Άρχισαν να πυροβολούν Ιωνά για τα επεισόδια - «Ο κ. Νικολάου έχει πρόβλημα»

Άρχισαν να πυροβολούν τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως Ιωνά Νικολάου τα κόμματα σε σχέση με τα θλιβερά επεισόδια που σημειώθηκα χθες βράδυ στο Τσίρειο κατά την διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ.
 
 
Το ΑΚΕΛ ασκεί έντονη κριτική στον Ιωνά Νικολάου μιλώντας για διάλυση αστυνομικών σταθμών με σκοπό το βόλεμα ημετέρων καθώς και για φιάσκο με την κάρτα φιλάθλου.  
 
Η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ
 
Τα όσα απαράδεκτα και καταδικαστέα έγιναν ψες στη Λεμεσό, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι αποτέλεσμα αποφάσεων, πράξεων και παραλείψεων που επέτρεψαν, εξέθρεψαν και υπέθαλψαν τον χουλιγκανισμό και τη βία μέσα και έξω από τα γήπεδα. Όταν άνθρωποι μετατρέπονται από φίλαθλοι σε φορείς βίας, είναι προφανές ότι η κοινωνία μας έχει πρόβλημα. Όταν μετά από δεκάδες εξαγγελιών του αρμόδιου Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης η κατάσταση επιδεινώνεται αντί να βελτιώνεται, είναι προφανές ότι ο κ. Νικολάου έχει πρόβλημα.
 
Για τη βία στα γήπεδα χρεώνεται με το φιάσκο της κάρτας φιλάθλου. Για τη βία στα γήπεδα χρεώνεται με ατιμωρησία ακροδεξιών στοιχείων σε συγκεκριμένες κερκίδες και σωματεία. Για τη βία στα γήπεδα χρεώνεται με ετσιθελισμό στην επιβολή της απόσυρσης της Αστυνομίας από τα γήπεδα, ωσάν η αστυνόμευση να είναι δουλειά των πολιτών-επιτηρητών γηπέδων. Για τη βία στα γήπεδα χρεώνεται με το ξήλωμα αστυνομικών διευθύνσεων για να υλοποιηθεί το βόλεμα ημετέρων.
 
Για την πολιτική ανεπάρκεια και έλλειψη θεσμικής ευθιξίας από τον αρμόδιο Υπουργό χρεώνεται ο απερχόμενος Πρόεδρος. Ο κ. Αναστασιάδης διαχρονικά επιδεικνύει απίστευτη ανοχή και παρέχει στον κ. Νικολάου πολιτική κάλυψη. Επομένως αναλαμβάνει και την πολιτική ευθύνη για τα κακώς κείμενα στον νευραλγικό τομέα της δικαιοσύνης και δημόσιας τάξης.
 
Με ανάρτηση του στο twitter ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ καταδικάζει τα έκτροπα που έγιναν ψες στη Λεμεσό.
 
«Είναι καιρός πια οι διοικήσεις των σωματείων και οι αθλητικές αρχές να πάρουν δραστικά μέτρα πάταξης του χουλιγκανισμού στους αθλητικούς χώρους προς όφελος του ευ αγωνίζεσθαι» καταλήγει. 
 

Δειτε Επισης

Πυρκαγιά σε κοίτη ποταμού στη Λευκωσία-Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής
Τελέστηκαν στη Λευκωσία τα εγκαίνια Υπαίθριου Ψηφιακού Διαδραστικού Μουσείου
BINTEO: Πενήντα νεκροί εξαιτίας πλημμυρών στο δυτικό τμήμα του Αφγανιστάν
Συνολικά 310 παλέτες ανθρωπιστικής βοήθειας στην πλωτή πλατφόρμα στη Γάζα
Πυρετώδεις προετοιμασίες για τις εκλογές-Κάλεσμα Εφόρου για προετοιμασία των ψηφοφόρων
Μελέτησε τις εξελίξεις στο Κυπριακό το ΑΚΕΛ-Καλεί σε ανάληψη πρωτοβουλίας για σπάσιμο του αδιεξόδου
Επ. Ισότητας: Στόχος να δίνονται χώρος και φωνή στις γυναίκες
Χειροπέδες σε 23χρονο για το θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά με θύμα 77χρονη
Στη δημοσιότητα επιστολή ΥΠΕΣ για τ/κ κινηματογράφο έδωσε ο Δήμος Λεμεσού
Μ. Δαμιανός: Το Υπουργείο Υγείας στηρίζει προσπάθειες ιατρικής κοινότητας