Τα σενάρια που εξετάζονται για την απαγωγή της 4χρονης –  Θρίλερ δίχως τέλος

Συνεχίζεται το θρίλερ γύρω από την απαγωγή της 4χρονης Marie Eleni Grimsrud  την οποία άρπαξαν το πρωί, μπροστά στα μάτια της μητέρας της, δύο κουκουλοφόροι έξω από το νηπιαγωγείο της, ενώ στο όχημα διαφυγής ανέμενε και τρίτο πρόσωπο.  

Το χρονικό της απαγωγής

Ώρα 7 και 45, οδός Αγίου Γεωργίου στη Δασούπολη. Η μητέρα  της Marie, όπως κάθε μέρα συνόδευσε την μικρή στο νηπιαγωγείο. Αφού την κατέβασε από το αυτοκίνητο άρχισε να περπατά προς την είσοδο του νηπιαγωγείου.

Οι αδίστακτοι δράστες φαίνεται να παρακολουθούσαν την μητέρα και γνώριζαν τις κινήσεις της. Έτσι της έστησαν καρτέρι…
Φορώντας κουκούλες, έσπρωξαν την μητέρα που βρέθηκε στο έδαφος και άρπαξαν το αγγελούδι και αφού επιβιβάστηκαν στο μαύρο Range Rover, εξαφανίστηκαν.

Μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από το σχολείο η Αστυνομία εντόπισε τα ρούχα που φορούσε η μικρή Marie. Όπως φαίνεται οι δράστες ανάγκασαν τη μικρή να βγάλει τις ροζ φόρμες που φορούσε και να ντυθεί με τα ρούχα που αυτοί της έδωσαν.

Την ίδια ώρα έξω από το σχολείο η μητέρα ζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια, ωστόσο το σχέδιο των δραστών λειτούργησε άψογα για αυτούς, αφού εκείνη την ώρα δεν βρισκόταν κανένα άλλο αυτοκίνητο στο σημείο. Δασκάλες από το νηπιαγωγείο που άκουσαν τις σπαρακτικές φωνές της που καλούσε σε βοήθεια έσπευσαν να καλέσουν την Αστυνομία.

Αμέσως σήμανε κόκκινος συναγερμός. Η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό ενώ στις έρευνες συμμετείχαν και πτητικά μέσα. Στην «μάχη» για εντοπισμό της μικρή και εθελοντικές ομάδες.

Η φωτογραφία της 4χρονης δόθηκε στη δημοσιότητα. Αμέσως δόθηκαν οδηγίες σε όλες τις πύλες εξόδου από την Δημοκρατία ενώ οι αρχές «χτένιζαν» περιοχές για εντοπισμού του οχήματος διαφυγής.

«Εγκέφαλος» της απαγωγής ο πατέρας της 4χρονης, ο οποίος «χτύπησε» ξανά ένα χρόνο μετά.  Πράγμα το οποίο επιβεβαίωσε και ο ίδιος, μέσω του δικηγόρου του. Στη συνέχεια εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον του.

Τα τρία σενάρια που εξετάζει η Αστυνομία

Από την πρώτη στιγμή στην Αστυνομία υπήρξε πρωτοφανείς κινητοποίηση σε μια προσπάθεια να προλάβουν τις κινήσεις των απαγωγέων. Οι αξιωματικοί εξετάζουν τρία πιθανά σενάρια. Το πρώτο σενάριο λέει πως οι αδίστακτοι απαγωγείς διέφυγαν στα κατεχόμενα μέσω κάποιας «μαύρης τρύπας» στη γραμμή αντιπαράταξης. Το σενάριο αυτό ενισχύεται κι από τις πληροφορίες που έφερε πρώτος στο φως της δημοσιότητας ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online το πρωί, ότι ο πατέρας τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στα κατεχόμενα.

