Απαγωγή με παρελθόν-Το θρίλερ, οι δράστες και τα θύματα (pics)

Μια ιστορία που κρατάει χρόνια και απασχόλησε ξανά τις αρχές κρύβεται πίσω από την απαγωγή της 4χρονης Marie Eleni Grimsrud  που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη Λευκωσία.

Όλα ξεκίνησαν όταν αυτοκίνητο μάρκας Range Rover μάυρου χρώματος,  χωρίς πινακίδες έγγραφης και στο οποίο επέβαιναν δύο κουκουλοφόροι απήγαγαν το 4χρονο κοριτσάκι την ώρα που κατευθυνόταν στο νηπιαγωγείο όπου φοιτά στη Δασούπολη.

Την ώρα της απαγωγής το κοριτσάκι φορούσε ροζ φανελίτσα και ροζ κολάν.

Η απαγωγή έγινε έξω από νηπιαγωγείο στη Δασούπολη, γύρω στις 07.45 σήμερα το πρωί.

Δύο άγνωστα πρόσωπα τα οποία φορούσαν κουκούλες στο κεφάλι, άρπαξαν το κοριτσάκι που μόλις είχε κατεβεί από το αυτοκίνητο της μητέρας και αφού μπήκαν στο πιο πάνω αυτοκίνητο τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση

Αμέσως οι Αρχές τέθηκαν σε κόκκινο συναγερμό και έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για εντοπισμό των δραστών πίσω από τους οποίους δεν αποκλείεται κι αυτή τη φορά να βρίσκεται ο πατέρας της τετράχρονης.

Οι αρχές ειδοποίησαν αμέσως λιμάνια, αεροδρόμια και οδοφράγματα, ενώ οι έρευνες έχουν επεκταθεί σε όλες τις επαρχίες και έχουν δοθεί οδηγίες για έρευνες σε μια προσπάθεια εντοπισμού του οχήματος.

Το σήμα από την Interpol και χειροπέδες σε 3 Νορβηγούς

Συγκεκριμένα πριν από περίπου ένα χρόνο, τον Φεβρουάριο του 2016 η Αστυνομία είχε περάσει χειροπέδες σε τρεις Νορβηγούς που έφτασαν στην Κύπρο και σχεδίαζαν και πάλι την απαγωγή της, κατ΄ εντολή του πατέρα μετά από σήμα που έφτασε από την Interpol.

Tον Οκτώβριο του 2015 η μητέρα της 4χρονης κατήγγειλε ξανά στο ΤΑΕ Λευκωσίας την παράνομη κατακράτηση του ανήλικου παιδιού της από τον 56χρονο πατέρα, κατά την περίοδο που είχαν πάει για διακοπές στην Νορβηγία.

Σημειώνεται πως η μητέρα, ο πρώην σύζυγος και το κοριτσάκι διέμεναν στη Σουηδία και βάσει διατάγματος δικαστηρίου η μητέρα ήταν η νόμιμη κηδεμόνας του παιδιού και έκτοτε διαμένει στην Κύπρο.

Ακολούθως αποτάθηκε στο δικαστήριο και εξασφάλισε διάταγμα με το οποίο της παραχωρήθηκε η νόμιμη φροντίδα και η επιμέλεια του παιδιού της ενώ το διάταγμα απαγόρευε στο κοριτσάκι να ταξιδέψει εκτός Κύπρου χωρίς τη συγκατάθεση της μητέρας της.
Εκ τότε ο πατέρας φαίνεται να αναζητά τρόπους για να πάρει το κοριτσάκι από τη μητέρα του.

Έφτασαν στην Κύπρο για να απαγάγουν το παιδί

Οι τρεις Νορβηγοί γκάνγκστερ έφθασαν στην Κύπρο για να απαγάγουν το  4χρονο κοριτσάκι  τον Φεβρουάριο του 2016.

Τότε οι τρείς ύποπτοι φόρεσαν χειροπέδες το βράδυ της Κυριακής  1ης Φεβρουαρίου όταν πέρασαν από το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου στις ελεύθερες περιοχές. Οι συλληφθέντες 29, 40 και 60 ετών, ισχυρίστηκαν ότι έφθασαν στην Κύπρο προκειμένου να παραλάβουν τα κλειδιά του αυτοκινήτου του 56χρονου πατέρα της 4χρονης, το οποίο διαθέτει στην Κύπρο.

Ωστόσο ερωτηθέντες για τις σημειώσεις με τις διευθύνσεις της οικίας του παιδιού και του νηπιαγωγείου όπου φοιτά καθώς και για τους χάρτες της περιοχής που διαμένει, οι ύποπτοι δεν έδωσαν εξηγήσεις.

Έπαιρναν μέτρα για την προστασία της 4χρονης

Η Αστυνομία υπό τον φόβο νέας απόπειρας απαγωγής από τον πατέρα για προληπτικούς λόγους λάμβανε για αρκετό καιρό μέτρα έξω από την οικία της μικρής.

Σημειώνεται πως η υπόθεση έπεσε στο Δικαστήριο και οι τρεις Νορβηγοί απελάθηκαν από την Κύπρο.

Διαβάστε επίσης:

Δειτε Επισης

Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα για αναστολή ποινής στον 82χρονο-Διαφώνησε ο πρόεδρος του Εφετείου
Η πρώτη αντίδραση Οδυσσέα στο αίτημα για παύση-«Από σήμερα θα μιλούν οι μάρτυρες, τα στοιχεία και τα έγγραφα»