Πώς συνδέονται οι 4 με την απαγωγή και η διαφυγή στα κατεχόμενα

Στα ίχνη του πατέρα και στην αποκάλυψη του σχεδίου απαγωγής της 4χρονης της Marie Eleni χθες το πρωί έξω από το νηπιαγωγείο, μπροστά στα μάτια της μητέρας της , από δύο κουκουλοφόρους ενδεχομένως να οδηγηθεί η Αστυνομία μετά τις τέσσερις συλλήψεις στις οποίες προχώρησε τα ξημερώματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ένας εκ των τεσσάρων συλληφθέντων είναι πρόσωπο καλά γνωστό στις αρχές που αποφυλακίστηκε πρόσφατα μετά από καταδίκη τεσσάρων χρόνων για υπόθεση μεταφοράς και χρήσης πιστολιού.

Σημειώνεται πως οι τρεις είναι Κύπριοι και ο τέταρτος ύποπτος Σύριος που φαίνεται πως είναι και ο ιδιοκτήτης του οχήματος που χρησιμοποιήθηκε για τη διαφυγή των απαγωγέων.

Οι τέσσερις οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.
Οι δράστες της απαγωγής ήταν τρεις. Οι δύο κατέβηκαν και άρπαξαν το παιδί μπροστά στα μάτια της μητέρας του που προηγουμένως έσπρωξαν ενώ ο τρίτος παρέμεινε στη θέση του οδηγούς μέσα στο μαύρο Range Rover με τα φιμέ τζάμια.

Η Αστυνομία έφτασε στα ίχνη τους μετά από πληροφορία που έφτασε στις αρχές σύμφωνα με την οποία ο ένας εκ των υπόπτων οργάνωσε την απαγωγή έναντι αμοιβής για λογαριασμό του πατέρα.  Στη συνέχεια ο πρώτος ύποπτος ανέθεσε σε φιλικό του πρόσωπο να βρει τους ανθρώπους που θα έκαναν την απαγωγή. Ο δεύτερος ύποπτος εντόπισε τους άλλους δύο που σύμφωνα με την Αστυνομία ήταν αυτοί που άρπαξαν το κοριτσάκι μπροστά στα μάτια της μητέρας του.

Μετά την απαγωγή οι ύποπτοι μετέφεραν την ανήλικη από τις ελεύθερες στις κατεχόμενες περιοχές από μη ελεγχόμενο σημείο της Δημοκρατίας στο χωριό Περιστερώνα.

Από τις οικίες των υπόπτων παρελήφθησαν διάφορα τεκμήρια για εξετάσεις ενώ στην οικία του ενός εξ αυτών εντοπίστηκε και το Range Rover μαύρου χρώματος.

Οι τέσσερις αρνήθηκαν οποιανδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση και προέβαλαν διάφορους ισχυρισμούς που διερευνόνται.

Εντωμεταξύ κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που βρίσκεται πλησίον του νηπιαγωγείου κατέγραψε τις κινήσεις των υπόπτων .

Σημειώνεται πως δύο εκ των υπόπτων πέρασαν από διαφορετικά οδοφράγματα στις κατεχόμενες περιοχές στις 19 Απριλίου μια μέρα μετά από την άφιξη του πατέρα στην Κύπρο από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμβου.

Το Δικαστήριο αποφάσισε όπως οι τέσσερις ύποπτοι παραμείνουν υπό κράτηση για τρεις μέρες.

 
Έστειλε email στην μητέρα ο πατέρας
Ο Leif Torkel Grimsrud εντωμεταξύ μετά την επικοινωνία που είχε με τον δικηγόρο του χθες, ο οποίος προχώρησε σε δήλωση στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online επικοινώνησε μέσω email με την μητέρα της τετράχρονης την οποία ενημέρωσε ότι το παιδί βρίσκεται μαζί του  σε κάποιο σημείο της Κύπρου που δεν αποκάλυψε και μετά από μια εβδομάδα θα ξανά επικοινωνήσει μαζί της μέσω των δικηγόρων του για να διευθετηθεί η κηδεμονία του παιδιού.

Δειτε Επισης

Έλαβαν κλήση οι μοναχοί και παρουσιάζονται ενώπιον της Εκκλησιαστικής Ανακριτικής Επιτροπής
Στάθηκε στη σύναξη για φαγητό μετά την ενέδρα στο «Δημητρούι» το Εφετείο-Το σκεπτικό της απόφασης
Αποκαλάμες, μπάλες σανού και ξηρά χόρτα κάηκαν από πυρκαγιά στην Τερσεφάνου
Στο Κακουργιοδικείο οδηγούνται τρία πρόσωπα για εμπρησμό δύο οχημάτων στην Τσάδα
Νεκρός 79χρονος Ελληνοκύπριος στο τροχαίο που σημειώθηκε στα κατεχόμενα
Σοβαρό τροχαίο στα κατεχόμενα-Ελληνοκύπριοι συγκρούστηκαν με τουριστικό λεωφορείο
Καταγγέλθηκε 11 φορές για λαθροθηρία και αναζητείται ξανά-Άρπαξε το όπλο και έτρεχε στα κατεχόμενα
Υπ. Οικονομικών: Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατά παράνομης χρηματοδότησης
Ψάχνουν λύσεις για τα πυροτεχνήματα-Εξετάζεται αυστηρότερο πλαίσιο για τη χρήση τους
Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή η Μητρόπολη Ταμασού-«Στόχος η αποκάλυψη της αλήθειας»