Πάει και έρχεται το μπαλάκι των ευθυνών για τα επεισόδια στο Τσίρειο

Για ακόμα μια φορά στον απόηχο των σοβαρών επεισοδίων στο Τσίρειο η αστυνομία αποποιείται οποιαδήποτε ευθύνη για τα σοβαρά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα ΑΕΛ – ΑΠΟΕΛ.
 
 
Με τη στάση της Αστυνομίας διαφώνησε ο Υπεύθυνος Ασφαλείας του Τσιρείου Σταδίου Κώστας Τσιακουρής που καταγγέλλει την αστυνομία για ολιγωρία αφού όπως υποστηρίζει «έβλεπε την κατάσταση αλλά δεν παρενέβη».
 
Την στιγμή που ένα παιδί τραυματίστηκε από κροτίδα, την ώρα που χουλιγκάνοι των δύο ομάδων μετέτρεψαν τον αγωνιστικό χώρο σε πεδίο μάχης, την ώρα που οι φωτοβολίδες, τα καπνογόνα και οι κροτίδες που έπεφταν στο γήπεδο θύμιζαν εικόνες αποκάλυψης, επιτηρητές και αστυνομία παρακολουθούσαν οι μεν ανήμποροι να αντιδράσουν, οι δε διότι όπως υποστήριξε σε δηλώσεις του ο Ανδρέας Αγγελίδης δεν έλαβαν αίτημα για να το κάνουν.
 
Κάποιος θα ανέμενε πως μετά από όσα έγιναν χθες στο Τσίρειο θα υπήρχαν συλλήψεις των χουλιγκάνων. Η αστυνομία ωστόσο περιορίστηκε σε μόλις μια σύλληψη μέχρι στιγμής ενώ μετά από εξέταση του κλειστού κυκλώματος του γηπέδου αναμένεται να υπάρξουν νέες συλλήψεις.
 
 
Έβλεπαν αλλά δεν παρενέβησαν Αντιστρέφει τα πυρά ο Υπεύθυνος Ασφαλείας του Τσιρείου Σταδίου, Κώστας Τσιακουρής ο οποίος μιλώντας στον REPORTER ανέφερε ότι η Αστυνομία ήταν μέσα στο γήπεδο, έβλεπε την κατάσταση αλλά δεν παρενέβη.
 
Όπως ανέφερε ο ίδιος είχε προειδοποιήσει «ότι θα έχουμε νεκρούς και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε τον αγώνα αλλά δεν με έλαβαν υπόψη».
 
Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή ο κύριος Τσιακουρής ανέφερε σε σχέση με τον 14χρονο που τραυματίστηκε από την κροτίδα, ότι ο ίδιος έδωσε οδηγίες για να απομακρυνθεί από τη θέση του καθώς έβλεπε την κατάσταση από πριν, ωστόσο ο παρατηρητής του είπε να επιστρέψει στη θέση του για να φέρνει της μπάλες. «Έπρεπε να τον σκοτώσουμε για να φέρνει τις μπάλες» διερωτήθηκε ο κύριος Τσιακουρής.
 
 
Σε σχέση με τις αναφορές της αστυνομίας ότι έκανε καλά τη δουλειά της ο κ. Τσιακουρής φανερά ενοχλημένος ανέφερε ότι «κανένας δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του και ο ένας ρίχνει το μπαλάκι στον άλλο. «Συνόδεψαν 200 οπαδούς από το κοντινή υπεραγορά, άναβαν φωτοβολίδες και η Αστυνομία δεν τους συνέλαβε και τους άφησε να μπουν στο γήπεδο. Γιατί δεν τους συνέλαβε εκείνη την ώρα; Είναι όπως το φίδι που μπαίνει σπίτι μας, δαγκώνει το μωρό και στο τέλος φταίμε το μωρό».
 
Ο κ. Τσιακουρης τόνισε επανειλημμένα ότι η Αστυνομία δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της, πάντα τα ρίχνει στους επιτηρητές, ενώ όσον αφορά τους επιτηρητές ο ίδιος ανέφερε ότι δεν έχουν τον νόμο στα χέρια τους ενώ επεσήμανε πως στο Τσίρειο δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές όπως σε άλλα γήπεδα(ΓΣΠ, Αντώνης Παπαδόπουλος και Arena).
 
«Όταν έρχονται 500 άτομα λίγο πριν την έναρξη του αγώνα τι να κάνουν οι επιτηρητές; Τους συμπεριφέρονται σαν να είναι σκουπίδια. Να σκοτωθούν οι επιτηρητές για 30 ευρώ;» διερωτήθηκε.
 
Επίσης ο κύριος Τσακουρής κατηγόρησε τους αρμοδίους που αποφάσισαν να βάλουν δύο παιχνίδια ντέρμπι την ίδια μέρα με αποτέλεσμα να αποδυναμώσουν τις ομάδες ασφαλείας των γηπέδων. «Η Αστυνομία αδυνατεί αλλά καταλαβαίνω και τους αστυνομικούς που πίσω από τον καθένα υπάρχει ένας ποινικός ανακριτής που αν γίνει κάτι ο αστυνομικός θα έχει μπλεξίματα. Η Κύπρος είναι υπό κατοχή και αυτή στέλνουν διμοιρίες για να ακολουθούν αλήτες» κατέληξε ο κύριος Τσιακουρής.
 
