Αναζητείται και 8ος για το μακελειό – «Κλειδί» ο Μπένης για τον ηθικό αυτουργό

Το κουβάρι των μαζικών δολοφονιών στην Αγία Νάπα το βράδυ της 23ης Ιουνίου επιχειρεί να ξετυλίξει η αστυνομία μετά την σύλληψη των 6 προσώπων που φαίνεται με βάση ισχυρές μαρτυρίες να εμπλέκονται στην διάπραξη του εγκλήματος.

Μέχρι στιγμής η αστυνομία φόρεσε χειροπέδες σε:

  1. 32χρονο Θηροφύλακα: Οδηγός των εκτελεστών και το πρόσωπο που του προσέφερε καταφύγιο   
  2. 30χρονη σύντροφο του: Προσέφερε καταφύγιο στους εκτελεστές
  3. Μάριο Χριστοδούλου άλλως Μπένης 38 ετών: Έδινε εντολές στην ομάδα, παρέλαβε τους εκτελεστές, τους προμήθευσε τον οπλισμό, τους βοήθησε στην διαφυγή τους και είχε «χέρι» και στο κλοπιμαίο όχημα που χρησιμοποιήθηκε στο φόνο
  4. 29χρονη σύντροφο του Μπένη: Συνόδευε τον σύντροφο της σε συναντήσεις με τους εκτελεστές και τον οδηγό τους ενώ ήταν ο οδηγός διαφυγής του Αλβανού καταζητούμενου.
  5. Ιδιοκτήτης νυχτερινού μαγαζιού στην Αγία Νάπα Παναγιώτης Πένταφκας, 38 ετών: Το πρόσωπο που υπέδειξε στους δυο οδηγούς των εκτελεστών τη διαδρομή διαφυγής που δεν υπήρχαν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης  
  6. 42χρονος Σέρβος φρουρός Καλοψιδιώτη: Έδινε ενημέρωση στον Μπένη για τις κινήσεις του επιχειρηματία ενώ λίγα λεπτά πριν το μακελειό μετέβη στην τουαλέτα μετά από μήνυμα που έλαβε στο κινητό του.

Οι ανακριτές προχώρησαν στις 4 νέες συλλήψεις μετά τις παραδοχές του ζεύγους που μετά από μαρτυρία ότι φιλοξενούσαν τον Αλβανό καταζητούμενο σε οικία στην Αγλαντζιά φόρεσαν χειροπέδες και ανακρινόμενοι «έδωσαν» όσους εμπλέκονταν στο στυγερό έγκλημα.

Στα υποστατικά των υπόπτων και τα οχήματα τους ακολούθησαν έρευνες όπου κατασχέθηκαν διάφορα τεκμήρια, μεταξύ των οποίων και κινητά τηλέφωνα και κάρτες κινητής τηλεφωνίας,  τα οποία τέθηκαν στο μικροσκόπιο των ανακριτών.

Και ο 8ος στην παρέα…. Ο Μπένης το πρόσωπο «κλειδί»

Την ίδια ώρα η αστυνομία αναζητεί και 8ο ύποπτο ο οποίος σύμφωνα με την μαρτυρία του 32χρονο οδηγού των εκτελεστών, είναι το πρόσωπο που τον βοήθησε να μεταφέρουν από τη Λευκωσία στον Πρωταρά το όχημα που χρησιμοποιήθηκε στο φονικό και μετά τη διάπραξη του εγκλήματος εντοπίστηκε να φλέγεται στην περιοχή.

Οι ανακριτές της υπόθεσης στρέφουν τις έρευνες προς συγκεκριμένη κατεύθυνση ως προς τον ηθικό αυτουργό ο οποίος εκτιμάται ότι είναι το πρόσωπο που κρύβεται και πίσω από το πενταπλό φονικό και την εν ψυχρώ δολοφονία του πατέρα του Φάνου, Γιάννη Καλοψιδιώτη.

Με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν ενώπιον των αρχών ο Μπένης φαίνεται να είναι το πρόσωπο κλειδί που ενδεχομένως να λάμβανε οδηγίες από τον ηθικό αυτουργό και να κατεύθυνε την ομάδα για την διάπραξη του εγκλήματος.

Ωστόσο ο 38χρονος θεωρείται «δύσκολος» για να παραδεχθεί οτιδήποτε ενώ υπενθυμίζεται ότι είχε συλληφθεί ως ύποπτος και για την απόπειρα φόνου με ρουκέτα σε βάρος του Αλέξη Μαυρομιχάλη, ο οποίος ήταν σύμμαχος με τον Φάνο Καλοψιδιώτη.

Ένα βήμα μπροστά ο Αλβανός εκτελεστής….

Εν τω μεταξύ ένα βήμα μπροστά από την αστυνομία συνεχίζει να βρίσκεται ο Αλβανός εκτελεστής που καταζητείται εδώ και μια εβδομάδα και όπως φαίνεται από τις έρευνες βρίσκεται στις ελεύθερες περιοχές.

Μετά από πληροφορίες χθες βράδυ πάνοπλα μέλη της ΜΜΑΔ και του ΕΑΟ πραγματοποίησαν έφοδο σε διαμέρισμα στην παραλιακή περιοχή της Λεμεσού για εντοπισμό του καταζητούμενου, εντός του οποίου βρέθηκαν αντικείμενα που «δείχνουν» ότι διέμενε εκεί για κάποιο χρονικό διάστημα.

Δειτε Επισης

Υπ. Γεωργίας: Συνεχής η προσπάθεια της Κυβέρνησης για στήριξη της μελισσοκομίας
Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Θανάση-«Η δικαιοσύνη δεν παζαρεύεται»
Συνεχίζουν να αγνοούνται 758 Ελληνοκύπριοι από τους 1510-«Οι οικογένειες περιμένουν στωικά»
Δεκάδες νεκρά περιστέρια στο κέντρο της Λευκωσίας (Pics)
Βλέπουν κενά στην πρόταση Παναγιώτου για τους παράνομους οι εργολάβοι-«Δεν φέρουμε ευθύνη»
Έριξαν τις τιμές τους τα «Ζ» λόγω μειωμένης ζήτησης, προσφέρονται από 25 ευρώ ημερησίως
Αναμένουν διευκρινίσεις οι διανομείς για την πρόταση από Υπ. Εργασίας-Μισθός, εξοπλισμός και ασφάλεια
Σκαρφαλώνει στους 35βαθμούς ο υδράργυρος-Θα παρατηρείται σκόνη στην ατμόσφαιρα
Kινδυνεύει να τεθεί σε υπολειτουργία το Κεντρικό Σύστημα Μητρώων Κρατικών Ενισχύσεων-Καμπανάκι από Έφορο
Τελέστηκαν στη Λευκωσία τα εγκαίνια Υπαίθριου Ψηφιακού Διαδραστικού Μουσείου