος Γεωργίου άλλως «Ρουσιάς» 35 χρόνων, που εργάζονταν ως φρουροί ασφαλείας του επιχειρηματία Φάνου Καλοψιδιώτη και δυο Ρουμάνοι ηλικίας 25 και 33 χρόνων ήταν τα θύματα του πενταπλού φονικού που διαπράχθηκε στην Αγία Νάπα συγκλονίζοντας το παγκύπριο.
Ο ένας εκ των δυο δραστών, επαγγελματίας εκτελεστής, κατάφερε μέσα σε 4 δευτερόλεπτα να δολοφονήσει με τη χρήση πυροβόλου όπλου τα πέντε θύματα του, με 14 σφαίρες, τα οποία επέβαιναν σε όχημα. Ακολούθως ο εκτελεστής επιβιβάστηκε στο όχημα του συνεργού του και τράπηκαν σε φυγή.
Ως δράστες συνελήφθησαν δύο Ελλαδίτες, 32 και 42 ετών, που είχαν επαφές με τον αντιεξουσιαστικό χώρο και οι οποίοι ανέφεραν ότι είχαν ταξιδέψει στην Κύπρο για λόγους αναψυχής. Ως επιβαρυντικά στοιχεία φέρεται ότι είναι η παρουσία τους δίπλα από το σημείο του φόνου, ενώ τα στοιχεία τους ανέκυψαν από το αυτοκίνητο που είχαν νοικιάσει αλλά και από το ξενοδοχείο όπου διέμεναν με τα πραγματικά ονόματά τους.
 
Ο 29χρονος Δημήτρης Μαμαλικόπουλος και ο 41χρονος Αναστάσιος Τσεχιλίδης καταδικάστηκαν σε 5 φορές ισόβια.
 
2013
 
7 Μαρτίου: Ο 26χρονος Στέφανος Βασιλειάδης από τη Λευκωσία, ο οποίος φαίνεται να συναντήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας με άλλα πρόσωπα, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ.  
Οι δράστες τον πυροβόλησαν με κυνηγετικό όπλο στο κεφάλι ενώ ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.
 
Το θύμα εντόπισε ο υπάλληλος του γκαράζ νεκρό σε αυτοκίνητο. Οι δράστες είχαν δώσει ραντεβού με το θύμα στο συγκεκριμένο σημείο και η υπόθεση φαίνεται να σχετίζεται με κύκλωμα που διακινεί ναρκωτικά.
 
2014
 
20 Ιουνίου: Δυο χρόνια μετά τον πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα που στόχο είχε τον δεύτερο γιο της οικογένειας, Φάνο Καλοψιδιώτη, άγνωστοι εκτέλεσαν το βράδυ της 20ης Ιουνίου τον 77χρονο πατέρα του, Γιάννη Μαυρουδή Καλοψιδιώτη.
 
Μετά από γάβγισμα των σκύλων ο 77χρονος εξήλθε από το κτήμα του και τότε ο πληρωμένος δολοφόνος άνοιξε πυρ εναντίον του από απόσταση 25 μέτρων με αποτέλεσμα ο πατέρας Καλοψιδιώτης να πέσει νεκρός.
Ωστόσο θεωρήθηκε δεδομένο ότι οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του 77χρονου ήθελαν να στείλουν ξεκάθαρα μηνύματα στο γιο του θύματος, Φάνο, ο οποίος είχε ανοιχτά μέτωπα με φόντο τον υπόκοσμο.
 
Αξίζει να αναφερθεί ότι τη διετία που μεσολάβησε μεταξύ του πενταπλού φονικού και της δολοφονίας του Γιάννη Καλοψιδιώτη, η αστυνομία απέτρεψε τουλάχιστον άλλες δυο απόπειρες δολοφονίας εναντίον του.
 
