Το παρασκήνιο για τους Σέρβους εκτελεστές. Δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσης Ιωνά

  Έντονο παρασκήνιο επικρατεί από το πρωί μετά τις αποκαλύψεις για το χειρισμό της υπόθεσης των Σέρβων εκτελεστών και τη γκάφα μεγατόνων, με τον Κύπριο αστυνομικό της Interpol που τηλεφώνησε, κατά λάθος σε ένα εκ των δολοφόνων με αποτέλεσμα η Interpol να γίνει έξω φρενών με την κυπριακή Αστυνομία.

Σιγή ιχθύος κρατά από το πρωί ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει τοποθετηθεί ενώ οι πληροφορίες για ανασχηματισμό της κυβέρνησης πηγαίνουν και έρχονται.

Ωστόσο απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες του ΡΕΠΟΡΤΕΡ αναφέρουν ότι δεν τέθηκε οποιοδήποτε ζήτημα απομάκρυνσης του Ιωνά Νικολάου από τη θέση του Υπουργού Δικαιοσύνης με αφορμή τους χειρισμούς και τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με τους Σέρβους εκτελεστές.

Έγκυρη πηγή διαψεύδει τις πληροφορίες ότι στην παρούσα φάση τίθεται θέμα ανασχηματισμού ενώ το ενδεχόμενο θα εξεταστεί σε μεταγενέστερο στάδιο με αφορμή και τις εξελίξεις στο κυπριακό. 

Η ερμηνεία του ποινικού ανακριτή που διορίζει το προεδρικό

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι σε ανακοίνωση της η Αστυνομία ανέφερε ότι θα διεξαχθεί διοικητική έρευνα για τη διαδρομή των διαρροών ενώ η όλη υπόθεση όπως ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτορας Παπαδόπουλος θα ανατεθεί στα χέρια ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή.

Η αντίδραση της Κυβέρνησης με το διορισμό του ποινικού ανακριτή μπορεί να ερμηνευθεί ως μη ικανοποίηση του Προεδρικού στο χειρισμό της όλης υπόθεσης που άφησαν εκτεθειμένη τη χώρα μέσω της κυπριακής αστυνομίας, σε διεθνές επίπεδο. Κι αυτό όχι μόνο με τη γκάφα του Κύπριου Αστυνομικού της Interpol, αλλά και με τις αποκαλύψεις ότι η Interpol έδωσε στοιχεία φωτιά σε βάρος Κύπριων εγκληματιών ενώ έδειξε διεφθαρμένα μέλη, χωρίς ωστόσο η Αστυνομία να εκμεταλλευτεί τις πληροφορίες και να αποτρέψει την εγκληματική ενέργεια η οποία σχεδιαζόταν τέσσερις μήνες πριν το τετραπλό φονικό. 

Η άγνοια του Ιωνά

Όπως είχε αποκαλύψει ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου δεν ήταν ενημερωμένος για τα στοιχεία που έδωσε η Interpol στην κυπριακή αστυνομία γύρω από την όλη υπόθεση. Μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ ότι η Interpol έδειξε δεσμοφύλακα ο Ιωνάς Νικολάου ζήτησε εξηγήσεις και ενημέρωση από τον Αρχηγό Αστυνομίας ο οποίος σε απάντηση του στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ είχε αναφέρει ότι ο ῾ο χειρισμός της υπόθεση ανατέθηκε στην Ανώτατη ηγεσία.

Όπως είχαμε αναφέρει ούτε ο Ιωνάς αλλά ούτε και οι κεντρικές φυλακές είχαν σχετική ενημέρωση για τα στοιχεία που έστειλε  Interpol και αφορούσαν πρόσωπα των φυλακών. Ωστόσο αναπάντητο παραμένει το ερώτημα γιατί ο Αρχηγός της Αστυνομίας δεν ενημέρωσε τον Υπουργό. Την ίδια ώρα ο Αρχηγός ρίχνει το μπαλάκι στην Ανώτατη ηγεσία παρά το γεγονός ότι είναι ο προϊστάμενος του σώματος.

Επίσης αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι από το πρωί στο σώμα καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες ούτως ώστε να εντοπιστούν τα πρόσωπα που διέρρευσαν τα εμπιστευτικά έγγραφα, ενώ κανείς από την ηγεσία της Αστυνομίας δεν δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν γύρω από τους λάθος χειρισμούς.

Δειτε Επισης

Ανησυχία ΠΑΣΥΚΙ για τα οικονομικά ελλείμματα ΟΚΥπΥ
Τόσα θα κοστίσει το Πασχαλινό τραπέζι-Οι αυξομειώσεις σε κρέατα, φλαούνες και λαχανικά
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Πίστωση χρόνου από δασκάλους σε ΥΠΑΝ για τους αντικαταστάτες-Υπό παρακολούθηση η Μιχαηλίδου
Απεβίωσε ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Κυριάκος Νικολέττης
Αναβιώνουν τα έθιμα την Κυριακή της ελιάς στα χωριά της Πάφου
Crash test για το ΥΠΑΝ οι τελικές εξετάσεις-Κρίνεται το νέο σύστημα αξιολόγησης των μαθητών
Σταθεροποιήθηκαν στα ύψη οι τιμές των καυσίμων-Χωρίς «παρενέργειες» οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή
Αυξημένη η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Αναμένονται βροχές και καταιγίδες
Αναχώρησε από Κύπρο πλοίο του Βρετανικού Ναυτικού-Συνδράμει στην παροχή βοήθειας στη Γάζα