Το δεύτερο σενάριο που εξετάζουν οι αρχές αναφέρει πως οι απαγωγείς μετέφεραν το κοριτσάκι σε κάποιο παραθαλάσσιο μέρος όπου ανέμενε βάρκα και με την οποία εγκατέλειψαν το νησί προς άγνωστη κατεύθυνση σε συνάρτηση με τις πληροφορίες που έδιναν και έπαιρναν τις πρώτες ώρες πως το μαύρο Range Rover θεάθηκε με κατεύθυνση προς τη Λεμεσό ή τη Λάρνακα.

Το τρίτο σενάριο που βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Αρχών αναφέρει πως  οι δράστες κρύβονται κάπου στις ελεύθερες περιοχές.
Και τα τρία σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι και διερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα και κάθε πληροφορία που φτάνει στα γραφεία του ΤΑΕ Λευκωσίας.

Πάντως θεωρείται απομακρυσμένο το σενάριο, ο απαγωγέας πατέρας βρίσκεται πλέον στο εξωτερικό εκτός και αν το τρόπος διαφυγής του από τις ελεύθερες περιοχές ήταν με σκάφος.

Επίσης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του ΡΕΠΟΡΤΕΡ, από έρευνες που διενεργήθηκαν δεν φαίνεται ο πατέρας της 4χρονης να πέρασε τις τελευταίες ημέρες στις ελεύθερες περιοχές μέσα από νόμιμη είσοδο της Δημοκρατίας.

Οδηγίες Ακιντζι…

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ μέλος της οικογένειας της 4χρονης, μέλη της οικογένειας βρέθηκαν το πρωί στα κατεχόμενα όπου συναντήθηκαν με την «αστυνομία» των κατοχικών αρχών ενώ ενημερώθηκε προσωπικά τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Μάλιστα όπως μας αναφέρθηκε, δόθηκαν αυστηρές οδηγίες να γίνονται έρευνες στο αεροδρόμιο και στα οδοφράγματα ενώ  διεξάγουν εκτενής έρευνες.

Η ωμή παραδοχή του πατέρα

«Το παιδί είναι ασφαλές και δεν υπάρχει κανένα θέμα για την υγεία του» δήλωσε σε δηλώσεις του στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online ο δικηγόρος  του πατέρα Morten Engesbak.

Σε ερώτηση μας εάν βρίσκονται στις ελεύθερες ή τις κατεχόμενες περιοχές ο Νορβηγός δικηγόρος μας είπε πως «δεν έχει την εξουσιοδότηση του πελάτη του για να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση».

«Έχουν επανενωθεί και είναι και οι δύο πολύ καλά. Δεν μπορώ να σας πω περισσότερα. Δεν έχω τέτοια εξουσιοδότηση από τον πελάτη μου. Τα  πράγματα θα πάρουν το δρόμο τους».
 
Σε ερώτηση μας αν γνωρίζει ποια είναι τα επόμενα βήματα του πελάτη του, δηλαδή αν θα αναχωρήσει από την Κύπρο για τη Νορβηγία, ο  Morten Engesbak επανέλαβε πως δεν μπορεί να αποκαλύψει τα σχέδια του πελάτη του.

Την ίδια ώρα, μιλώντας επίσης στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ, ο δικηγόρος της μητέρας Λάρης Βραχίμης ανέφερε ότι ενημερώθηκε η οικογένεια της μητέρας για τις δηλώσεις του πατέρα και γίνονται τα ανάλογα διαβήματα μέσω Νορβηγών δικηγόρων της μητέρας και του πατέρα για να υπάρξουν εξελίξεις.

Πρώτο θέμα και στη Νορβηγία

Από την πρώτη στιγμή η είδηση της απαγωγής της μικρής Marie είναι πρώτο θέμα στα Νορβηγικά ΜΜΕ που το καλύπτουν εκτενώς. Μάλιστα δημοσιεύουν τόσο τη γραπτή δήλωση του πατέρα, όσο και τη δήλωση του δικηγόρου της μητέρας.

Τα νορβηγικά δημοσιεύματα δίνουν έκταση και στα όσα προηγήθηκαν προ ενός έτους περίπου, όταν και πάλι ο πατέρας της μικρής έστειλε στην Κύπρο πληρωμένους εγκληματίες για να απαγάγουν το παιδί, αλλά τα σχέδια τους χάλασαν μετά από πληροφορία που έφτασε από την Europol στην Κυπριακή Αστυνομία.