2015
 
17 Φεβρουαρίου: Μαφιόζικη εκτέλεση στο Στρόβολο με τη σφραγίδα του υποκόσμου. Οι επαγγελματίες δολοφόνοι που επέβαιναν σε όχημα στάθμευσαν έξω από την οικία του Αλέξη Μαυρομιχάλη, γνωστός ως «Αλεξούι», και ανέμεναν το στόχο τους.
Έξω από την οικία ο 27χρονος φρουρός του Στέφανος Παπαδόπουλος. Λίγα λεπτά αφού εισήλθε στην οικία του το «Αλεξούι», η σύζυγος και ο τρίχρονος γιός του, οι δράστες «χτύπησαν» με το αντιαρματικό το αυτοκίνητο του Παπαδόπουλου ο οποίος έπεσε νεκρός ενώ ταυτόχρονα έπεσε μια θεριστική ριπή από αυτόματο όπλο που γάζωσε το σπίτι. Σφαίρες έπληξαν και το αυτοκίνητο, καθώς και τοίχους στο εσωτερικό του σπιτιού και μόνο από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκε κανένα μέλος της οικογένειας.Στη συνέχεια οι δράστες εισήλθαν στο αυτοκίνητο τους και εξαφανίστηκαν από τη σκηνή χωρίς να εντοπιστούν τα ίχνη τους.
 
Στόχος της μαφιόζικης εκτέλεση το «Αλεξούι» με τα κίνητρα να αποδίδονται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών με φόντο τον υπόκοσμο. Ο Αλέξης Μαυρομιχάλης το τελευταίο διάστημα πριν την επίθεση δεχόταν απειλές κατά της ζωής του και οι πληροφορίες είχαν φθάσει και ενώπιον των αρχών χωρίς όμως να καταφέρουν να αποτρέψουν την εγκληματική ενέργεια.
 
16 Μαΐου: Στις φλόγες τυλίχθηκε όχημα που βρισκόταν σταθμευμένο στην αερογέφυρα κοντά στην έξοδο Ξυλοφάγου. Μέλη της πυροσβεστικής υπηρεσίας αφού την κατέσβησα εντόπισαν στο όχημα απανθρακωμένο πτώμα το οποίο άνηκε στον 39χρονο Μιχάλη Αναστασίου άλλως «Σιάλος».
Από τις έρευνες διαφάνηκε ότι οι δολοφόνοι έκλεισαν «ραντεβού θανάτου» στον 39χρονο επιχειρηματία, το όνομα του οποίου ενεπλάκη σε πολύκροτες υποθέσεις, ενώ  τον πυροβόλησαν εξ΄ επαφής. Ακολούθως αφού πυρπόλησαν το όχημα τράπηκαν σε φυγή.
Εναντίον του Μιχάλη Αναστασίου διαπράχθηκε απόπειρα δολοφονίας το 2013 έξω από πρακτορείο στοιχημάτων. Επίσης ο 39χρονος απασχόλησε τις αρχές, μεταξύ άλλων, για υποθέσεις τζόγου.
 
29 Δεκεμβρίου: Ο 23χρονος ιδιωτικός φρουρός Τάσος Γεωργίου άλλως «Τρέλας» δολοφονήθηκε τα ξημερώματα εν ψυχρώ εξερχόμενος από πολυκατοικία στο Στρόβολο όπου βρισκόταν από ώρες προηγουμένως στο διαμέρισμα φίλου του. Ο εκτελεστής αφού του «κάρφωσε» 9 σφαίρες σχεδόν εξ επαφής τράπηκε σε φυγή.
 
Δυο ώρες πριν τη δολοφονία του 23χρονου σημειώθηκε βομβιστική επίθεση σε όχημα που οδηγούσε 37χρονος από τη Λακατάμια και άνηκε σε αντίπαλο στρατόπεδο. Κατά τον επίμαχο χρόνο ο 23χρονος είχε φύγει από το διαμέρισμα του φίλου του αναφέροντας του ότι πάει στην οικία του και θα επιστρέψει. Ο εκτελεστής φαίνεται να γνώριζε τις κινήσεις του θύματος του και του έστησε ενέδρα θανάτου.
Φόντο της μαφιόζικης εκτέλεσης ο υπόκοσμος  και οι ανοιχτοί λογαριασμοί που είχε το θύμα με συγκεκριμένα πρόσωπα. Ο 23χρονος άνηκε σε άλλη φατρία και κατά το πρόσφατο παρελθόν «μετακινήθηκε» σε αντίπαλη γεγονός που στήθηκε η αφορμή να ξεσπάσει ο πόλεμος ο οποίος τους τελευταίους μήνες είχε φουντώσει. Ο «Τρέλας» ενεπλάκη σε διάφορα επεισόδια με τους «πρώην» συμμάχους ενώ οι απειλές μεταξύ τους πήγαιναν και έρχονταν. 
 