 
Αποποιείται τις ευθύνες και τα ρίχνει αλλού η Αστυνομία
 
Την ίδια ώρα η αστυνομία αποποιείται οποιαδήποτε ευθύνη για τα σοβαρά επεισόδια. Σε πρωινές του δηλώσεις ο Εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης σημείωσε πως η δύναμη έκανε όπως έπρεπε τη δουλειά της από την στιγμή που έλαβε το αίτημα από τον υπεύθυνο ασφαλείας του γηπέδου.
 
Μάλιστα ο κ. Αγγελίδης υποστήριξε πως τα μέλη της Αστυνομίας που ήταν επιφορτισμένα με την ασφάλεια του γηπέδου απέτρεψαν τα χειρότερα, τόσο εντός αγωνιστικού χώρου, όσο και εκτός. «Οι συμπεριφορές αυτές δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Αρχίζοντας από το πρώτο επεισόδιο οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ έριξαν κροτίδα σε 14χρονο.
 
Στη συνέχεια υπήρξε ρίξη αντικειμένων από οπαδούς της ΑΕΛ. Μετά διαπιστώθηκε πως οπαδοί των δύο ομάδων μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Τότε ζητήθηκε η επέμβαση της Αστυνομίας.
 
Ο κύριος Αγγελίδης άφησε να νοηθεί πως η αστυνομία παρενέβη στα σοβαρά επεισόδια μόνο όταν έλαβε το σχετικό αίτημα από τον υπεύθυνο ασφαλείας του γηπέδου. «Αν δεν ήταν η παρέμβαση της Αστυνομίας εντός και εκτός θα μιλούσαμε για πολύ χειρότερες καταστάσεις» σημείωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας.
 
Σε ερώτηση για το πώς βρέθηκαν στο γήπεδο όλα αυτά τα αντικείμενα ο κ. Αγγελίδης ξεκαθάρισε πως υπεύθυνοι για τον έλεγχο είναι οι επιτηρητές του γηπέδου. «Εκείνο που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι οι δικές μας προσπάθειες ιδιαίτερα στον κατασταλτικό τομέα. Τέλος ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας τόνισε ότι: «Η Αστυνομία τα τελευταία χρόνια δείχνει μηδενική ανοχή σε παρόμοια περιστατικά χουλιγκανισμού προχωρώντας σε συλλήψεις και φυλακίσεις».
 
Ψάχνουν το κλειστό κύκλωμα για νέες συλλήψεις
 
Την ίδια ώρα, η αστυνομία έθεσε στο μικροσκόπιο της τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου με σκοπό να εντοπιστούν οι χούλιγκαν και να συλληφθούν αφού μέχρι στιγμής φόρεσε χειροπέδες μόνο ένας 17χρονος ο οποίος κατά την αποχώρηση του από το Τσίρειο προκάλεσε οχλαγωγία και είχε στην κατοχή του μαχαίρι.
 
Από τα επεισόδια προκλήθηκαν ζημιές σε τρία αστυνομικά οχήματα και τέσσερα ιδιωτικά, καθώς επίσης και σε μια γυάλινη προθήκη καταστήματος. Περαιτέρω εξετάσεις για καταγραφή πιθανόν ζημιών (στάδιο – γύρω περιοχή) θα γίνουν σήμερα.
 
Επίσης εκτός από τον 14χρονο τραυματίστηκε άλλος ένας οπαδός ο οποίος έσπασε το πόδι του ενώ έτρεχε να γλιτώσει από τα επεισόδια.

Δειτε Επισης

Κυκλοφορούσε φορτωμένος κροτίδες-Χειροπέδες σε 18χρονο στη Λεμεσό (pic)
Πρόλαβε τα χειρότερα το Τμήμα Δασών-Πυρκαγιές σε Λάρνακα και Λευκωσία
Ενεπλάκησαν σε τροχαίο και εγκατέλειψαν την σκηνή-Άφησαν αβοήθητο τραυματία
Συναγερμός και προειδοποιήσεις για τις λαμπρατζιές–«Αυξημένος κίνδυνος λόγω των ανέμων»
Χειροπέδες σε 55χρονο για εμπρησμούς σε πρακτορεία στοιχημάτων στη Λευκωσία
Κροτίδες, ναρκωτικά και φωτιές το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής-Σε κινητοποίηση Αστυνομία και Πυροσβεστική
Αναστάτωση στη Λεμεσό-Νεαροί έκαιγαν ελαστικά στη μέση του δρόμου
Αναμένουν απαντήσεις από την πειθαρχική έρευνα για την απόδραση κρατούμενου στις Κεντρικές Φυλακές
Το αίσθημα ασφάλειας, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και η πάταξη της αππωμάρας
Παραμένει στα κατεχόμενα η σορός του άτυχου Φώτη Φωτίου-Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του