Απαγωγή με παρελθόν…

Από την πρώτη στιγμή οι υποψίες των αρχών στράφηκαν κατά του πατέρα της μικρής Marie αφού πριν από περίπου ένα χρόνο, τον Φεβρουάριο του 2016, έστειλε στην Κύπρο τρεις επαγγελματίες Νορβηγούς για να απαγάγουν το κορίτσι. Ωστόσο  το σχέδιο απετράπη στο παρά πέντε και οι τρεις συνελήφθησαν στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου.

Οι συλληφθέντες 29, 40 και 60 ετών, ισχυρίστηκαν ότι έφθασαν στην Κύπρο προκειμένου να παραλάβουν τα κλειδιά του αυτοκινήτου του 56χρονου πατέρα της 4χρονης, το οποίο διαθέτει στην Κύπρο.

Ωστόσο ερωτηθέντες για τις σημειώσεις με τις διευθύνσεις της οικίας του παιδιού και του νηπιαγωγείου όπου φοιτά καθώς και για τους χάρτες της περιοχής που διαμένει, οι ύποπτοι δεν έδωσαν εξηγήσεις.
Σημειώνεται πως η υπόθεση έπεσε στο Δικαστήριο και οι τρεις Νορβηγοί απελάθηκαν από την Κύπρο.

Δεν ήταν η πρώτη φορά το 2016

Tον Οκτώβριο του 2015 η μητέρα της 4χρονης κατήγγειλε ξανά στο ΤΑΕ Λευκωσίας την παράνομη κατακράτηση του ανήλικου παιδιού της από τον 56χρονο πατέρα, κατά την περίοδο που είχαν πάει για διακοπές στην Νορβηγία.

Σημειώνεται πως η μητέρα, ο πρώην σύζυγος και το κοριτσάκι διέμεναν στη Σουηδία και βάσει διατάγματος δικαστηρίου η μητέρα ήταν η νόμιμη κηδεμόνας του παιδιού και έκτοτε διαμένει στην Κύπρο.

Ακολούθως αποτάθηκε στο δικαστήριο και εξασφάλισε διάταγμα με το οποίο της παραχωρήθηκε η νόμιμη φροντίδα και η επιμέλεια του παιδιού της ενώ το διάταγμα απαγόρευε στο κοριτσάκι να ταξιδέψει εκτός Κύπρου χωρίς τη συγκατάθεση της μητέρας της.
Εκ τότε ο πατέρας φαίνεται να αναζητά τρόπους για να πάρει το κοριτσάκι από τη μητέρα του.

Διαβάστε επίσης στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online

Δειτε Επισης

Αυτοί οι δύο αναζητουνται για τα επεισόδια στο Κίτι
Απίστευτο βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση σε οικία στη Λάρνακα-Καρέ καρέ η επίθεση με κροτίδες και πέτρες
ΒΙΝΤΕΟ: Εμπόλεμη ζώνη ο Ύψωνας-Η στιγμή που περιπολικό παραδίδεται στις φλόγες
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα με χαλαζόπτωση-Έκλεισε δρόμος στα ορεινά
Προβλήματα στο οδικό δίκτυο λόγω κατολισθήσεων βράχων-Περιορισμένη ορατότητα στον αυτοκινητόδρομο
Πάνω από 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική για φωτιές σε υποστατικά και υποδομές λόγω των λαμπρατζιών
Κεραυνός προκάλεσε φωτιά στο Δάσος Πάφου
Για οργανωμένη επίθεση κάνει λόγο η Αστυνομία-Αξιολογούνται τεκμήρια για την επίθεση κουκουλοφόρων
Προειδοποιεί για απάτη με παραπλανητικά μηνύματα SMS η Cyta
Δύο συλλήψεις για τη διάρρηξη υποσταθμού της ΑΗΚ στην επαρχία Αμμοχώστου