2016
 
1 Μαρτίου: Άριστος σκοπευτής εκτέλεσε τον 40χρονο Γιώργο Γεωργίου, άλλως «Τσικίτο», την ώρα που προσπαθούσε να εισέλθει στο σπίτι του στην Πύλα. Ο εκτελεστής έστησε καρτέρι από ύψωμα σε παρακείμενο χωράφι δίπλα στην οικία του θύματος και πυροβόλησε με στρατιωτικό τυφέκιο από απόσταση περίπου 150 μέτρων από το σημείο που έπεσε νεκρός ο Γεωργίου.
 
Ο Γεωργίου δέχθηκε συγκεκριμένα δύο κτυπήματα από πυροβόλο όπλο. Το πρώτο τον έπληξε από πίσω στη δεξιά ωμοπλάτη και το βλήμα βγήκε από το δεξί χέρι πάνω στο βραχίονα. Αμέσως μετά που δέχθηκε το πρώτο κτύπημα, ο Γεωργίου γύρισε προς το μέρος του δολοφόνου και έτσι δέχθηκε δεύτερο κτύπημα μπροστά στο στήθος, που έπληξε καρδιά και πνεύμονα και βγήκε πίσω δεξιά.
Το θύμα, το οποίο ήταν γνωστός στις αρχές ενώ ήταν ιδιοκτήτης καζίνο, είχε καταγγείλει επανειλημμένως πως κινδυνεύει η ζωή του.
 
Μάλιστα μια εβδομάδα πριν δολοφονηθεί είχε μεταβή στην αστυνομική διεύθυνση Λάρνακας και ανέφερε ξανά τις συγκεκριμένες πληροφορίες ενώ λάμβανε και ο ίδιος μέτρα αυτοπροστασίας τοποθετώντας και κάμερες ασφαλείας στην κατοικία όπου είχε μετακομίσει πρίν απο τρείς μήνες.
 
26 Απριλίου: Δολοφονία με αφορμή υποθέσεις ναρκωτικών διαπράχθηκε τα ξημερώματα στη Λάρνακα, με θύμα τον 40χρονο Παναγιώτη Χριστοδούλου γνωστός ως «Γιώτης το κορμί» και δράστη τον Γιώργο Ξιούρουπα, 45 ετών, ο οποίος καταζητείται.Δράστης και θύμα είχαν συνάντηση σε νυχτερινό κέντρο και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες λογομάχησαν. Ακολούθως ο 45χρονος έβγαλε πιστόλι και πυροβόλησε αρκετές φορές εξ επαφής το θύμα του.
Στη συνέχεια ο Ξιούρουπας έφυγε από το νυχτερινό κέντρο με μια άσπρη BMW και ενώ προσπάθησε να περάσει στα κατεχόμενα από το οδόφραγμα των Στροβιλιών. Το θύμα είχε συλληφθεί πριν από δυο μέρες για υπόθεση ναρκωτικών και φαίνεται πως είπε στην αστυνομία πράγματα που ενόχλησαν τον Ξιούρουπα.
 
Ο Ξιούρουπας συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα στον Κάτω Πύργο.
 
23 Ιουνίου: Ακριβώς τέσσερα χρόνια μετά το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα (23 Ιουνίου 2012),  νέα μαζική δολοφονία διαπράχθηκε στην ίδια περιοχή, συγκλονίζοντας το παγκύπριο.
 
