Ο απολογισμός του πολέμου στην Λεμεσό – Ολονύχτιες έρευνες, μια σύλληψη και από κόσκινο οι κάμερες

Για άλλη μια φορά οι χούλιγκαν φρόντισαν και αμαύρωσαν το Κυπριακό ποδόσφαιρο καθώς σε πεδίο μάχης μετέτρεψαν το Τσίρειο όπου διεξήχθη ο αγώνας μεταξύ της ΑΕΛ και του ΑΠΟΕΛ.
 
Όλα ξεκίνησαν στον 39ο λεπτό όταν οπαδοί άναψαν φωτοβολίδες και άρχισαν να πετάνε κροτίδες εντός του αγωνιστικού χώρου, εκ των οποίων η μια τραυμάτισε ελαφρά 14χρονο ball boy που βρισκόταν μπροστά από του οργανωμένους του ΑΠΟΕΛ, ο οποίος μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική.
 
Ακολούθησε διακοπή του αγώνα και αφού επανήρχισε, μετά από 20 λεπτά ακολούθησε νέα διακοπή. Οι φωτοβολίδες, οι κροτίδες και τα αντικείμενα (μέχρι και μπουκάλι ζιβανίας) έπεφταν βροχή, αυτή τη φορά από τους οπαδούς της ΑΕΛ, ενώ στη συνέχεια οπαδοί εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και ακολούθησαν μάχες.   
Η αστυνομία ενημέρωσε τους υπεύθυνους ότι λόγω των σοβαρών επεισοδίων εντός του γηπέδου δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα και ως εκ τούτου αποφασίστηκε η εκκένωση του γηπέδου και συνεχίστηκε αγώνας.
 
Παρά την έντονη παρουσία της αστυνομίας, οι ανεγκέφαλοι προκάλεσαν και επεισόδια εκτός γηπέδου με την αστυνομία να απαντά με την χρήση δακρυγόνων.
 
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι ανεγκέφαλοι προκάλεσαν ζημιές σε μια βιτρίνα καταστήματος ενώ δυο οχήματα υπέστησαν ζημιές από πέτρες. Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ένας οπαδός που στην προσπάθεια του να τρέξει για να ξεφύγει από τα επεισόδια υπέστη κάταγμα στο πόδι του. 
 
Ο Αρχηγός Αστυνομίας έδωσε οδηγίες για διερεύνηση των επεισοδίων και άμεσα διορίστηκε αξιωματικός ως επικεφαλής των ερευνών, ο οποίος άρχισε δουλειά.
Μέχρι στιγμής η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός 17χρονου για οχλαγωγία και κατοχή μαχαιριού ενώ μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού άρχισαν εξετάσεις στο γήπεδο. Στο επίκεντρο έχουν τεθεί οι κάμερες του γηπέδου με σκοπό να εντοπιστεί ο ανεγκέφαλος που έριξε κροτίδα και τραυμάτισε τον 14χρονο καθώς και άλλα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στα επεισόδια.
Οι έρευνες της αστυνομίας ήταν ολονύχτιες ενώ τα πάνοπλα μέλη της δύναμης διεξήγαγαν περιπολίες με σκοπό την αποφυγή νέων επεισοδίων.
 

Δειτε Επισης

Ανήλικη ξυλοκόπησε άγρια τη 17χρονη αδερφή της στην Ελλάδα-Το θύμα έχασε τις αισθήσεις του
«Θέλουμε μία ζωή απαλλαγμένη από τον φόβο της αστυνομικής βίας»-Ειρηνική διαμαρτυρία μεταναστών
Άνοδος 5,4% στις αφίξεις τουριστών την πρώτη τριμηνία 2024-Αισιοδοξία Υφ. Τουρισμού
Εκ πρώτης όψεως ευθύνες για την απόδραση κρατούμενου από τις Κεντρικές-Εν αναμονή της έκθεσης γεγονότων
Απαντά στη συσκότιση της Αστυνομίας για σοβαρές υποθέσεις ο Χαρτσιώτης-Τα ρίχνει στα ΜΜΕ «που εστιάζουν στα αρνητικά»
Στέλνει στη Βουλή το θέμα μετακίνησης ψηφοφόρων το ΑΚΕΛ-Ζητά διερεύνηση πριν τις εκλογές
Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων
Βαριά καμπάνα σε 49χρονη που πιάστηκε με δεκάδες κούτες αδασμολόγητων τσιγάρων
Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)