Τότε, στόχος ήταν και πάλι ο επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης που είχε γλιτώσει από τα χέρια των πληρωμένων δολοφόνων από «λάθος». Δυστυχώς, εκτελεστές επανήλθαν ακριβώς την ίδια ημέρα και αυτή τη φορά πέτυχαν το στόχο τους.
 
Ο Φάνος Καλοψιδιώτης, 51 ετών, ένας φρουρός του, δυο αστυνομικοί και η σύζυγος και τα δύο ανήλικα παιδιά του ενός, βρίσκονταν σε εστιατόριο στην τουριστική περιοχή.
Οι κουκουλοφόροι εκτελεστές, αφού έλαβαν μήνυμα από τον φρουρό του επιχειρηματία, στάθμευσαν το όχημα τους έξω από το εστιατόριο, κατέβηκαν και εισήλθαν μέσα ανοίγοντας πυρ. Άρχισαν να πυροβολούν ανελέητα το στόχο τους, αγνοώντας τους δεκάδες θαμώνες.
 
Από τα πυρά έπεσαν νεκροί ο επιχειρηματίας, ο ένας εκ των αστυνομικών, Ηλίας Χατζηευθυμίου 46 ετών, η σύζυγος του, Σκεύη Χατζηευθυμίου 39 ετών, ενώ ο δεύτερος αστυνομικός και ο φρουρός του τραυματίστηκαν.
 
Κατά τη διάρκεια του μακελειού ο ένας εκτελεστής σκότωσε τον άλλο, ενδεχομένως κατά λάθος,  ενώ όπως διαφάνηκε και οι δυο έφθασαν
στην Κύπρο ένα μήνα προηγουμένως και ο πρώτος τους στόχος ήταν ο Αλέξης Μαυρομιχάλης καθώς και άλλοι δύο «δικοί» του.
Για την υπόθεση παραπέμφθηκαν σε δίκη 6 πρόσωπα ενώ καταζητείτο ο δεύτερος Αλβανός εκτελεστής. Υπενθυμίζεται ότι από τον Απρίλιο του 2016 είχαν «προαναγγελθεί» οι δολοφονίες σε βάρος του Αλέξη Μαυρομιχάλη και Φάνου Καλοψιδιώτη, με την άφιξη στην Κύπρο δυο Σέρβων εκτελεστών, για τους οποίους σήμανε συναγερμό η Ιντερπόλ.
 
2017

Άριστος εκτελεστής έστησε ενέδρα θανάτου στον επιχειρηματία Άντρο Ροδοθέου που έπεσε νεκρός λίγο μετά τις 9 το βράδυ, ενώ βρισκόταν σε εξοχική κατοικία επιστήθιου του φίλου στο χωριό Γεράσα της Επαρχίας Λεμεσού.

Λίγες ώρες μετά τη καταδίκη του Μάριου Χριστοδούλου σε ισόβια κάθειρξη για το τετραπλό φονικό, ο δράστης έστησε καρτέρι στον 61χρονο επιχειρηματία και περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να ανοίξει πυρ εναντίον του.

Ο δράστης βρισκόταν έξω από την κατοικία η οποία βρίσκεται στις όχθες του ποταμού που διασχίζει το χωριό και στήθηκε στην απέναντι πλευρά.

Γύρω στις 9 το βράδυ σηκώθηκε και πέρασε μπροστά από το παράθυρο για να κατευθυνθεί στη μικρή κουζίνα να πάρει μπακλαβά ενώ εκείνη την ώρα βρισκόταν στην οικία μαζί με άλλους 3 φίλους του.   

Τότε, ο εκτελεστής άνοιξε πυρ και κατάφερε να τον τραυματίσει θανάσιμα, από απόσταση περίπου30 μέτρων. Ο εκτελεστής δεν άφησε κανένα ίχνος πίσω του, ούτε καν έγινε κατορθωτό να διαπιστωθεί εάν εγκατέλειψε τη σκηνή με μοτοσικλέτα ή όχημα ενώ με ειδικό δίκτυ είχε μαζέψει τους κάλυκες.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας